◄ Glavni razgovor #48 ►

Započeo •Vodka Play•, Septembar 19, 2020, 11:26:32 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Ljudi koji i dan danas koriste Windows :D

Windows 11 nije samo estetika slepci, behind the scenes je mnogo toga promenjeno aj guess, bice mnogo lakse instalirati stvari i slicno (uglavnom W11 dobija ono sto Linux ima vec eo 2 decenije)

Svakako, predjite na Linuks, ne zajebavam se sada, nisam stv tip osobe koje sere ljudima za operativne sisteme ali Manjaro + Xfce za svaki hardver radi savrseno :)
Ako vam neko kaze da je linux tezak taj je fazon jednom u zivotu instalirao Kalija jer je tripovao hakera i nije se snasao pa jede govna sada, toliko lako se sve instalira na Linuxu da nema sta vise, posebno specijalne verzije aplikacija za koje inace na windowsu morate da se prijavljujete i sl, ovako je sve na AURu

Citat: Sage poslato Jun 30, 2021, 08:24:20 PRE PODNE
Ljudi koji i dan danas koriste Windows :D

Windows 11 nije samo estetika slepci, behind the scenes je mnogo toga promenjeno aj guess, bice mnogo lakse instalirati stvari i slicno (uglavnom W11 dobija ono sto Linux ima vec eo 2 decenije)

Svakako, predjite na Linuks, ne zajebavam se sada, nisam stv tip osobe koje sere ljudima za operativne sisteme ali Manjaro + Xfce za svaki hardver radi savrseno :)
Ako vam neko kaze da je linux tezak taj je fazon jednom u zivotu instalirao Kalija jer je tripovao hakera i nije se snasao pa jede govna sada, toliko lako se sve instalira na Linuxu da nema sta vise, posebno specijalne verzije aplikacija za koje inace na windowsu morate da se prijavljujete i sl, ovako je sve na AURu
Jednom rukom drzim prekriven tvoj avatar dok citam , pa ti stvarno hoces da ovako od rane zore odlepim :D

Dobro jutro svima :)

Citat: SlavicBeast poslato Jun 30, 2021, 13:42:00 POSLE PODNE
pReDjitE na LiNuX

Vec sam na njemu, doduse imam DualBoot sa Win7 :P
Razmisljam da predjem na Arch ovih dana
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Jun 29, 2021, 18:43:08 POSLE PODNE
Ko kaze da ne moze , ajde xp mozda i ne , ali meni 7 radi dobro posao :D

eeeh pa mogu koristit win 7 za chrome i slicno, al vremenom jedan po jedan program nece moc da se instalira, tipa discord, imo frend win7 mislim da nije mogo instalirat, fivem npr htio igrat nije mogo zbog win7 itd itd, haj instaliraj warzone cod na win 7, nece moc garant u tom je stvar pogotovo nove igrice

Citat: SlavicBeast poslato Jun 30, 2021, 04:27:40 PRE PODNE
Cene se primiruju. Za one koji planiraju upgrade, sad se hvata poslednji voz da se neka graficka karta proda za iole visu cenu od realne :P

ja imam rx 580 8gb, stavio racunar na olx.ba da prodajem svi se javljaju posto je graficka,jel prodajes samo graficku, dajem ti 300e, ovaj drugi kaze dajem ti 250e itd, i omisljao sam se da l da prodam da uzmem kakve dobre pare pa kasnije kupovat drugu graficku, al kontam u sebi sjebat cu ja te pare dok spadnu cijene tako da nisam nista ni pokusavo hhaha

Svakako bi prodaja bila kocka, jer ne zna se koliko ce ovo jos da traje. Sto se tice win11, ja jedva cekam. Uvek sam bio ljubitelj noviteta, nikad zadrti nostalgicar. Nikada ne bih mogao da se vratim na win XP ili 7. Cak i kada se na jesen budem prebacio na win11, verujem da nikad necu nazad. Sustina je da, ako imas bolji PC, svakako juris nesto sto je novo, sto ce imati podrsku i biti koliko toliko stabilno. Dzabe sto je win 7 "stabilan" (makar je to bio ili se i dalje smatra) kad je zastareo, monoton i dosadan, i bez podrske.
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

