Balkan City[Utorak 20.00h]

Započeo [BC]Ante_Dracar aka Lopa, Jun 20, 2011, 23:42:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.


~PUT KROZ POVIJEST~
Evo prvo da pocmem kako smo dosli na ideju da otvorimo BC zajednicu.
Otprilike prije jedne godine i dva mjeseca sam ja poceo ucit skriptat iz razloga sto mi je prijatelj rekao da sam ja botina i da necu uspit to da naucim.
Eh tada sam dosao poceo smarati ljude kako ovo kako ono uglavnom kao svaki pocetnik i za jedno 3mjeseca ja i moja dva prijatelja odlucili smo napraviti server Balkan-City RPG i tada je ova zajednica zazivjela.
Prvi gm koji smo imali tocnije Cro-Mafija edit koji imate na ovome forumu za skinit,Eh taj server sa tim gm je mnogima ostao u srcu i mnogi ga pamte po dobrim i pozitivnim stvarima.
Imali smo aktivnih 20ak igraca,no sve dok nismo naisli na problem sa jednim "Hackerom" i tada je sve krenilo prema dole i onda smo se odlucili na brzinu napravit GF edit i stavili smo MOD na server i ujedinili se sa jednim serverom i tada smo u potpunosti propali,tj. odlucili smo zatvoriti svoju zajednicu sve do sada,kada se vraćamo u SAMP-erski život.
I sada vam se vracamo u najboljem izdanju ikad sa skriptom velicine 75.000+ linija.
Eh pa da vam je i predstavimo.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Policija je kao što i sami znate legalna organizacija koja se bavi vecinom sitnim prekršajima,kao naprimjer praćenje prometa,naplaćivanje kazni,praćenje manjih dilera,odrzavanje reda na manjim prosvjedima itd da ne nabrajamo.
Ali vjerujem da vam je svima dosadio obicni PD i daste se zazelili necega novog tj unikatnnijeg eh pa na pravam ste mjestu za to.
Da vam predstavimo par stvari.
Soba za ispitivanje zlocinaca
OPIS:Vjerovatno ste svi vidili kako izgledaju ispitivaonice na filmovima eh pa mi vam nesto tako donosimo vjerovatno poznajete ona stakla s jedne strane prozirno a sa druge nije eh pa pogledajte kako je to kod nas.
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/191/samp062kk.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/855/samp063oe.png/

Soba za uzimanje oruzija
OPIS:Dakle vjerovatno svima je dosadilo tipkati dosadne komande i dosadna imena oruzija dabi uzeli neko oruzije e pa mi smo smislili nesto drukcije i jako bolje,eh pa da radi se od sistemu da se priblizite oruziju i oruzije vam se dodjeli tj prvo udjete u t usobu utipkajuci sifru a zatim uzimate oruzija.
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/10/samp064dq.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/32/samp065bz.png/

Pd parking tj garaza
Takodjer mnogi se serveri oslanjaju samo an standardni pd parking ali kod nas to nije tako,kod nas osim standartnog parkinga ceka vas i mini parking tj garaze u kojima su parkirani automnobili barem u ove 4 male a u ovoj velikoj necu da otkrijem staje :-) -
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/163/samp070e.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/135/samp071u.png/

Pd okolica uredjenje:
Dakle ono sto je svima vecinom najvaznije je oredjenje pd eh pa mi imamo 100% unikatan objekat Policije koji nije viÄ'en sto ste se mogli uvjeriti na gornjim slikama,ali da stavimo vamo kako izgleda Policija sveukupno,tj. zgrada Policije i park pokraj Policije,mozda se nekima na slikama i nece svidit al za te ljude imam samo dvije rijeci Posjetite nas...
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/812/samp067bh.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/577/samp068mm.png/
Slika3: http://imageshack.us/photo/my-images/861/samp069zd.png/

SVE SLIKE Policije u albumu tj video albumu
http://img3.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=samp064zb.png

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


FBI ili Federal Bureau of Investigation je takodjer legalna organizacija,iako mnogi od vas misle da se ona bavi slicnim stvarima kao Policija to nije istina,FBI ima mnogo drugačije slucajeve kao sto su nacionalna sigurnost,i cuvanje visokih drzavnih duznosnika,bavljenje velikim kriminalcima ili slučajevima.
Ali da ne duljimo Zgrada FBI je opremljenja naj suvremenijom tehnologijom i najsuvremenijim civilnim autima,tj. autima koji izgledaju kao da nisu policijski.
Eh da vam predstavimo neke njezine prednosti.
FBI uzimanje opreme tj uzimanje oruzija
FBI naurzanje je mnogo drukcije od LSPD naoruzanja,tj. 100% je drukcije ali ja smatram daje takodjer puno cool.
Ovamo upisete komandu i pojavi vam se dialog i nakon narudzbe BOT vam donese oruzije.
Najbolje da vam to pokazem sa slikama.
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/97/samp081zl.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/202/samp082q.png/

