komanda /makeadmin

Započeo Wayne skripterrr, Maj 03, 2022, 01:41:34 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): znaci ovako ja sam poceo raditi mod od 0 i sad odradio sam par stvari al sam dosao do komande makeadmin a to sam gledao od tazgee youtuber ako ga neko zna zna i taj video i ja sam odradio bas sve isto kao i on i kad ocu da sejvam tj compilam ispise mi 5 errora ako neko zna neka mi kaze jer mi hitno treba da bi nastavio da pravim mod.
Deo skripte://
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://
Slika/video:evo slike https://imgur.com/a/wZhjp1k
Poslednja Izmena: Maj 03, 2022, 18:16:28 POSLE PODNE od Deleted User

bilo bi pozeljno da posaljes kod u chat kako bi se mogao prekopirati. A i moj ti je savet da ne pravis mod ukoliko ne znas osnove.

"USAGE" obrisi zadnji " i dodaj ga kod ]"

Kako objasnjavate decku, moze to malo lepse. Nije ti dobra konstrukcija funkcije SCM ili SendClientMessage. Pogledaj i sam, videces njenu konstrukcija SCM(playerid, boja, poruka). E sad, poruka ti je string literal ili ti neka konstanta koju zadajes programa. Stringovi se obavezno stavljaju unutar navodnika. Pogledaj kod sscanf-a da ne vracas funkciju kako treba. (Ovo sto ti pise {FFFFFF} /makeadmin....) Napisi ovako:
[pawn]
SCM(playerid, COLOR_RED, "USAGE: {FFFFFF}/makeadmin [id] [level]");
[/pawn]
Nadam se da me razumes sta sam ti hteo reci. Zapamti, bilo koji string koji zelis da zadas programu, moras ga staviti unutar navodnika.
Uporan rad sve pboedjuje.
Publius Vergilius Maro Vergilije

Poslednja Izmena: Maj 03, 2022, 11:04:10 PRE PODNE od choppa100

ne radi opet jel moze neko ako ga ne mrzi da odradi makeadmin do admina 6 i da mi posalje cod

Citat: Wayne skripterrr poslato Maj 03, 2022, 14:03:53 POSLE PODNE
ne radi opet jel moze neko ako ga ne mrzi da odradi makeadmin do admina 6 i da mi posalje cod
[pawn]CMD:makeadmin(playerid, params[])
{
   if(IsPlayerAdmin(playerid) || PlayerInfo[playerid][pAdmin] > 0)
   {
       new id, lvl;
       if(sscanf(params, "ui", id, lvl)) return SCM(playerid, COLOR_RED, "USAGE: {FFFFFF}/makeadmin [id] [level]");
       else if(lvl < 0 || lvl > 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl manji od 0 i veci od 6 (1337)");
       else if(lvl > 6 && lvl != 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl veci od 6 (1337)");
       else
       {
           PlayerInfo[id][pAdmin] = lvl;
           SCM(playerid, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Uspesno ste postavili novog admina!");
           SCM(id, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Cestitamo, postali ste admin! Zelimo vam ugodnu igru!");
       }
   }
   else
   {
       SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Nemate dozvolu da koristite tu komandu!");
   }
   return true;
}[/pawn]

Citat: Luka Nikolic poslato Maj 03, 2022, 14:52:01 POSLE PODNE
[pawn]CMD:makeadmin(playerid, params[])
{
   if(IsPlayerAdmin(playerid) || PlayerInfo[playerid][pAdmin] > 0)
   {
       new id, lvl;
       if(sscanf(params, "ui", id, lvl)) return SCM(playerid, COLOR_RED, "USAGE: {FFFFFF}/makeadmin [id] [level]");
       else if(lvl < 0 || lvl > 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl manji od 0 i veci od 6 (1337)");
       else if(lvl > 6 && lvl != 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl veci od 6 (1337)");
       else
       {
           PlayerInfo[id][pAdmin] = lvl;
           SCM(playerid, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Uspesno ste postavili novog admina!");
           SCM(id, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Cestitamo, postali ste admin! Zelimo vam ugodnu igru!");
       }
   }
   else
   {
       SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Nemate dozvolu da koristite tu komandu!");
   }
   return true;
}[/pawn]
Hvala brt radi

Zamolicu te samo da ubuduce compajler greske (i kod) ne saljes kao sliku nego u [pawn][/pawn] ili [pawn][/pawn]. Slike su samo za ingame probleme (mislim moze i za neke razumlive stvari tipa database strukture u phpmyadmin ili nesto slicno, ali ne za greske i kod).

#Reseno, lock