"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Vatrenii poslato Jul 21, 2022, 14:21:36 POSLE PODNE
Cao, potreban mi je "Disarm sistem", ako se to moze nazvati sistemom. Uglavnom potrebne su mi komande /disarm, /undisarm i /disarmtime. Da to ne bude samo da igracu oduzme oruzije vec da mu zabranim koriscenje oruzja na nekoliko minuta,sati,dani itd... Ima vec neki disarm ovdje na bsampu ali ne radi bas najbolje, malo je ubagovan. Pa ako ima neko da poslaje  hvala <3.

[pawn]ResetPlayerWeapons(id);
    PlayerInfo[id][xDisarm] = 1;
    SavePlayer(id);[/pawn]

Dalje pokusaj sam
CitatNe idite uokolo tumačeći kako vam svijet duguje život. Svijet vam ne duguje ništa. On je bio prvi ovdje.

Citat: yeet poslato Jul 21, 2022, 16:13:28 POSLE PODNE
[pawn]ResetPlayerWeapons(id);
    PlayerInfo[id][xDisarm] = 1;
    SavePlayer(id);[/pawn]

Dalje pokusaj sam

To sam znao i ja... Ne znam kako podesiti vrijeme ono da npr disarmam na 15min i ne znam kako da otkucava i to...
:)

Pozdrav potrebna mi je pomoc zelio bih da napravim textdraw na dodir a potrebno mi je
kada pritisnem neku topku da se stvori mis da mogu izabrat textdraw i da se otvori dialog koliko imam para i zlata
ne znam dal je bitno al treba mi za insigo gaming gamemode 2.2/2.8

Citat: benjaminnn! poslato Jul 21, 2022, 18:11:19 POSLE PODNE
Pozdrav potrebna mi je pomoc zelio bih da napravim textdraw na dodir a potrebno mi je
kada pritisnem neku topku da se stvori mis da mogu izabrat textdraw i da se otvori dialog koliko imam para i zlata
ne znam dal je bitno al treba mi za insigo gaming gamemode 2.2/2.8
Ali, "textdraw na dodir" SAMP ima i touch opciju, nisam znao to

Citat: Vatrenii poslato Jul 21, 2022, 16:43:25 POSLE PODNE
To sam znao i ja... Ne znam kako podesiti vrijeme ono da npr disarmam na 15min i ne znam kako da otkucava i to...
[pawn]
//dodaj gore pDisarm i pDisarmV
CMD:disarm(playerid, params[])
{
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 1) return SCM(playerid,NS_ORANGE, "PERMISIJA.");//permisija
    new id, vreme, razlog[25];
    if(sscanf(params, "uis[25]", id, vreme, razlog)) return SCM(playerid,-1, "/disarm ID Vreme Razlog");//jasno ti je sta je ovo
    if(vreme < 0 || vreme > 360000) return SCM(playerid, -1, "NE MOZE TOLKO COVECE.");// ne moze manje od 0 i vise od 360k
   {
      ac_ResetPlayerWeapons(id);
      PlayerInfo[id][pDisarm] = 1; PlayerInfo[id][pDisarmV] += vreme*60;//ako stavis 1 minut on ce 1 mnoziti sa 60 jasno ti je valjda
      va_SendClientMessage(id, -1, "%s ti je zabranio koriscenje oruzija na %d minuta (Razlog: %s).", GetName(playerid), vreme, razlog);
      va_SendClientMessage(playerid, -1, "Igracu %s ste zabranili koriscenje oruzija na %d minuta (Razlog: %s).", GetName(id), vreme, razlog);
   }
   return 1;
}
CMD:undisarm(playerid, params[])
{
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 4) return SCM(playerid, -1, " Ne moze cmd .");
   if(PlayerInfo[id][pDisarm] == 0) return va_SendClientMessage(playerid, -1, "Igrac '%s' nije disarmovan.", GetName(id));
   PlayerInfo[id][pDisarm] = 0; PlayerInfo[id][pDisarmV] = 0;
   va_SendClientMessage(id, -1, "%s vam je podario moc pucanja.", GetName(playerid));
   va_SendClientMessage(playerid, -1, "Igracu %s podarili moc pucanja.", GetName(id));
   return 1;
}
CMD:disarmtime(playerid, params[])
{
   if(PlayerInfo[playerid][pDisarm] == 0) return SCM(playerid, -1, "Vama nije zabranjeno oruzije.");
   va_SendClientMessage(playerid, -1, "Preostalo vam je jos %d disarma.", PlayerInfo[playerid][pDisarmV]);
   return 1;
}[/pawn]
Zatim ti je pobrebno odbrojavanje
[pawn]
Odbrojavanje[ MAX_PLAYERS ]
task Odbrojavanja[1000]() //1000 ti je 1 sekunda
{
   foreach(new i : Player)
   {
      if(PlayerInfo[pDisarmV] > 0) PlayerInfo[pDisarmV]--;
      if(PlayerInfo[pDisarm] == 1 && PlayerInfo[pDisarmV] == 0)
      {
         PlayerInfo[pDisarm] = 0;
         SCM(i, -1," Vas Disarm je istekao sada se mozete pucati.");
      }
   }
   return 1;
}
[/pawn]
i na kraj kod onplayerupdate dodas
[pawn]
if(PlayerInfo[playerid][pDisarm] == 1 || PlayerInfo[playerid][pDisarmV] > 0) { if(GetPlayerWeapon(playerid) > 0) { ac_ResetPlayerWeapons(playerid); } } }[/pawn]

