[TUTORIAL] | Kako napraviti komandu /ADUTY ?

Započeo .ysi, Februar 22, 2022, 23:09:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Kako napraviti komandu /ADUTY ?
Za ovo ce vam trebaci include ZCMD

Najprije cemo kucati prvi vrhu skripte: [pawn]new AdminDuty[MAX_PLAYERS];[/pawn] //sluzi za provjeravanje da li je admin na duznosti ili ne itd itd

A sada komanda:

[pawn]
CMD:aduty(playerid, params[]) {
   //if(!PlayerInfo[playerid][pAdmin]) return SendClientMessage(playerid, -1, "Nisi admin !"); //sluzi za provjeru da li je igrac admin ili nije ( ovo stavljate samo ako imate login / register sys)
   new string[124];
   if(!AdminDuznost[playerid]) { //provjera ako je admin off duty
      format(string,sizeof(string),"(( Admin %s je na duznosti ! ))", GetName(playerid)); //poruka koja ce poslati cijelom srw da je neki admin na dunzost
      SendClientMessageToAll(-1, string); //salje poruku
      AdminDuznost[playerid] = 1; //seta igracu duznost na 1
      SetPlayerHealth(playerid, 99.0); //seta igracu hp na 99
      SetPlayerArmour(playerid, 99.0); // seta igracu pancir na 99
   }
   else if(AdminDuznost[playerid]) { //provjera ako je admin na duznosti
      format(string,sizeof(string), "(( Admin %s vise nije na duznosti ! ))",GetName(playerid)); // poruka kioja ce poslati cijlom srw da je neki admin vise nije na duznosti...
      SendClientMessageToAll(-1, string); //salje poruku
      AdminDuznost[playerid] = 0; //seta igracu duznost na 0
      SetPlayerHealth(playerid, 50.0); //seta igracu hp na 50
      SetPlayerArmour(playerid, 50.0); //seta igracu pancir na 50
   }
   return 1;
}
[/pawn]

Evo i GetName:

[pawn]
stock GetName(playerid) {
   new name[MAX_PLAYER_NAME];
   GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name));
   return name;
}
[/pawn]

Znam da je previse jednostavno al sta cu bilo mi dosadno i reko ajd da napravim neki "tutorial"...Nadam se da ce nekome pomoci !
e

]

Ne razumem cemu ovaj 'Tutorial' al ok?.
Poslednja Izmena: Februar 22, 2022, 23:11:43 POSLE PODNE od Qubz

Citat: Qubz poslato Februar 22, 2022, 23:10:38 POSLE PODNE
]

Ne razumem cemu ovaj 'Tutorial' al ok?.
Kazem bilo mi dosadno pa eto reda radi objavio hahah
e

Ovo nije tutorial, ovo je copy-paste kod iz nekog gamemoda.

[pawn]new AdminDuty[MAX_PLAYERS]; // Deklarises kao AdminDuty
if(!AdminDuznost[playerid]) // Koristis kao AdminDuznost
[/pawn]
Why?

Sledeci put kada pravis tutorijale pokusaj da bolje objasnis umesto sto ces samo ostaviti neki bezvezan komentar, takodje smisli nesto sto bi se stvarno moglo nazvati tutorijalom.

Shvatite da ne mozete praviti "tutorijale" za nesto sto i sami ne znate.

Citat: choppa100 poslato Februar 22, 2022, 23:33:26 POSLE PODNE
Ovo nije tutorial, ovo je copy-paste kod iz nekog gamemoda.

[pawn]new AdminDuty[MAX_PLAYERS]; // Deklarises kao AdminDuty
if(!AdminDuznost[playerid]) // Koristis kao AdminDuznost
[/pawn]
Why?

Sledeci put kada pravis tutorijale pokusaj da bolje objasnis umesto sto ces samo ostaviti neki bezvezan komentar, takodje smisli nesto sto bi se stvarno moglo nazvati tutorijalom.
[/quSam sam izmislio Boga mi nisam nigdje copoy paste
e

Lepse bi bilo da koristis ysi, sto verujem da ti je includovan u modu, takodje getname postoji kao ReturnPlayerName, ima va_sendclientmessagetoall, mozda i bcrypt...else if ti nije potreban samo else...

Citat: Fr0z3n poslato Februar 23, 2022, 00:58:15 PRE PODNE
Lepse bi bilo da koristis ysi, sto verujem da ti je includovan u modu, takodje getname postoji kao ReturnPlayerName, ima va_sendclientmessagetoall, mozda i bcrypt...else if ti nije potreban samo else...

