◄ Glavni razgovor #50 ►

Započeo SlavicBeast, Decembar 15, 2022, 04:34:49 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: babo poslato Avgust 28, 2023, 22:57:33 POSLE PODNE
https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=144496.msg1053375;topicseen#new

Nema potrebe nalijetati ovako na momka, polahko objasnite i dajte sugestiju
toxic, ovi današnji "developeri" kako se nazivaju čim su počeli sa radom znali su sve.

Citat: babo poslato Avgust 28, 2023, 22:57:33 POSLE PODNE
https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=144496.msg1053375;topicseen#new

Nema potrebe nalijetati ovako na momka, polahko objasnite i dajte sugestiju

A brate formular pre svega...

Citat: coke poslato Avgust 28, 2023, 22:59:32 POSLE PODNE
toxic, ovi današnji "developeri" kako se nazivaju čim su počeli sa radom znali su sve.

Ne znam za druge al koja je poenta da radis nesto sto zapravo ne ucis i cekas da bude na gotovo ? Ti napises da malo nauci dokumentaciju, neces da pomognes, a to mu je najbolja pomoc. Skripranje je kao skola, ne mozes samo uzet i raditi jednacine sa korenom ako ne znas racunati pre toga...
Poslednja Izmena: Avgust 28, 2023, 23:20:45 POSLE PODNE od realnaith

Citat: realnaith poslato Avgust 28, 2023, 23:18:52 POSLE PODNENe znam za druge al koja je poenta da radis nesto sto zapravo ne ucis i cekas da bude na gotovo ? Ti napises da malo nauci dokumentaciju, neces da pomognes, a to mu je najbolja pomoc. Skripranje je kao skola, ne mozes samo uzet i raditi jednacine sa korenom ako ne znas racunati pre toga...
Dobro stoji to što si rekao ali zašto mu nisi mogao napisati gde je pogrešio i poslati nešto što bih mu moglo pomoći? Niko te ne tera da mu pošalješ gotov kod, nego odmah u fazonu "A BRATEEE MALO DA ZE NAUCE OSNOVEEE" kako si mu sa tim pomogao?...

Citat: realnaith poslato Avgust 28, 2023, 23:18:52 POSLE PODNE
A brate formular pre svega...

Ne znam za druge al koja je poenta da radis nesto sto zapravo ne ucis i cekas da bude na gotovo ? Ti napises da malo nauci dokumentaciju, neces da pomognes, a to mu je najbolja pomoc. Skripranje je kao skola, ne mozes samo uzet i raditi jednacine sa korenom ako ne znas racunati pre toga...
Problem je bio jasno definisan i bez formulara, nemojte praviti toliku frku oko toga. Ako formular i jeste pogrešan, na to mu ukažite ali i pomozite ;)

Citat: coke poslato Avgust 28, 2023, 22:59:32 POSLE PODNE
Bil hajr, ma samo opušteno momci

Citat: coke poslato Avgust 28, 2023, 23:41:40 POSLE PODNE
Dobro stoji to što si rekao ali zašto mu nisi mogao napisati gde je pogrešio i poslati nešto što bih mu moglo pomoći? Niko te ne tera da mu pošalješ gotov kod, nego odmah u fazonu "A BRATEEE MALO DA ZE NAUCE OSNOVEEE" kako si mu sa tim pomogao?...
Zato jer je sad, dok mu je potrebna tuđa reč, prava prilika da zastane i nauči, usmeri sebe na pravi put. Ako mu sad rešiš ovaj problem, nastaviće raditi bez znanja, postavljati ista pitanja...

Citat: coke poslato Avgust 28, 2023, 23:41:40 POSLE PODNE

Da je naucio osnove znao bi sta pise tu... Na veliku zalost svi danas hoce skriptat jer je to trend al nece da uce...
Da su makar neka normalna pitanja kao pre i zapravo nesto sto treba da se resi pa i da pomognes coveku.
Evo cekam iskreno jos da postave pitanje kako da posaljem poruku igracu...
Koliko ljudi koristi pretragu, pogleda zapravo PDF i pokusa iz raznih drugih tema sam da nadje resenje za svoj problem ? Oni koji su to radili ce se sami pronaci. To je deo ucenja.

Citat: babo poslato Avgust 28, 2023, 23:42:17 POSLE PODNE
Problem je bio jasno definisan i bez formulara, nemojte praviti toliku frku oko toga. Ako formular i jeste pogrešan, na to mu ukažite ali i pomozite ;)

To jesmo radili svi nekada i to dobro znas, ti kao i svi mi...
Ali vremenom sam skontao da ako ne ispostujes bare-minimum (formular) je veliki disprespekt prema onima koji pomazu... Nije ga tesko popuniti, ako si lenj da formular ispunis, pa sigurno si jako zeljan nauciti skriptati kako treba...

Sada vi meni recite, kada ste ucili jeste trcali na forum za svaku sitnicu ili se sami trudili, gledali dokumentaciju, pitali nekog iskusnijeg, a forum vam je bio zadnja tacka kada bas ne znas sta ces ?
Niko se nije rodio naucen, ali onaj ko se potrudi sam taj i nauci.
Mislim da sam kristalno jasno objasnio.
Poslednja Izmena: Avgust 29, 2023, 00:21:35 PRE PODNE od realnaith

Citat: realnaith poslato Avgust 29, 2023, 00:17:16 PRE PODNE
To jesmo radili svi nekada i to dobro znas, ti kao i svi mi...
Ali vremenom sam skontao da ako ne ispostujes bare-minimum (formular) je veliki disprespekt prema onima koji pomazu... Nije ga tesko popuniti, ako si lenj da formular ispunis, pa sigurno si jako zeljan nauciti skriptati kako treba...