Citat: Goku ^ poslato Jul 21, 2022, 22:31:13 POSLE PODNE
[pawn]
//dodaj gore pDisarm i pDisarmV
CMD:disarm(playerid, params[])
{
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 1) return SCM(playerid,NS_ORANGE, "PERMISIJA.");//permisija
    new id, vreme, razlog[25];
    if(sscanf(params, "uis[25]", id, vreme, razlog)) return SCM(playerid,-1, "/disarm ID Vreme Razlog");//jasno ti je sta je ovo
    if(vreme < 0 || vreme > 360000) return SCM(playerid, -1, "NE MOZE TOLKO COVECE.");// ne moze manje od 0 i vise od 360k
   {
      ac_ResetPlayerWeapons(id);
      PlayerInfo[id][pDisarm] = 1; PlayerInfo[id][pDisarmV] += vreme*60;//ako stavis 1 minut on ce 1 mnoziti sa 60 jasno ti je valjda
      va_SendClientMessage(id, -1, "%s ti je zabranio koriscenje oruzija na %d minuta (Razlog: %s).", GetName(playerid), vreme, razlog);
      va_SendClientMessage(playerid, -1, "Igracu %s ste zabranili koriscenje oruzija na %d minuta (Razlog: %s).", GetName(id), vreme, razlog);
   }
   return 1;
}
CMD:undisarm(playerid, params[])
{
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 4) return SCM(playerid, -1, " Ne moze cmd .");
   if(PlayerInfo[id][pDisarm] == 0) return va_SendClientMessage(playerid, -1, "Igrac '%s' nije disarmovan.", GetName(id));
   PlayerInfo[id][pDisarm] = 0; PlayerInfo[id][pDisarmV] = 0;
   va_SendClientMessage(id, -1, "%s vam je podario moc pucanja.", GetName(playerid));
   va_SendClientMessage(playerid, -1, "Igracu %s podarili moc pucanja.", GetName(id));
   return 1;
}
CMD:disarmtime(playerid, params[])
{
   if(PlayerInfo[playerid][pDisarm] == 0) return SCM(playerid, -1, "Vama nije zabranjeno oruzije.");
   va_SendClientMessage(playerid, -1, "Preostalo vam je jos %d disarma.", PlayerInfo[playerid][pDisarmV]);
   return 1;
}[/pawn]
Zatim ti je pobrebno odbrojavanje
[pawn]
Odbrojavanje[ MAX_PLAYERS ]
task Odbrojavanja[1000]() //1000 ti je 1 sekunda
{
   foreach(new i : Player)
   {
      if(PlayerInfo[pDisarmV] > 0) PlayerInfo[pDisarmV]--;
      if(PlayerInfo[pDisarm] == 1 && PlayerInfo[pDisarmV] == 0)
      {
         PlayerInfo[pDisarm] = 0;
         SCM(i, -1," Vas Disarm je istekao sada se mozete pucati.");
      }
   }
   return 1;
}
[/pawn]
[pawn]
if(PlayerInfo[playerid][pDisarm] == 1 || PlayerInfo[playerid][pDisarmV] > 0) { if(GetPlayerWeapon(playerid) > 0) { ac_ResetPlayerWeapons(playerid); } } }[/pawn]
[pawn]gettime() R.I.P[/pawn]

[pawn]

onplayerupdate se precesto izvrsava, tako da ne mislim da je ovo dobra opcija.

[pawn]
PlayerInfo[id][pDisarm] = 1;
PlayerInfo[id][pDisarmV] += vreme*60;
[/pawn]

Zasto ne:
[pawn]PlayerInfo[id][pDisarmV] = gettime()+(vrijeme*60);[/pawn]
Također, [pDisarm] totalno redundant varijabla.

[pawn]if (PlayerInfo[playerid][pDisarmV] > gettime()) // igrac je disarman.[/pawn]

Citat: Goku ^ poslato Jul 21, 2022, 23:58:28 POSLE PODNE
ne treba mi radi savrseno i ovako bez greske
Radi, ali ne valja, Slade je pokazao kako

Citat: ʟᴀᴋᴇʀɪɴɢ poslato Jul 22, 2022, 01:02:08 PRE PODNE
Radi, ali ne valja, Slade je pokazao kako
Ja sam njemu poslao jer je trazio napravio sam za 5 minuta cisto da radi a to kako izgleda itd me ne zanima neka edituje ja sam napravio cisto da radi

moze mi neko pomoc napravio sam textdraw za happy job pise koji je happy job i to radi top kada selektujem koji ocu happy job ali ona slika kao naprimer za happy job pise farmer i pokazuje sliku traktora iznad e sad svaka ta slika za svaki happy job ostane na istom mestu npr ako selektujem happy job za farmera dole ce samo pisati farmer sto nije problem ali ce pokazivati sliku traktora i sve ostale slike za happy job zajedno evo slika
https://ibb.co/PWbyJdN

Dali ima neko,DM Sistem sa Chicago DM Ako neko ima da Posalje Hvala Unapred.

Da li neko ima FS ili zna kako da napravim kad igrac udje na server da mi izbaci iz koje je drzave po njegovom IP-u

Citat: Milan111 poslato Avgust 04, 2022, 00:26:40 PRE PODNE
Da li neko ima FS ili zna kako da napravim kad igrac udje na server da mi izbaci iz koje je drzave po njegovom IP-u

https://github.com/Southclaws/samp-geoip