komanda /makeadmin

Započeo Wayne skripterrr, Maj 03, 2022, 01:41:34 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): znaci ovako ja sam poceo raditi mod od 0 i sad odradio sam par stvari al sam dosao do komande makeadmin a to sam gledao od tazgee youtuber ako ga neko zna zna i taj video i ja sam odradio bas sve isto kao i on i kad ocu da sejvam tj compilam ispise mi 5 errora ako neko zna neka mi kaze jer mi hitno treba da bi nastavio da pravim mod.
Deo skripte://
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://
Slika/video:evo slike https://imgur.com/a/wZhjp1k
Poslednja Izmena: Maj 03, 2022, 18:16:28 POSLE PODNE od Deleted User

bilo bi pozeljno da posaljes kod u chat kako bi se mogao prekopirati. A i moj ti je savet da ne pravis mod ukoliko ne znas osnove.

"USAGE" obrisi zadnji " i dodaj ga kod ]"

Kako objasnjavate decku, moze to malo lepse. Nije ti dobra konstrukcija funkcije SCM ili SendClientMessage. Pogledaj i sam, videces njenu konstrukcija SCM(playerid, boja, poruka). E sad, poruka ti je string literal ili ti neka konstanta koju zadajes programa. Stringovi se obavezno stavljaju unutar navodnika. Pogledaj kod sscanf-a da ne vracas funkciju kako treba. (Ovo sto ti pise {FFFFFF} /makeadmin....) Napisi ovako:
SCM(playerid, COLOR_RED, "USAGE: {FFFFFF}/makeadmin [id] [level]");

Nadam se da me razumes sta sam ti hteo reci. Zapamti, bilo koji string koji zelis da zadas programu, moras ga staviti unutar navodnika.

Poslednja Izmena: Maj 03, 2022, 11:04:10 PRE PODNE od choppa100

ne radi opet jel moze neko ako ga ne mrzi da odradi makeadmin do admina 6 i da mi posalje cod

Citat: Wayne skripterrr poslato Maj 03, 2022, 14:03:53 POSLE PODNE
ne radi opet jel moze neko ako ga ne mrzi da odradi makeadmin do admina 6 i da mi posalje cod
CMD:makeadmin(playerid, params[])
{
	if(IsPlayerAdmin(playerid) || PlayerInfo[playerid][pAdmin] > 0)
	{
	    new id, lvl;
	    if(sscanf(params, "ui", id, lvl)) return SCM(playerid, COLOR_RED, "USAGE: {FFFFFF}/makeadmin [id] [level]");
	    else if(lvl < 0 || lvl > 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl manji od 0 i veci od 6 (1337)");
	    else if(lvl > 6 && lvl != 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl veci od 6 (1337)");
	    else
	    {
	        PlayerInfo[id][pAdmin] = lvl;
	        SCM(playerid, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Uspesno ste postavili novog admina!");
	        SCM(id, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Cestitamo, postali ste admin! Zelimo vam ugodnu igru!");
	    }
	}
	else
	{
	    SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Nemate dozvolu da koristite tu komandu!");
	}
	return true;
}

Citat: Luka Nikolic poslato Maj 03, 2022, 14:52:01 POSLE PODNE
CMD:makeadmin(playerid, params[])
{
	if(IsPlayerAdmin(playerid) || PlayerInfo[playerid][pAdmin] > 0)
	{
	    new id, lvl;
	    if(sscanf(params, "ui", id, lvl)) return SCM(playerid, COLOR_RED, "USAGE: {FFFFFF}/makeadmin [id] [level]");
	    else if(lvl < 0 || lvl > 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl manji od 0 i veci od 6 (1337)");
	    else if(lvl > 6 && lvl != 1337) return SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Ne mozete lvl veci od 6 (1337)");
	    else
	    {
	        PlayerInfo[id][pAdmin] = lvl;
	        SCM(playerid, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Uspesno ste postavili novog admina!");
	        SCM(id, COLOR_BLUE, "ADMIN: {FFFFFF}Cestitamo, postali ste admin! Zelimo vam ugodnu igru!");
	    }
	}
	else
	{
	    SCM(playerid, COLOR_RED, "SERVER: {FFFFFF}Nemate dozvolu da koristite tu komandu!");
	}
	return true;
}

Hvala brt radi

Zamolicu te samo da ubuduce compajler greske (i kod) ne saljes kao sliku nego u
[code][/code]
ili
[pawn][/pawn]
. Slike su samo za ingame probleme (mislim moze i za neke razumlive stvari tipa database strukture u phpmyadmin ili nesto slicno, ali ne za greske i kod).

#Reseno, lock