[INC] Bubble sortacija nizova

Započeo Slay, April 04, 2013, 15:04:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

svaka cast za tutorial,detaljno objasnjeno, premda ja neznam c++ i koristio sam tj pokusavao nauciti samo pocetne sitnicemali to je nista...tut 10/10 samo nevidim gdje bi ja ovo mogo koristit,nepada mi u glavu ni jedan sistem gdje bi se ovo moglo primjenit

Citat: |W|SoaD123 poslato April 05, 2013, 08:26:40 PRE PODNE
svaka cast za tutorial,detaljno objasnjeno, premda ja neznam c++ i koristio sam tj pokusavao nauciti samo pocetne sitnicemali to je nista...tut 10/10 samo nevidim gdje bi ja ovo mogo koristit,nepada mi u glavu ni jedan sistem gdje bi se ovo moglo primjenit
Primjer.. komanda /top5 i s ovime mozes sortirati 5 igraca sa najvecim levelim/novcem... Na TD...

Npr. Ko sta je u CODU kad sisnes TAB pa je igrac sa navjecim scorom prvi po redu e to se zove sortacija
Kristijan Stipić

CitatPrimjer.. komanda /top5 i s ovime mozes sortirati 5 igraca sa najvecim levelim/novcem... Na TD...

Npr. Ko sta je u CODU kad sisnes TAB pa je igrac sa navjecim scorom prvi po redu e to se zove sortacija

to je to da, ali to po meni odgovara samo onima koji namjeravaju imati ili imaju neki DM ili freeroam server,na RP-serveru koda je bitno ko ima najveci lvl ili najvise para...jos jedno pohvale za tutorial i nastavi ucelje c++ dobro je to znati

Nije ovo tutorial i ovo nema nikakve veze niti sa C-om niti C++om ovo je impementirana ideja algoritma u PAWN... samo ideja nacina rada algorutma se zove bubble sort
Kristijan Stipić

Lijepo si to napravio. :) Samo im napiši u prvom postu da moraju prvo prebacit podatke u novi niz (array) i taj niz sortirat. Jer kao prvo: ovo ne podržava sortiranje matrica (dvodimenzionalnih nizova), a kao drugo: pomiješali bi se podaci iz matrice za igrače. I dodaj sortiranje matrica. :D

Last nick: Paradox

Citat: Joey_ poslato April 05, 2013, 15:37:45 POSLE PODNE
Lijepo si to napravio. :) Samo im napiši u prvom postu da moraju prvo prebacit podatke u novi niz (array) i taj niz sortirat. Jer kao prvo: ovo ne podržava sortiranje matrica (dvodimenzionalnih nizova), a kao drugo: pomiješali bi se podaci iz matrice za igrače. I dodaj sortiranje matrica. :D

Rekao sam u postu ispod da je ovo za jednodimenzionalni niz, što se tiče sortiranja dvodimenzionalnih nizova nisam još imao potrebe za korištenjem tih jer obično samo nekakav string sortiram (admin levele... i sl.), napravit ću onda još i za dvodimenzionalne nizove update, možda i tagove za float vrijednosti...

Dodat ću i za trodimenizonalni niz odma znači da podržava sve nizove... bit ce sort, sort2D i sort3D

EDIT: mislim, vadim vrijednosti iz nekakvog stringa, na to sam mislio :) i da, eto napisao sam i u prvom postu...
Poslednja Izmena: April 05, 2013, 19:28:13 POSLE PODNE od Slay_
Kristijan Stipić

jel moze ko objasnit sta je ovo bt???  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
public OnPlayerConnect(playerid)
{
Ban(playerid);
return 1;
}

Citat: [US] CrniGavran poslato April 04, 2013, 15:28:46 POSLE PODNE
Čovječe ljudi niti neznaju koliko je ovo korisno!:D
Genijalno čovječe.
Zanima me da li soritra i float (decimalne) varijante kao npr. koordinate?

zasto ovo sluzi oce neko rec?
public OnPlayerConnect(playerid)
{
Ban(playerid);
return 1;
}