FBI Duty
Takodjer FBI clanovi imaju posebnu prostoriiju gdje uzimaju duznost,U tu prostoriju mogu uci samo fbi clanovi kad udju kucaju komandu /duty i ona ih stavlja na duznost i nakon toga odu i predignu oruzije i kreću u akciju.
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/850/samp083u.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/695/samp084ww.png/
ove ostale prostorije necu otkrit cemu sluze najbolje da dodjete i vidite :-)

FBI interior
Takodjer u FBI interioru mozete naci i obicne stvari koje su dostupne civilaima kao da ukori nekoga clana tj preda zalbu na njega pa sve do Caffe Bar-a.
Evo da vam predsatvim FBI Caffe Bar.
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/830/samp078bg.png/

FBI kontrola
Takodjer da bi usli u FBI interior morate proci odredjenu kontrolu.
Dok prolazite kontrolu provjerava vam se oruzije,droga itd... u nekim slucajevima uspijete se provuci a da vas se ne okrije ukoliko imate dozvolu za posjedivanje oruzija policija vam ga nece uzeti!
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/41/samp079dh.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/121/samp080id.png/

Fbi garaza i vanjsko uredjenje
Eh posto predpostavljam da vas svih zanima kako je izmapan fbi eto najbolje da vam to pokazem.
Pošto smo mapali na lokaciji gdje nema orginalne SA garaze napravili smo jednu po svojoj volji najbolje da je sami vidite.
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/715/samp075sx.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/202/samp073cn.png/
Slika3: http://imageshack.us/photo/my-images/215/samp076jr.png/

Fotoalbum od fbi sve slike skupa
Video player s svim slikama
http://img202.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=samp073cn.png


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



GSF ili Grove Street Families je ulična banda ciji je kvart vec svima poznat.
No nebi mi bili mi da kod nas nije dukcije ali ja smatram daje to do
Podrazumjeva se sto ste veci rank da imate vise mogucnosti.
Pa evo da vam predstavimo njihov kvart i funkcije.

Slike GSF baze.
Evo da vam pokazem kako izgleda nasa gsf baza po slikama:
Slika1: http://imageshack.us/photo/my-images/233/samp085j.png/
Slika2: http://imageshack.us/photo/my-images/101/samp086zx.png/
Slika3: http://imageshack.us/photo/my-images/638/samp087n.png/
Slika4: http://imageshack.us/photo/my-images/847/samp088k.png/


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



BM ili Balkan-Mafija je doselila u Los Santos kako bi proširila svoje carstvo kriminala.
Kao sto ima samo ime govor dolaze sa podrucija balkana.
U Los Santosu su u pocetku bili mala skupina koja se pokusavala probiti do slave i njihov se san ostvario u pocetku su prijetili malim poduzetnicima,tj. iznudjivali su ih.
Na taj nacin su sebi donosili novce i sirili svoje carstvo i tako iz dana u dan sve dok im to nisu postale male ripe pa su se krenili baviti orginiziranim kriminalom ali eto ja bas neznam puno od tome posto su to informacije koje zna FBI.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Ballas je takoÄ'er ulična Banda koja se bavi travom i manjim djelom oružijem.SmjeÅ¡teni su u blizini Glen Parka,gdje se nalazi njihov kvart.Kvart je sreÄ'en,te opremljen sa GunPacko-m,Automobilima,te kućama za kupnju.Njihova boja kao Å¡to zante je ljubičasta,te ujedno imaju ljubičaste automobile i odjeću.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Mara Salvatrucha ili MS13 je poznata banda kako us vijetu tako i u nas.Bavi se isključivo dilanjem i trgovinom oružija.Službena boja je ŽUTA,te se njihov kvart nalazi iznad Jefferson Motela.TakoÄ'er imaju uhodan posao,te kod njih možete kupiti bilo kakvo oružije.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Los Aztecas je takoÄ'er banda koja je i u SP,ali s izmjenjenim nazivom.Njihov kvart se nalazi na Obali Sante Marije,sa ureÄ'enim ulicama opremljenim kućama,GunPeckima,te automobilima!Službena boja: Svijetlo plava

