◄ Glavni razgovor #50 ►

Započeo SlavicBeast, Decembar 15, 2022, 04:34:49 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: fqzy poslato April 04, 2023, 00:07:22 PRE PODNE
TDI nije benzinac

Nema nekih mana taj motor, ako je saltac nisam bas i stavio bih mu 6speed jer je vrv 5speed a ako je DSG (bolja opcija) 6speed... Pogledaj samo nosace farova i masku kako stoji (zabice/srafovi) i pragove auta (da nisu truli), provozaj krug i dobro koci jednom da vidis da li trese, da li se neki lezaj cuje i kakav je trap. U sustini to je to, nema neke matematike, ti auti su udarani ili napred ili sastrane vecinom tako da tu sve mozes videti. Proveri samo eto dal se na PK vide brojevi ili ne (cisto da znas zbog servisa i eventualno da odvrnes kada kupis zastitu zupcastog razvoda i vidis dal se vide brojevi na istom, cisto da znas zbog velikog servisa. Mada kada god kupis auto preporuka je uraditi mali i veliki servis, kao i promeniti ulje u menjacu, kocnicama, servo, etc...

Citat: realnaith poslato April 04, 2023, 10:19:19 PRE PODNE
Nema nekih mana taj motor, ako je saltac nisam bas i stavio bih mu 6speed jer je vrv 5speed a ako je DSG (bolja opcija) 6speed... Pogledaj samo nosace farova i masku kako stoji (zabice/srafovi) i pragove auta (da nisu truli), provozaj krug i dobro koci jednom da vidis da li trese, da li se neki lezaj cuje i kakav je trap. U sustini to je to, nema neke matematike, ti auti su udarani ili napred ili sastrane vecinom tako da tu sve mozes videti. Proveri samo eto dal se na PK vide brojevi ili ne (cisto da znas zbog servisa i eventualno da odvrnes kada kupis zastitu zupcastog razvoda i vidis dal se vide brojevi na istom, cisto da znas zbog velikog servisa. Mada kada god kupis auto preporuka je uraditi mali i veliki servis, kao i promeniti ulje u menjacu, kocnicama, servo, etc...

Zaboravio sam nadodati samo jos ovo, ne bi bilo lose otici kod majstora na dijagnostiku cisto da bi proverio kilometre (parametri>kilometri) u motornom i u satu (mozda cak i ABS), odstupanje moze biti do nekih 10% cisto da znas koliko je presao, ukoliko ima DPF mozes videti kada je radjena regeneracija i po tome utvrditi kao i po staroj memoriji gresaka ;)

nema sta da pricam vecina je reklo sto sam i ja hteo

to sto je nejtan reko za pragove dal su rdjavi primer moj audi star 32 trunku rdje nema
koliko znam audi je tad pocinkivao limariju da bi sprecili smanjili rdju na autu
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Citat: fqzy poslato April 03, 2023, 22:59:01 POSLE PODNE
Najbolja preporuka je da ipak povedes nekoga ko se razumije. Ako bas nisi u mogucnosti budi svjestan da postoji sansa da ces promasiti nesta. Moj glavni savjet je da pregledas limarisjki i tehnicki. Limarijski gledas dal je udaran prevrtan. Gledas jel truho igdje gledas jel kitovan gledaj nijanse boje jesul vrata razlicita od ostatka karambolka i tako. Provozas auto nabij ga jednom dvaput u crveno (ako ti je neugodno vozi uz neko veliko brdo) vidi palel se lapmice pregledaj temperaturu na satu jel radna ili preko. Gledas kako se cuje motor pregledaj sve brzine kako rade. Kvacilo kako odvaja i kako motor prima gas. Ako nemas iskustva sa autima nemoj misliti da je auto "brzo" jer se tebi tako cini samo gledaj da li ravnomjerno ubrzava. Sve u svemu najbolje pitat vlasnika i nadat se da ne laze

Mislim da bih sam mogao da procijenim što je dobro što ne ovako vizualno "na oko" ali za nešto više bih vjerovatno morao da potražim neku pomoć. Dečko od sestre zna nešto a i on ima poznanike koji su automehaničari tako da to mogu da sredim.

