Glavni razgovor #3

Započeo Correlli, Novembar 12, 2010, 11:24:22 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Correlli

Citat: мσмαк. ^ [5] poslato Novembar 26, 2010, 20:48:13 POSLE PODNE
Opa, vidim sad i correlli promjenio ime.  Sad je Dux  ^^   Correlli, ajde nam objasni imal to kakvo značenje ili ti je bezveze palo na pamet ?  (:   Mene asocira na duksericu  : /

Citat
Vojvoda ili vojvotkinja (lat. Dux) pripadnici su plemstva, povijesno prvi ispod kralja ili kraljice, a obično upravljaju vojvodstvom.
Titula se, kako u slavenskim jezicima, tako i u germanskim, a prethodno i u latinskom i romanskim jezicima, razvila iz oznake za vojskovoÄ'u.

Hrvati:
U povelji se Trpimir (knez Primorske Hrvatske od 845. do 864. godine) naziva „pomoću Božjom knezom Hrvata“ (iuvatus munere divino Dux Croatorum), a svoju zemlju naziva Regnum Croatorum. Ovaj naziv, premda bi se mogao doslovno prevesti kao „Kraljevstvo Hrvata“, vjerojatnije u to doba označava zemlju nad kojom vladaju Hrvati. Trpimir se naziva oslovljava "milošću Božjom, knez Hrvata" (u lat. izvorniku: "Dux Chroatorum iuvatus munere divino"), što vjerojatno znači da ga na vlast nije postavio car.
Znači nešto kao Knez, jer Dux ipak nije vojvoda, nego je Herceg nešto kao vojvoda kod Hrvata.

Mislio sam staviti možda Rex (Kralj), ali liči previše na onog policijskog psa ili hrvatsku političku titulu Ban, ali onda bi to ličilo kao da ja želim ban - (Ban Correlli).

Dosadila mi je više titula "Don".
Poslednja Izmena: Novembar 26, 2010, 21:18:48 POSLE PODNE od Dux Correlli

Citat: Dux Correlli poslato Novembar 26, 2010, 21:17:15 POSLE PODNE
Citat: мσмαк. ^ [5] poslato Novembar 26, 2010, 20:48:13 POSLE PODNE
Opa, vidim sad i correlli promjenio ime.  Sad je Dux  ^^   Correlli, ajde nam objasni imal to kakvo značenje ili ti je bezveze palo na pamet ?  (:   Mene asocira na duksericu  : /

Citat
Vojvoda ili vojvotkinja (lat. Dux) pripadnici su plemstva, povijesno prvi ispod kralja ili kraljice, a obično upravljaju vojvodstvom.
Titula se, kako u slavenskim jezicima, tako i u germanskim, a prethodno i u latinskom i romanskim jezicima, razvila iz oznake za vojskovoÄ'u.

Hrvati:
U povelji se Trpimir (knez Primorske Hrvatske od 845. do 864. godine) naziva „pomoću Božjom knezom Hrvata“ (iuvatus munere divino Dux Croatorum), a svoju zemlju naziva Regnum Croatorum. Ovaj naziv, premda bi se mogao doslovno prevesti kao „Kraljevstvo Hrvata“, vjerojatnije u to doba označava zemlju nad kojom vladaju Hrvati. Trpimir se naziva oslovljava "milošću Božjom, knez Hrvata" (u lat. izvorniku: "Dux Chroatorum iuvatus munere divino"), što vjerojatno znači da ga na vlast nije postavio car.
Znači nešto kao Knez, jer Dux ipak nije vojvoda, nego je Herceg nešto kao vojvoda kod Hrvata.

Mislio sam staviti možda Rex (Kralj), ali liči previše na onog policijskog psa ili hrvatsku političku titulu Ban, ali onda bi to ličilo kao da ja želim ban - (Ban Correlli).

Dosadila mi je više titula "Don".
Bazza XD
Ja mislio neko te kopira. ahah

Gamer.Im

Dobro ti novo ime Correli xD... Dux ljepse zvuci...Don zvuci kao neki starovijekni Voda xD

black_dota

mogo bi i ja da vam prevodim engleski xD

Cyb3r
           Roleplay
                        In progress by: tWix

Forum: Klik
IP: 62.75.247.14:9545

Citat: Tony Zero poslato Novembar 26, 2010, 19:06:58 POSLE PODNE
Citat: Edin poslato Novembar 26, 2010, 16:54:55 POSLE PODNE
Da ne otvaram novu temu... ;)

Ljudi sta vi mislite jeli mi pokvarena graficka?
Evo sta mi se desava u zadnje vrijeme:

- Dok igram graficka se zagrije i to dobro i najcesce dok igram CoD Black Ops ili GTA4, Koristim GeForce 8600 512 MB
- Na njoj ima ventilator /mali cooler/ On se vrti razlicitom brzinom ako igram radi brze itd. Sad on nista ne hladi graficku. Izgleda da djaba radi i vrti se jako velikom brzinom, a nista ne hladi graficku ? Jeli to kvar na grafickoj neki ili je to tako prirodno ?
evo ti savjet,otvori racunar(kuciste racunara) i skroz ga ocisti,i onda ga opet sastavi i bice dobro..prasina smeta ventilatoru...

To sam uradio prije dva dana. Nezz dali ja to zivim covjece na polju. Svaki dan nadjem prasine u cooleru i cistim komp komplet svake sedmice. A msm stan mi je toliko uredan, svaki dan se prasina brise itd. i nezz kako dospije tolika prasina u komp. A neko je gore naveo da smanjim detalje. Ja inace kad igram zahtijevnije igre smanjim sve detalje i rezoluciju i igram kako bi sto manje napora zadavao i grafickoj i kompu, pa tako da jedno vrijeme igram normalni i onda igra krene zastajati jer se zagrije graficka ... Ali evo vidjet cu da promijenim graficku mislio sam da uzmem neku jacu od 1GB i obavezno cu traziti sa najvecim coolerom na njoj ;)
Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi!

VAZNA OBAVIJEST
SERVER EXODUS ROLEPLAY CE SE OTVORITI IDUCE SEDMICE SA EXODUS V2.0MODOM

Citat: Tony Zero poslato Novembar 27, 2010, 12:27:58 POSLE PODNE
VAZNA OBAVIJEST
SERVER EXODUS ROLEPLAY CE SE OTVORITI IDUCE SEDMICE SA EXODUS V2.0MODOM

To je tako vazno, da moras pisati tolikim slovima  ::)  :-\
Cyb3r
           Roleplay
                        In progress by: tWix

Forum: Klik
IP: 62.75.247.14:9545

pa za neke koji znaju za Exodus i kakva ce biti druga verzija tj. nova verzija,to je vrlo vazna obavijest...

znam ja za exodus RP jer ti to stoji u potpis vec duze vremena

haha to je jos stojalo za Exodus v1.0 koja je izasla odavno  :D neda mi se smaketi

Ljudi znateli vi zasto sluzi ona baterija na maticnoj ploci ?? Sta ce se desiti ako je izvadim ??
Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi!