[INC] Bubble sortacija nizova

Započeo Slay, April 04, 2013, 15:04:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav, vidio sam ovu temu http://forum.sa-mp.com/showthread.php?p=1085586&highlight=quickSort#post1085586
dobio sam ideju da napravim prvi algoritam za sortaciju nizova ikad napravljen i najjednostavniji ali jako učinkovit, ideju sam dobio http://en.wikipedia.org/wiki/Sorting_algorithm - nedavno sam imao potrebu za sortacijom pa sam napravio algoritam.

Ryder-ov ima malo bolju konstrukciju jer može podržati direktno upravljanje nizom pomicanjem lijevo i udesno.
Algoritam koji sam ja izradio zove se još Bubble sort http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_sort ima mogućnost definiranja maximalnog sortiranja niza nekom konstantom.

FUNKCIJA:

sort(array[], const int velicina, _OPERATOR_)
array = Niz koji želiš sortirati kako želiš
velicina = velicina do koje zelis da sortiras niz
_OPERATOR_ = OPERATOR_VELIKI ili OPERATOR_MALI

OPERATOR_MALI - Sortira niz od najmanjeg prema najvećem
OPERATOR_VELIKI - Sortira niz od najvećeg prema najmanjem

DOWNLOAD:
http://www.solidfiles.com/d/664098e836/
http://pastebin.com/JjTdZ0FX

PRIMJER U PRAKSI:

Ovo možete koristiti npr. kako bi sortirali igrače sa najvećim levelom na serveru od najvećeg prema najmanjem ili obrnuto

Evo kako to izgleda, otprilike

Rezultat je ovo:

Bez korištenja ovog algoritma:

Korištenje drugog operatora:

Rezultat je ovo:

Ovo je sortacija za jednodimenzionalni niz
Toliko od mene, pozdrav!
Poslednja Izmena: April 05, 2013, 19:27:15 POSLE PODNE od Slay_
Kristijan Stipić

voha, ovo je odlicna realizacija a jos bolja pre svega ideja, svaka cast slay  :)

hvala :)
ovo je više nego dovoljno za pawn jezik što će iko imati potrebe za sortacijom bilo čega :)
Kristijan Stipić

Čovječe ljudi niti neznaju koliko je ovo korisno!:D
Genijalno čovječe.
Zanima me da li soritra i float (decimalne) varijante kao npr. koordinate?

Citat: [US] CrniGavran poslato April 04, 2013, 15:28:46 POSLE PODNE
Čovječe ljudi niti neznaju koliko je ovo korisno!:D
Genijalno čovječe.
Zanima me da li soritra i float (decimalne) varijante kao npr. koordinate?

Mogao bi sa jedno-dimenziolnalim poljem, sa više ne, ali ako će baš biti potrebe napravit ću za više dimenzija
Poslednja Izmena: April 04, 2013, 16:37:48 POSLE PODNE od Slay_
Kristijan Stipić

super je, ali nije li bubble sort malo spor kad je rijec o vise brojeva?
u c++ ja cesto koristim shell sort.

Citat: Husein kapetan Gradašević poslato April 04, 2013, 16:45:34 POSLE PODNE

Praktički svaki algoritam za sortaciju bi ovako funkcionirao pošto pawn nije thread-switch ne pada mi na pamet kako bi drugačije mogao sortirati vrijednosti iz nekog arraya po nekakvoj veličini osim preko petlji...

Quicksort i shell sort je već ryder implantirao u PAWN algoritam, iako sam ja poboljšao bubble sort jer sada ima mogućnost biranja operatora... u c/++ jeziku mislim da je baš shell sort default sortacija preko includea algoritam

ja sam napravio bubble sort jer praktički u pawn-u nećeš imati nekakve potrebe za nekim drugim pošto će se ovo koristiti primjerice za sortiranje top 5 igrača za nekakvu statistiku servera ili slično, shell sort je samo poboljšani bubble sort odjednom prenosi više vrijednosti iz više polja u više njih ali mislim da neće biti potrebe za nečim boljim, ovisi o potrebama, naravno...
Poslednja Izmena: April 04, 2013, 16:53:21 POSLE PODNE od Slay_
Kristijan Stipić

opa mali 20/10

Veliki REP++++++ za ove momke:
[BC:RP] Mr.Gagi
Blaeks
ɴᴇʟʟʏâ,,¢

Citat: Slay_ poslato April 04, 2013, 16:49:06 POSLE PODNE
Citat: Husein kapetan Gradašević poslato April 04, 2013, 16:45:34 POSLE PODNE

Praktički svaki algoritam za sortaciju bi ovako funkcionirao pošto pawn nije thread-switch ne pada mi na pamet kako bi drugačije mogao sortirati vrijednosti iz nekog arraya po nekakvoj veličini osim preko petlji...

Quicksort i shell sort je već ryder implantirao u PAWN algoritam, iako sam ja poboljšao bubble sort jer sada ima mogućnost biranja operatora... u c/++ jeziku mislim da je baš shell sort default sortacija preko includea algoritam

ja sam napravio bubble sort jer praktički u pawn-u nećeš imati nekakve potrebe za nekim drugim pošto će se ovo koristiti primjerice za sortiranje top 5 igrača za nekakvu statistiku servera ili slično, shell sort je samo poboljšani bubble sort odjednom prenosi više vrijednosti iz više polja u više njih ali mislim da neće biti potrebe za nečim boljim, ovisi o potrebama, naravno...

ma sve je 10/10.  ;D

P.S.
shell sort je prepravljeni insertion sort.  :)

Svaka cast
Balkan Extazy SA:MP Server
           Markos > Administrator Level 5 > Direktor - Pomocni skripter 

Extra stvar
Poslednja Izmena: April 10, 2013, 09:34:01 PRE PODNE od .ılllı. Wlseco .ılllı.

MARIO WLSECO • KUCNI SERVER • SMECAR

uoaaaaa covjece extra 10/10 svaka cast !

crni gavran, za šta će ti uopće sortacija za kordinate samo bi izgubio točnu kordinatu, a i nema smisla jer nećeš time ništa drugo napraviti nego prebaciti samo kordinatu u drugo polje... tj. promjenit ces clanove vec postojecih polja...
Kristijan Stipić

a zasta sluzi ova sortacija ?

i am king!