◄ Glavni razgovor #45 ►

Započeo SlavicBeast, April 07, 2020, 21:43:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: DeitY poslato Maj 14, 2020, 15:59:59 POSLE PODNE
Nece ti trebati moja pomoc, jer servere <300 slotova niko ne ddosuje vidis i sam. Mozes uzeti ovh game dedicated sa soyoustart i podesiti game firewall, a ako ti je mnogo 35e onda mozes na nekom hostu za 15e imati da ne podesavas panel i zastite.
Koja je im poenta ddosati server?
Sta su postigli time? Ako misle da su neki frajeri,nisu,samo su pacenici...

Citat: Galardo poslato Maj 14, 2020, 16:01:20 POSLE PODNE

>ego podignu
>kurcenje po fejsu
>prozivanje ostalih da su najjaci i najbolji
>imaju nove kupce ( tipa dok je bio onaj blizzard stresser obarao SA u par sekundi, kupilo 20 njih instant da rokaju SA i tako oni dobijaju nove klijente, dakle zaradili su 200e na metodi koju sam ja patch u 2 dana, ali njih to briga dok se obrce lova).

Jos brdo razloga ali to su ti main razlozi uglavnom.

Citat: DeitY poslato Maj 14, 2020, 16:03:32 POSLE PODNE
>ego podignu
>kurcenje po fejsu
>prozivanje ostalih da su najjaci i najbolji
>imaju nove kupce ( tipa dok je bio onaj blizzard stresser obarao SA u par sekundi, kupilo 20 njih instant da rokaju SA i tako oni dobijaju nove klijente, dakle zaradili su 200e na metodi koju sam ja patch u 2 dana, ali njih to briga dok se obrce lova).

Jos brdo razloga ali to su ti main razlozi uglavnom.
kad bi ih vidio,ddoso bi ih uzivo.

Ooo profesore @DeitY pa gde si ti :D
Kad ce MTA ;) ?

One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: Galardo poslato Maj 14, 2020, 16:01:20 POSLE PODNE

A gledaj nije problem ako nema DDOS zastitu, ali ako bude baš frka onda ću morati razmisliti. 35 eura nije puno, toliko cu morati izdvojiti samo za hosted tab, ali kada bih ja uzeo VPS došlo bi me oko 50-60 eura/m.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: xLanmi poslato Maj 14, 2020, 16:05:16 POSLE PODNE
Ooo profesore @DeitY pa gde si ti :D
Kad ce MTA ;) ?

Desiiiii. MTA mi je skroz zabo, nemam skriptera nazalost, radim sad sa nekim madjarom da uradim slican server, da "iskopiram" jedan server od najjacih, pa cemo videti :D Nema tvoje LUA moci da pokazes :P Ti?

Citat: Hydra. poslato Maj 14, 2020, 16:05:56 POSLE PODNE
A gledaj nije problem ako nema DDOS zastitu, ali ako bude baš frka onda ću morati razmisliti. 35 eura nije puno, toliko cu morati izdvojiti samo za hosted tab, ali kada bih ja uzeo VPS došlo bi me oko 50-60 eura/m.

bolje uzeti game dedi na soyoustart i za 35e mozes hostovati 100 ili 1000 slotova, ovako na hostu moraces placati debelo. Najbolje je kad si sam svoj gazda.
Poslednja Izmena: Maj 14, 2020, 16:09:21 POSLE PODNE od DeitY

deity otvaraj MTA jebo' te lepina.. ovo je propalo

imam ja 2 lua majstora pp
Poslednja Izmena: Maj 14, 2020, 16:09:10 POSLE PODNE od Fqris

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Citat: DeitY poslato Maj 14, 2020, 16:07:30 POSLE PODNE
Desiiiii. MTA mi je skroz zabo, nemam skriptera nazalost, radim sad sa nekim madjarom da uradim slican server, da "iskopiram" jedan server od najjacih, pa cemo videti :D Nema tvoje LUA znanja da pokazes :P Ti?

Hahahaha, ma quitovo sam GAME-Development, presao na WEB - PHP , mozda u buducnosti budem poceo da radim LUA ozbiljno za FiveM ali videcemo jos :D
Trenutni fokus: PHP, NodeJS, Angular i React

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: DeitY poslato Maj 14, 2020, 16:07:30 POSLE PODNE
Desiiiii. MTA mi je skroz zabo, nemam skriptera nazalost, radim sad sa nekim madjarom da uradim slican server, da "iskopiram" jedan server od najjacih, pa cemo videti :D Nema tvoje LUA moci da pokazes :P Ti?

bolje uzeti game dedi na soyoustart i za 35e mozes hostovati 100 ili 1000 slotova, ovako na hostu moraces placati debelo. Najbolje je kad si sam svoj gazda.

Bit će sad onih koji kažu što otvaraš server kada nemaš para da ga držiš. Imam novaca, ali limiti po mjesecu mi je oko 45-50 eura a vise od toga mi je previše. Što kažeš za ovaj OVH VPS ?

Citat: Fqris poslato Maj 14, 2020, 16:07:58 POSLE PODNE
deity otvaraj MTA jebo' te lepina.. ovo je propalo

imam ja 2 lua majstora pp

2 lua majstora xd ma ne treba lua majstor vec onaj koji hoce da uci, platicemo nikakav problem.

Citat: xLanmi poslato Maj 14, 2020, 16:10:37 POSLE PODNE
Hahahaha, ma quitovo sam GAME-Development, presao na WEB - PHP , mozda u buducnosti budem poceo da radim LUA ozbiljno za FiveM ali videcemo jos :D
Trenutni fokus: PHP, NodeJS, Angular i React

Ako ako tako i treba, bori se samo, srecno u radu.

Citat: Hydra. poslato Maj 14, 2020, 16:11:59 POSLE PODNE
Bit će sad onih koji kažu što otvaraš server kada nemaš para da ga držiš. Imam novaca, ali limiti po mjesecu mi je oko 45-50 eura a vise od toga mi je previše. Što kažeš za ovaj OVH VPS ?

ovh vps srusis kucnom konekcijom, prelosi su, bandwidth premali, a i virtuelizacija kvm nije dobro podesena, trazi onda vps sa fizickim jezgrima ( dakle 100% allocation i jak hipervisor ). Mislim da seflow nudi one mycore vps( ako ti vec nije toliko bitna ddos zastita). Niko za sad ne pruza citrix virtuelizaciju, tako da za samp je dedi tj fizicki server mama.

A ništa, dao si mi par primjera pa ću malo pretraživati i vidjeti šta, kako, gdje. Hvala za info.

Citat: DeitY poslato Maj 14, 2020, 16:15:24 POSLE PODNE

Ako ako tako i treba, bori se samo, srecno u radu.

Hvala buraz ;)

One And Only
Old Member
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: Galardo poslato Maj 14, 2020, 15:37:42 POSLE PODNE
Vidim novi acc,niste ulazili dok nije se poceli pricati i spominjati vas...
Datum registracije:Oktobar 17, 2018, 15:31:24 posle podne
Vidim baš ti je star acc...

Citat: Sexus poslato Maj 14, 2020, 16:50:59 POSLE PODNE
Datum registracije:Oktobar 17, 2018, 15:31:24 posle podne
Vidim baš ti je star acc...
Beri baje.
Sta si ti uradio za tih svojih 3-4 godine? kurac popusio?

Citat: SlavicBeast poslato Maj 13, 2020, 15:01:03 POSLE PODNE
Ne kapiram sta se hvatate tog psovanja kao pijan plota. Covek je revoltiran jer ocigledno tu nesto ne stima, administracija lazira brojke, a prave se blesavi. Nekada, kada sam igrao samp u ona srecna vremena, sad vec pre 8-9 godina, CroHerza je imala 250 igraca u ove sate, uvece i do 400 ljudi. Znate sta znaci 250 igraca, ulice pune, kolodvor (spawn) pun da je lagovalo, kod burga puno, nisi mogao da ostavis oglas koliko se spamovalo, sve je bilo zivo. Rekord od 500 igraca uvek su imali nedeljom uvece, verovatno bi imali dosta vise da su imali veci broj slotova. @Marko Salvatore je tada bio GS, kasnije admin, iz prve ruke mogu da vam kazem da su konstantno kikovali igrace iako je server imao onaj sistem da kikuje afk igraca posle par minuta neaktivnosti, pa je server opet bio ziv i pun.

Meni nije jasno zasto bi neko drzao jednu zajednicu, ondosno server na takav nacin? To je kao da drzis coveka na mehanickoj respiraciji, a on u komi.

bilo je i vise nego interesantno da ja tamo budem GS/Admin, a tebi brisu acc ovde, kakav je bio, da je znao da smo rod i meni bi, i tamo i ovde
CH ekipa na ovom forumu odavno ne postoji