Citat: realnaith poslato April 03, 2023, 22:59:47 POSLE PODNE
Koji je tacno motor ? FSI / TFSI ?

TDI 1.6

I da, u pitanju je manualac 6 brzina, ima servinsu knjizicu a ako bi to bilo baš sto posto onda bih trazio da ga pregleda strucno lice. Kod kupnje ovoga ću inzistirati da ga vozim pa barem jedan sat u komadu da vidim kako stoji i da nema nekih sakrivenim mana. Prošle godine sam išao isto gledati VW 2.0 TDI 2016 i lik mi nije htio dati da vozim više od 20 minuta pod nekom izlikom, to mi je odmah bio alarm da se udaljim.
Poslednja Izmena: April 04, 2023, 19:26:22 POSLE PODNE od pokerface
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Gledaj jel udaren, limariju generalno, mlad je to auto, ne bi smio bit pun hrdje, "nezdrav" odnosno da ne vuce i da je ishaban motor, uglavnom ako nije udaren, bilo bi super da napravis krug sa njim ili da te provoza vlasnik cisto da vidis da nesto ne skripi, polovan perfektan auto, iako tako mlad, je tesko kupit tako da nema ulaganja, al ono ako su to sitnice ni to nije neki problem, uglavnom kod tako mladog auta je jako tesko pogrijesit, tako da jedino sto te moze bas zajebat jeste ili da je udaren ili da ima zescih kvarova sa elektronikom (sto je rijetkost, ma da to su sad vec auta sa dosta jakom pocetnom opremom i dosta nekih minimalistickih stvari koje se baziraju na elektroniku). Mozes provjerit motor kad pali jel se previse trese i slicno, kako generalno pali auto, jel vergla dugo i slicno, VW je, njihovi motori nikad ne cekaju da dignu ulje kako treba da upale (kao italijani npr), vec uglavnom pale odmah (ma da ovi noviji na start-stop dugme sto pale znaju verglati duze)
Poslednja Izmena: April 04, 2023, 22:59:01 POSLE PODNE od Slade

Glavni razgovor se sveo na auto strucnjake  :D
CAPTAIN FOUX aka TDEGOD

Citat: Slade poslato April 04, 2023, 22:57:58 POSLE PODNE
Gledaj jel udaren, limariju generalno, mlad je to auto, ne bi smio bit pun hrdje, "nezdrav" odnosno da ne vuce i da je ishaban motor, uglavnom ako nije udaren, bilo bi super da napravis krug sa njim ili da te provoza vlasnik cisto da vidis da nesto ne skripi, polovan perfektan auto, iako tako mlad, je tesko kupit tako da nema ulaganja, al ono ako su to sitnice ni to nije neki problem, uglavnom kod tako mladog auta je jako tesko pogrijesit, tako da jedino sto te moze bas zajebat jeste ili da je udaren ili da ima zescih kvarova sa elektronikom (sto je rijetkost, ma da to su sad vec auta sa dosta jakom pocetnom opremom i dosta nekih minimalistickih stvari koje se baziraju na elektroniku). Mozes provjerit motor kad pali jel se previse trese i slicno, kako generalno pali auto, jel vergla dugo i slicno, VW je, njihovi motori nikad ne cekaju da dignu ulje kako treba da upale (kao italijani npr), vec uglavnom pale odmah (ma da ovi noviji na start-stop dugme sto pale znaju verglati duze)

Sad sam skontao da pise B8 a ne B6 :D

Citat: R' poslato April 04, 2023, 23:32:28 POSLE PODNE
nejtan okupirao

Ja sam centar foruma, nemoj kletvu da bacim na audija, ah da prodao si ko i ja mazdu :D

- prevod sanjamo o novom autu :D

Citat: realnaith poslato April 04, 2023, 23:34:45 POSLE PODNE
Ja sam centar foruma, nemoj kletvu da bacim na audija, ah da prodao si ko i ja mazdu :D

- prevod sanjamo o novom autu :D
Sta je sledece? Neces imati za auto pa ces uzet pola?