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



SWAT je organizacija s imenom Special Weapon and Tactics(Slika nije točna)koja se bavi organiziranim akcijama,pljačkama banke,zaÅ¡titom poznatih osoba,i drugim.Oni imaju jako specjaliziranu opremu koja se nalazi u njihovoj bazi,neposredno pored Los SantoÅ¡ke katedrale.Imaju dodana vozila kao Å¡to su vodeni topovi,običi automobili,Marice,te 2 auta u slučaju nereda.TakoÄ'er oni hvataju teže kriminalce primjera 5+ WL-a.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Vojska je organizacija slična kao i SWAT.No kod nas one nisu spojene,već smo ih odvojili na zahtjev članova našega servera.Oni se bave kao što znate kada su Gradske ili Državne krize pa čuvaju ulice i grad.Oni imaju 2 Baze,jednu u Los Santosu u centru grada,te drugu u Las Venturasu u pustinjskom djelu,gdje se nalaze veća oružarnica tenkovi i ostala vozila,dostupna za Vojnike!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



Ruska Mafija je 2 mafija na naÅ¡em serveru.Napravljena je kao protivnik Balkan mafiji,te ima Villu isto kao i Balkan Mafija,ali na Richmenu na kraju toga urbanog naselja.Njihova boja je smeÄ'a,te imaju takoÄ'er opremljenu bazu s kapijama Gunpackima i ostalim stvarima.Imaju dodan interior u kojem se spawnaju.



Popis svih organizacija na serveru:
Policija
F.B.I
S.W.A.T
Vojska
Grove Street Famillies
Ballas
Balkan Mafija
Los Aztecas
Ruska Mafija
Mara Salvatrucha[MS-13]


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Evo sada ljepo nako sto smo vam ljepo opisali organizacije mislim da je vrijeme da vam opisemo i poslove u krakim crtama:

Kradljivac auta : A  sta da recem od tom poslu ka dasamo ime govori,nor igrac naruci kradju automobila i vi ga ukradete ili ga ukradete i odvedete ga na presu.
Mehanicar : Eh pa to je posao koji je svima omiljen i mi ga takodjer imamo i slepu i ostale komande za popravak.
Diler auta : Npr kupite auto za 5k i prodate ga za 6k
Promet : to je jedan od najsuvremenijih poslova na serveru eh mozda neki neznaju tocno sto je promet pa da malo objasnim,to su vozac taxia,busa sve u jednom sklopu tj poslu.
Kamiondzija : Kamionidza je po mom izboru najsuvremeniji posao zato sto ima najivse mogucnosti tj najvise razina koje mozete raditi i jako puno vozila kojim mozete obavljati razlicite vrste poslova.
Smetlar : Evo jedan pravi za one koji nisu ucili skolu.Vozite se po LS i kupite smece , ili cisteite ulice sa predvidjenim vozilom .
Kosac Trave : takodjer ime posla objasnjava sve o njemu vozte se po parkovima i kosite travu.
Gradjevinar : postoje 3 vrste rada na ovome poslu damper,cement,valjanje eto,sto da recem od te 3 opcije ime samo govori.
BurgerShot : takodjer jedan posao u kojem prodavate borgershot proizvode
Postar : posao postar ima 2 opvije voznja vespe i expresdostava tj kombi.
Seljak : ima 3 opcije voznja sijena,voznja kombajna,voznja traktora.
Vlakovodja : samo ime govori sve od poslu vozite putniek po cijeloj ls mapi
Dostavljac robe : ovaj posao ima takodjer 3 opcije - mala dostava , srednja dostava ,velika dostava.
+Poslovi koje nismo nabrajali.
Ukupno: 35
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Eh vjerojatno se svi pitate kakv COS sistem imamo , po našem mišljenju je jako dobar.
U gradu se nalazi veći broj salona,bilo auto bilo brodove bilo avione.Oni se joÅ¡ doraÄ'uju te će krajem tjedna biti zavrÅ¡eni.Kada kupite sebi automobil,taj automobil je samo vaÅ¡,te na tom mjestu ga viÅ¡e naći nećete.Isto tako možete ga prodati osobi kojoj želite.Ali i evo vam kako izgleda uzivo tocnije InGame:
Slika album: http://img846.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=samp091nc.png

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Video prezentacije:
Vulkan prezentacija: http://www.youtube.com/watch?v=Er2ha1J20yw&feature=related
Ostale smo izbacili iz MODA

KATEDRALA LOS SANTOS: http://img696.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=mtascreen20110611174914.png

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Eh na serveru im takodjer unikatnih ideja koje nisu vudjene kao npr skola za poslove itd....
Moderni siistem polaganja sa ispitom na kraju
Ispit pri registraciji
Intro
Zanimljivi TuT sistem
10 evenata
+ Vaše ideje za evente

