◄ Glavni razgovor #50 ►

Započeo SlavicBeast, Decembar 15, 2022, 04:34:49 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

sta je po vama bolje [pawn]const[/pawn] ili [pawn]#define[/pawn]
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Citat: undefined poslato April 03, 2023, 21:55:07 POSLE PODNE

Mi bezimo ovde dalje od code, imas sekciju za to

mrzelo me da trazim nema veze
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Ekipa sa malo iskustva da mi pomogne. Ja sam definitivno odlučio da si uzmem VW Passat B8 1.6 88kW i molim vas nemojte me odgovarati od njega jer je već odlučeno pa šta god vi mislili o tome. Moje pitanje je, što gledati kod kupnje rabljenog vozila ukoliko uz mene nije osoba koja ima iskustva?
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: pokerface poslato April 03, 2023, 22:45:41 POSLE PODNE
Ekipa sa malo iskustva da mi pomogne. Ja sam definitivno odlučio da si uzmem VW Passat B8 1.6 88kW i molim vas nemojte me odgovarati od njega jer je već odlučeno pa šta god vi mislili o tome. Moje pitanje je, što gledati kod kupnje rabljenog vozila ukoliko uz mene nije osoba koja ima iskustva?
Najbolja preporuka je da ipak povedes nekoga ko se razumije. Ako bas nisi u mogucnosti budi svjestan da postoji sansa da ces promasiti nesta. Moj glavni savjet je da pregledas limarisjki i tehnicki. Limarijski gledas dal je udaran prevrtan. Gledas jel truho igdje gledas jel kitovan gledaj nijanse boje jesul vrata razlicita od ostatka karambolka i tako. Provozas auto nabij ga jednom dvaput u crveno (ako ti je neugodno vozi uz neko veliko brdo) vidi palel se lapmice pregledaj temperaturu na satu jel radna ili preko. Gledas kako se cuje motor pregledaj sve brzine kako rade. Kvacilo kako odvaja i kako motor prima gas. Ako nemas iskustva sa autima nemoj misliti da je auto "brzo" jer se tebi tako cini samo gledaj da li ravnomjerno ubrzava. Sve u svemu najbolje pitat vlasnika i nadat se da ne laze

Koji je tacno motor ? FSI / TFSI ?

Citat: andr00- poslato April 02, 2023, 17:12:54 POSLE PODNE
eke bez mape na 1.9 8l uradio 305 ks i ide na 6k obrtaja :-\
jel imaš nekih slika, treba mi jedan 8l stici pa da imam ideja
Bez mape se misli basemap ne bukv bez mape. Imam slika za bolju kvalitetu video itd dodaj me na discord: Zeko#1680
Ulozeno je u auto dosta vremena i novca. Oko 10k Eura da sve to bude kompletno. Uz neke male pare mozes izvuci nekih 200 konja ja mislim da je to dovoljno za pocetak ako nisi sa parama.

Citat: undefined poslato April 03, 2023, 21:55:07 POSLE PODNE

Makro definicije su preprocessed dok je nacin deklaracije const compile time. Zavisi sta ti treba, const bi radije koristio u odredjenom bloku koda, headeru funkcije itd. Dok makro definicije koristim za neke globalne stvari tipa INVALID_ID, pathove do fajla itd sto se koristi na vise razlicitih mijesta

Isto tako makro definicije ce ti zamijeniti svaki simbol koji se poklapa bez obzira da li je string int i ne alocira nikakvu memoriju dok const alocira

Nisam neki profesionalac al relativno mlad auto ako je redovno održavan treba biti sve u redu, pregledaš limariju motor čuješ malo kako radi pogotov na paljenju da se ne čuje ništa iz motora, provozaš se slušaj i osjeti kvačilo i mjenjač ako je manuelac, kad dostigne radnu temperaturu stisni ga na 4-5k vidi baca li neki dim ako baci bijeli recimo može bit problema sa turbinom i tak.. ako ti se čini sve ok idi negdje na servis nek pregledaju i oni 50-100e nije puno ako i oni potvrde da je ispravan, ako nije nek plati prodavac taj pregled i ćaao

Kao sto ti je vec rekao i fqzy, najbolje ti je da povedes nekoga sa sobom, ukoliko imas nekog majstora kojem ti roditelji vjeruju, kod kojeg su imali iskustva do sada.
Barem je tako bio moj slucaj, onaj koji zna ce odmah na prvi pogled uvidjeti da li se nesto tu mulja ili je koliko toliko uredan.
Nemoj da zapnes za taj jedan auto, mislim kod jednog vlasnika, istrazi malo da li mozes naci negdje bolju ponudu u smislu kvalileta.

Citat: Galardo poslato April 04, 2023, 07:15:30 PRE PODNE
Kao sto ti je vec rekao i fqzy, najbolje ti je da povedes nekoga sa sobom, ukoliko imas nekog majstora kojem ti roditelji vjeruju, kod kojeg su imali iskustva do sada.
Barem je tako bio moj slucaj, onaj koji zna ce odmah na prvi pogled uvidjeti da li se nesto tu mulja ili je koliko toliko uredan.
Samo sto je tebe sjebao taj pa ti rekao da uzmes golfa

Citat: aezakmi poslato April 04, 2023, 10:10:02 PRE PODNE
Samo sto je tebe sjebao taj pa ti rekao da uzmes golfa
Uredu je, bilo je zanimljivo u pocetku.