Može i sa jednim ifom pa return, a i sa ternary sve ovo bez ifova

Zasto samo ne uradis ovako?
[pawn]
CMD:adminduty(playerid, params[])
{
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 0) return SCM(playerid,-1, "Morate biti al1+.");
     AdminDuty[playerid] = AdminDuty[playerid] == 1 ? 0 : 1;
     va_SendClientMessageToAll(-1, ""BELA"Admin %s %s", GetName(playerid), AdminDuty[playerid] == 1 ? "je na duznosti." : "vise nije na duznosti.");
     SetPlayerArmour(playerid, 99.0); SetPlayerHealth(playerid, 99.0);
     return 1;
}
[/pawn]
Cela komanda u svega 10 linija

Citat: Goku ^ poslato Februar 23, 2022, 03:56:20 PRE PODNE
Zasto samo ne uradis ovako?
[pawn]
CMD:adminduty(playerid, params[])
{
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 0) return SCM(playerid,-1, "Morate biti al1+.");
     AdminDuty[playerid] = AdminDuty[playerid] == 1 ? 0 : 1;
     va_SendClientMessageToAll(-1, ""BELA"Admin %s %s", GetName(playerid), AdminDuty[playerid] == 1 ? "je na duznosti." : "vise nije na duznosti.");
     SetPlayerArmour(playerid, 99.0); SetPlayerHealth(playerid, 99.0);
     return 1;
}
[/pawn]
Cela komanda u svega 10 linija
[pawn]
AdminDuty[playerid] = !AdminDuty[playerid];
[/pawn]

nista od ovoga ovde ti nije pogresno osim sto si deklarisao AdminDuty umesto AdminDuznost, @offtopic opustite se ljudi ovo je SA:MP, igrica 18 i kusur, opet kazem okej je da kod bude uredan ali cemu to u SA:MP-u? I sa ternary operatorom i bez njega REZULTAT je ISTI.  :)

Citat: BTL | jevta poslato Februar 23, 2022, 18:26:19 POSLE PODNE
nista od ovoga ovde ti nije pogresno osim sto si deklarisao AdminDuty umesto AdminDuznost, @offtopic opustite se ljudi ovo je SA:MP, igrica 18 i kusur, opet kazem okej je da kod bude uredan ali cemu to u SA:MP-u? I sa ternary operatorom i bez njega REZULTAT je ISTI.  :)
Ma kad naviknes da radis uredno i pises sve "pravilno" onda samo tako i pises i ne mozes drugacije bukvalno hahhah. Ne znam da objasnim ali valjda me razumes. :)

A zasto ti otvaras server i pravis sva ta sranja ako te toliko boli ku*ac za celu igricu?

Citat: choppa100 poslato Februar 23, 2022, 20:20:19 POSLE PODNE
A zasto ti otvaras server i pravis sva ta sranja ako te toliko boli ku*ac za celu igricu?
Ne otvaram server, već je otvoren, sva ta "sranja" pravim jer ima ljudi koji igraju na njemu po 100-120 igrača, 10.200+ registrovanih korisnika, i jednostavno ne želim da razočaram te ljude, pored toga ja nisam rekao da me "boli kurac" rekao sam da nije potrebno da se optereću ljudi toliko kodom što se tiče SA:MPa jer postoje 1000 načina da se napravi nešto, jednostavno koristite šta je vama lakše uzmimo za pr. ovo ovde, u oba slučaja REZULTAT je isti to je bitno.Dok da naravno volim da je kod uredan ali opet mnogo mnogo je bitnija funkcionalnost istog. Tako da, to je samo moj predlog.

SA:MP platforma je stara 14y i nije igrica nego modifikacija za istu :D :D :D :D :D :D :D

Citat: BTL | jevta poslato Februar 23, 2022, 20:33:46 POSLE PODNE
Ne otvaram server, već je otvoren, sva ta "sranja" pravim jer ima ljudi koji igraju na njemu po 100-120 igrača, 10.200+ registrovanih korisnika, i jednostavno ne želim da razočaram te ljude, pored toga ja nisam rekao da me "boli kurac" rekao sam da nije potrebno da se optereću ljudi toliko kodom što se tiče SA:MPa jer postoje 1000 načina da se napravi nešto, jednostavno koristite šta je vama lakše uzmimo za pr. ovo ovde, u oba slučaja REZULTAT je isti to je bitno.Dok da naravno volim da je kod uredan ali opet mnogo mnogo je bitnija funkcionalnost istog. Tako da, to je samo moj predlog.

100-120 igraca po danu a 10.200+ registrovanih korisnika ?  :D :D :D

ZCMD u 2k22 godini, nemam komentar...
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.