Sada vi meni recite, kada ste ucili jeste trcali na forum za svaku sitnicu ili se sami trudili, gledali dokumentaciju, pitali nekog iskusnijeg, a forum vam je bio zadnja tacka kada bas ne znas sta ces ?
Niko se nije rodio naucen, ali onaj ko se potrudi sam taj i nauci.
Mislim da sam kristalno jasno objasnio.
Zato ga uputite ka tome, mislim da vas košta svega par sekundi. Naravno, ne kažem da nisi upravu :)

Citat: babo poslato Avgust 29, 2023, 13:48:30 POSLE PODNE
Zato ga uputite ka tome, mislim da vas košta svega par sekundi. Naravno, ne kažem da nisi upravu :)

Ja napisem lepo formular - odgovor je ako neces da pomognes zaobidji
Ja napisem lepo da se nauce osnove i pogleda dokumentacija - odgovor je ako neces da pomognes zaobidji

Samo ako mu das resenje ti si legenda i car jer mu do prekosutra mozes objasnjavat. Postoji sekcija na forumu zvana Tutoriali i niko je ne gleda, pinovanih jako korisnih tema ima, al sto bi to oni gledali, lakse kad ti bilo sta ne radi otvorit temu na forumu nego se sam pomuciti da resis...

Kad mi neko kaze, kad si pocinjao ti si kao sve znao, digne mi se kosa na glavi... Nisam znao ali sam radio na tome da naucim, nisam temu otvorio na forumu nikada (jesam jednom i resio u 3sec posle jer je neka budala nazvala nesto isto po winteru a izbacivao sam nekome winter iz moda tako da to ne racunam).  Google je toliko dobra stvar, trazilica na forumu odlicna stvar, milion slicnih tema, tebi je bitan primer da bi skontao logiku i resio kod sebe. Ne to je sve pretesko zar ne ? Jer sto bi se napregao mozak ako ne mora, kad ce neko drugi to njima uraditi...
Plus danas imas chatgpt da ga pitas sta hoces, al opet oni traze da im on napravi pa nesto to ne radi jer nemere...

Formular je bare-minimum, osnovno znanje je bare-minimum, makar da znas sta je varijabla, funkcija, callback, tajmer i tako te sitnice...

Citat: babo poslato Avgust 28, 2023, 23:42:17 POSLE PODNE

Bolest svakog balkanskog foruma. Ima toliko foruma (primjer official samp forum), sajtova (stackoverflow), discord servera (samp discord) na kojima mozes dobiti pomoc u vezi bilo cega bez ikakvih formulara.
Onaj kome je uvredljivo da neko ne ispise formular pri postavljanju svog pitanja ne bi trebao ni da pomaze ostalima. Ne pravite "Karen" community...

Citat: realnaith poslato Avgust 28, 2023, 18:17:27 POSLE PODNE
CSGO da zivce izgubis, ETS2 za relax
Citat: Sniffie White poslato Avgust 28, 2023, 19:25:45 POSLE PODNE
Horizon Zero Dawn, odlicna igra, meni je bila onako osvjezavajuca.
Days Gone, nije losa ako pratis pricu
The Last Of Us Part 1 - mislim da ne treba nista govoriti...
Nisam licno igrao ali sve najbolje od drugova sto igraju Hogwarts Legacy
Dying Light - onako poprilicno zanimliva zbog mehanike i coop
Left 4 Dead 2 - Mozes ubiti vreme sa ekipom (4 igraca local coop)
Tomb Raider trilogija.
Wreckfest je uvek zanimliva da se krljas sa ekipom...
Path Of Exile - Neki stari diablo vibe (doduse ako si igrao onda ti nema ravnog starim diablo igrama - tek da ne pricamo smecu pod imenom dialog 4).
The forest i Sons of The Forest, ok je da izgubis vremena sa ekipom. Mi smo par dana gazili se na to.
Naravno uvek mozes campaign u GTA V, RDR2, CyberPunk...

Mafia 1 i 2 definitive edition, 2 brutalne igre (trojka je smece i nema nista zajednicko sa prve dve igre osim sto se Vito Scarletta pojavi u cutscene).

EDIT:
Umalo da zaboravim, Portal 2 kao coop za 2 igraca.
Borderlands igre, mogu biti zanimlive sa ekipom.

Cijenim trud i hvala na sugestijama medjutim vise mi je bio cilj da dokazem da su /sve/ igre (ima izuzetaka gdje odrasli vjerovatno nece igrati Cookie's bustle) za djecu i za odrasle.

Citat: // xunder poslato Avgust 29, 2023, 19:49:08 POSLE PODNE
Cijenim trud i hvala na sugestijama medjutim vise mi je bio cilj da dokazem da su /sve/ igre (ima izuzetaka gdje odrasli vjerovatno nece igrati Cookie's bustle) za djecu i za odrasle.
DayZ...Escape From Tarkov...Mislim uvek ce biti klinaca da igraju nesto tako, kao i odraslih da igraju fortnite ili fall guys...Ali generalno ako pogledas DayZ i Arma zajednice, vecinom su odrasli likovi.