"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Ivo_Bosnjak poslato Jul 30, 2021, 19:35:54 POSLE PODNE
Moze li mi netko poslat cijelu cmd komandu ban i offban
[pawn]CMD:ban(playerid, params[])
{
   new id;
   if(sscanf(params, "d", id)) return SendClientMessage(playerid, -1, "/ban [ID]");
   Ban(id);
   return 1;
}
[/pawn]

Dali neko ima sistem telefona znam da su izabacivali po forumu nego isteko link

Dali neko ima sistem chip tuning???

pozdrav, imam problem sa ucitavanjem svih buk mapa stavio sam dobro plugine i nije do toga cak sam probao i sa opti draw i dalje ni jedna ne ucitava maknuo sma sve mape koje imaju previse CreateObject idalje nista

Citat: Dark0 poslato Avgust 04, 2021, 00:04:30 PRE PODNE
pozdrav, imam problem sa ucitavanjem svih buk mapa stavio sam dobro plugine i nije do toga cak sam probao i sa opti draw i dalje ni jedna ne ucitava maknuo sma sve mape koje imaju previse CreateObject idalje nista
Ako koristiš streamer, CO smeš da koristiš na ravno 0 mesta.

Update streamer klasično (znam da već jesi no da kažem za svaki slučaj), izmeni prioritite i potrud se da Virtual World enterijera ne bude isti kao onaj u kom su igrači nego da ima neki svoj

snasao sam se, ali hvala svakako mod je bio malo stariji pa sam uskladio plugine sa time i onda je radilo, e sad mi treba sistem za auto skolu znaci imam onaj dialog za autskolu itd itd e sad mi treba sistem da ima poligon kako bih to mogao napraviti?

moze li mi neko objasniti kako se prave cut scene u sampu? :D

Treba mi system offline lidera/admina/supportera, primer kucaju /svilideri izadje lista svih lidera i online i offline
Inace u INI-u mi treba

Citat: XORD poslato Jul 28, 2021, 13:23:33 POSLE PODNE
Koristi se sa 'dynamic areas' (ne baš idealan prijevod - dinamična polja) iz streamer biblioteke uz kombinaciju sa 'a_zones'. Vrlo jednostavno možeš napraviti sistem koristeći se sa ta dva izvora funkcija i callbackova. 'OnPlayerEnterDynamicArea/OnPlayerLeaveDynamicArea' sami rade izvrstan posao oko 'rangea' kojeg si spominjao, a a_zones include čisto zbog prikazivanja te zone na mapi, iako to možeš uraditi i sa native primitivnijom samp funkcijom 'GangZoneCreate'.
Sve oko dinamičnih polja možeš pročitati ovdje i ovdje. Za a_zone prosto otvori include, nema nešto pretjerano koda.
Daj jel mogu nekako da resim to a da ne pravim opet sve iz pocetka, ima tipa 1300 linija i sve je povezano i sve radi lepo samo taj glupi range nece. I dalje blejim u zoni ono prekine zauzimanje

prepravi rang point za dynamicarea

Možel mi neko objasnit kako da uradim sistem aktivne igre.

Citat: alennaki poslato Avgust 13, 2021, 15:37:25 POSLE PODNE
Možel mi neko objasnit kako da uradim sistem aktivne igre.
Preoblikuj recenicu: Moze li mi neko napisati code za aktivnu igru.
Ne, ne mogu, tacnije, ne zelim, ali cu ti objasniti sta trebas uraditi kao i svakome.

Napravi neku varijablu tipa activePoints, zatim napravi timer koji ce se pokretati svakih 60min ili koliko ti vec odlucis.
Unutar tog timera povecas varijablu za ++, te mozes sa switch-om provjeriti broj poena i dati odredjenu nagradu.

Poz, pocetnik sam u skriptanju i treba mi help oko necega
.. da li mi neko moze napraviti system kada si admin/vlasnik na duznosti i kada napises nesto u chat da se to istice
Naprimjer : (( Vlasnik Hirkiich_ : test... ))
Ako moze npr da kada vlasnik pise da je text tamno crvene boje a kada pise admin svijetlo plave. Ako neko moze napraviti neka posalje bio bi mu zahvalan <3

Citat: Hirkich poslato Avgust 14, 2021, 08:27:00 PRE PODNE
Poz, pocetnik sam u skriptanju i treba mi help oko necega
.. da li mi neko moze napraviti system kada si admin/vlasnik na duznosti i kada napises nesto u chat da se to istice
Naprimjer : (( Vlasnik Hirkiich_ : test... ))
Ako moze npr da kada vlasnik pise da je text tamno crvene boje a kada pise admin svijetlo plave. Ako neko moze napraviti neka posalje bio bi mu zahvalan <3
Pisao sam rucno ovde, valjda bi trebalo da radi ovako, ako imas neki problem napisi
[pawn]public OnPlayerText(playerid, text[])
{
    new
        string[144 + 1];

if(...) // ovde proveri ako je vlasnik
    {
        format(string, sizeof(string), "(( VLASNIK %s: %s ))", ..., text); // ovde gde su tri tacke getaj igracevo ime ako imas neku svoju funkciju
    }
    else if(...) // ovde proveri ako je admin
    {
        format(string, sizeof(string), "(( ADMIN %s: %s ))", ..., text); // ovde gde su tri tacke getaj igracevo ime ako imas neku svoju funkciju
    }
    else // ako nije ni admin ni vlasnik da vrati obicnu poruku
    {
        format(string, sizeof(string), "%s: %s", ..., text); // ovde gde su tri tacke getaj igracevo ime ako imas neku svoju funkciju
    }

ProxDetector(...); // u slucaju da nemas evo ti funkcija https://gist.github.com/ziggi/40edafde359776530f10d3218873fd02

return 0;
}[/pawn]