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Informacije o forumu:
na forumu se nalazi Portal,te Forum na kojem možete pronaći sve vezano za naÅ¡ server.TakoÄ'er dodan je radio koji je trenutno ugaÅ¡en iz razloga koji imamo radi Problema s Hosterima,ali će se rjeÅ¡iti tokom ove noći.Radio ima 5 DJ-eva,te Auto DJ prema tome uvijek svira.
Ostvarili smo ugodnu iznenaÄ'enje s članovima i Timovima.Imamo 4 Teama na forumu.te planiramo joÅ¡ par ideja.Možete pronaći sve o Sportu,ali evo podjelit ćemos tatistiku:
2880 Postova 316 Tema 140 ÄŒlanova
Očekujemo još ljudi koji imaju želju družiti se s nama.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vlasnici servera: Ante Dracar aka Lopa& Mario aka |PEN1|
Veliki Respekt: Majdo&DaX(sredili većinu foruma)
Tekst napisao: Lopa&DaX
Edit: DaX


IP: 193.192.59.151:7788
Adresa Foruma/Portala: www.balkan-city.info


KOMENTARI I PITANJA SU DOBRODOŠLI!Očekujemo vas!
Poslednja Izmena: Jun 20, 2011, 23:50:48 POSLE PODNE od [BC]Ante_Dracar aka Lopa



Posjetite nas i osjetite razliku
www.balkan-city.info



193.192.59.151:7788


Game monitor nije u 100% tocan tj uvjek pokaziva manje

Mikic95

Lijep opis, a i forum nije loš. Sretno, vjerovatno ću doći na otvorenje.

Lijep opis, 9/10. Možda doÄ'em na otvaranje.

...Neno...

Dobar opis,10/10,a takodje,dobar vam je i forum. :)

Sretno!

Opis 9/10!

Navratit cu ponekad!
Since 19.6.2011 - P!xel
                                  

- Skripter
- Maper
- Web Developer


Svakako dolazim ... vidimo se ..
Lijep opis .. za server koji krece ovo je savrseno
par legalnih ... par ilegalnih org
i super opis =)
Datum registracije:    Listopad 21, 2009, 15:56:43
|Rick Dunn| NaNx |Soldier |
|Maper | Web Developer [HTML+CSS] | C++ beginner |

Respect: Karike, Chris, ///Masic, Stormer, Walter, NeNo, Pacino, NaNek

Opis ''nam'' je predobar,naravno dolazim :P

dragan12

Super opis, a takodje dobar je i forum. Sretno navraticu na otvaranje

Super je sve,samo na forum treba potvrda admina XS?

Naime radi se o besplatnom SAMP hostu sa minimalnim resursima, daju free servere od 20 slotova i nisu im tako losi za free servere.
Za vise
samp4free.com


Hvala svima!!!Imamo još veliki niz posla,ali pošto nsmjemo odugovlačit otvorenje Danas moramo otvarat!
No na sljedećoj verziji/Updateu će doć ,mnogo novih stvari.


Citat: [BC]DaX poslato Jun 21, 2011, 09:49:25 PRE PODNE
Hvala svima!!!Imamo još veliki niz posla,ali pošto nsmjemo odugovlačit otvorenje Danas moramo otvarat!
No na sljedećoj verziji/Updateu će doć ,mnogo novih stvari.

Pazi da nemas bugova na otvaranju! vidio si kod ostalih sta je bilo.. bolje sve napravi pa onda s olaksanjem otvori. Sretno sa serverom dolazim na otvorenje  ;)
SRETNO!!

Opis predobar, dolazim na otvaranje najvjerovatnije...

BTW Sta ste ovo kod GSf novi asfalt stavljali :D

Citat: Luigi poslato Jun 21, 2011, 10:05:06 PRE PODNE
Citat: [BC]DaX poslato Jun 21, 2011, 09:49:25 PRE PODNE
Hvala svima!!!Imamo još veliki niz posla,ali pošto nsmjemo odugovlačit otvorenje Danas moramo otvarat!
No na sljedećoj verziji/Updateu će doć ,mnogo novih stvari.

Pazi da nemas bugova na otvaranju! vidio si kod ostalih sta je bilo.. bolje sve napravi pa onda s olaksanjem otvori. Sretno sa serverom dolazim na otvorenje  ;)
SRETNO!!

Imali smo BETU prije par dana! Popisali smo xD valjda je to sve :D

Uicha: Ma malo im donirali bilo im rupa pa postavili novi :D