@SlavicBeast za Precednika BROJ 2
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Citat: SlavicBeast poslato Jun 30, 2021, 16:33:49 POSLE PODNE
Svakako bi prodaja bila kocka, jer ne zna se koliko ce ovo jos da traje. Sto se tice win11, ja jedva cekam. Uvek sam bio ljubitelj noviteta, nikad zadrti nostalgicar. Nikada ne bih mogao da se vratim na win XP ili 7. Cak i kada se na jesen budem prebacio na win11, verujem da nikad necu nazad. Sustina je da, ako imas bolji PC, svakako juris nesto sto je novo, sto ce imati podrsku i biti koliko toliko stabilno. Dzabe sto je win 7 "stabilan" (makar je to bio ili se i dalje smatra) kad je zastareo, monoton i dosadan, i bez podrske.

to ti pricam, sta ce mi kojeg k win 7 ako npr kad izadje nova igrica il neki program ja ne mogu pokrenut jer imam win 7, takodjer ja cu uraditi naravno win 11 kad izadje, samo eto kazem da mi je glupost i da dosta slici na desetku, barem izgledom, al cemo svakako bit primorani da predjemo ko i na desetku sto smo svi presli (vecina) itd
Poslednja Izmena: Jun 30, 2021, 16:56:28 POSLE PODNE od Stifler ツ

Pozdrav društvo :)

CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: SlavicBeast poslato Jun 30, 2021, 16:33:49 POSLE PODNE
Pre jedno par meseci sam bio pokupio neki virus i morao sam da oborim sistem i prvobitno sam instalirao 10ku i fazon posle 1-2 sata sam ga opet oborio i vratio se na 7-icu i tako ce i ostati verovatno dok mi ne ispizdi ili kad bas ne budem mogao neke funkcije koje svakodnevno radim da koristim onda cu se prebaciti (fun fact , i dan danas drzim instalaciju 10ke na usbu :D )

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Jun 30, 2021, 18:02:24 POSLE PODNE
Pre jedno par meseci sam bio pokupio neki virus i morao sam da oborim sistem i prvobitno sam instalirao 10ku i fazon posle 1-2 sata sam ga opet oborio i vratio se na 7-icu i tako ce i ostati verovatno dok mi ne ispizdi ili kad bas ne budem mogao neke funkcije koje svakodnevno radim da koristim onda cu se prebaciti (fun fact , i dan danas drzim instalaciju 10ke na usbu :D )
Mislim da je win 10 superioran u 90% slučajeva. Jednostavno noviji sistem, novija arhitektura i optimizovaniji. Podržava novije stvari i ima bolji interfejs (da se ne lažemo :) ). Iskreno vjerujem da većina ljudi nije zadovoljna sa njim iz dva razloga:

1. Navikli su na win 7 i nove stvari im izazivaju određeni strah, vjerovatno se boje da se neće snaći.
2. Koriste stare računare i stare komponente koje ne rade baš najbolje sa sistemom jer su... stare.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: LoOdaK poslato Jun 30, 2021, 18:24:34 POSLE PODNE
Mislim da je win 10 superioran u 90% slučajeva. Jednostavno noviji sistem, novija arhitektura i optimizovaniji. Podržava novije stvari i ima bolji interfejs (da se ne lažemo :) ). Iskreno vjerujem da većina ljudi nije zadovoljna sa njim iz dva razloga:

1. Navikli su na win 7 i nove stvari im izazivaju određeni strah, vjerovatno se boje da se neće snaći.
2. Koriste stare računare i stare komponente koje ne rade baš najbolje sa sistemom jer su... stare.
Mislim da pored toga sto sam navikao , jos jedan razlog zasto sam se vratio , oni imaju te neke mini programcice u sebi , i kad se otvori task manager bude 3000 procesa :D

Ima li itko onaj inc. od Correlli dynamic circle ?
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords