Timer

Započeo cofilinko, Avgust 16, 2023, 22:43:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Zelim da kreiram jedan sistem ali me buni kako da napravim Timer koji idalje odbrojava iako je igrac offline. Da li ste to radi preko varijable ili kako?
Opširnije: //
Dodatno: //
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

Mislim da nije moguće da napraviš tajmer koji i dalje odbrojava iako je igrač offline iz razloga što se svi procesi i skripte zaustavljaju kada igrač nije prisutan na serveru.
My tutorials: PawnPlus MySQL, y_colours

imas ovu opciju ja sam napravio timer za neaktivnost imovine koji radi na principu da svakog dana da +1 neaktivnost, fora je sto ce taj timer non stop da radi ono sto i treba, ali ako se server restartuje ili ugasi timer ce se restartovati i krenuti ispocetka
pa ti preporucujem da stavis neki timer recimo svakog sata da dobije to sto ti oces i stavis varijabla kad dodje do odredjenog broja da se tom igracu skine ili doda nesto

Citat: Wizzard1 poslato Avgust 18, 2023, 20:57:27 POSLE PODNE
imas ovu opciju ja sam napravio timer za neaktivnost imovine koji radi na principu da svakog dana da +1 neaktivnost, fora je sto ce taj timer non stop da radi ono sto i treba, ali ako se server restartuje ili ugasi timer ce se restartovati i krenuti ispocetka
pa ti preporucujem da stavis neki timer recimo svakog sata da dobije to sto ti oces i stavis varijabla kad dodje do odredjenog broja da se tom igracu skine ili doda nesto

Zasto samo ne uporedis iz file/table  i resetujes ?

pa to sam bio prvo uradio, ali mi ovo nekako bolje

Citat: Wizzard1 poslato Avgust 18, 2023, 21:11:01 POSLE PODNE
pa to sam bio prvo uradio, ali mi ovo nekako bolje

Po cemu je bolje koristiti timer na nacin da radi konstantno ?

Citat: cofilinko poslato Avgust 16, 2023, 22:43:12 POSLE PODNE
Pitanje/savjet: Zelim da kreiram jedan sistem ali me buni kako da napravim Timer koji idalje odbrojava iako je igrac offline. Da li ste to radi preko varijable ili kako?
Opširnije: //
Dodatno: //
Dacu ti primer za isticanje vipova kako sam radio
1. Uzimamo timestamp i dodajemo vreme koje ocemo sad primer produzimo vipa na 1 mesec
[pawn]PlayerInfo[target][pVipTime] = gettime()+(60*60*24*31)[/pawn]// Ovime na trenutni timestamp dodajemo 1 mesec
2. Zatim kad se igrac konektuje proveravamo trenutni timestamp ako je 1 ili manje od 1 onda znaci da je istekao
[pawn]if(PlayerInfo[playerid][pVipTime]-gettime() < 1)// Isteklo vreme i suspendujemo[/pawn]