Problem sa Crash - Dubai Community

Započeo fiu, Septembar 02, 2019, 16:06:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

fiu

*

Problem(error/warning): Ovako problem je u to sto poceto sam editovari Dubai Community zadnji mod sto je objaven,
ali iskocilo mi je problem u tim sto dok igram okej je idem relog i ukljucim se sve okej dodjem na login e onda kad upisem
lozinku spawne me i pada server, pa moram da obrisem taj akaunt i ponovo da se reg .. jel ima nacin kako da sredim to ili ?

Deo skripte:
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):

Bože šta sve ljudi danas edituju i nazivaju "modovima", dodje mi da skočim sa mosta...

crashdetect.
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix
My includes: TextDraw Buttons

Respect: Bunta, Vedran, Ivan Bagarić, Itz.Yansi, Rade Ćurić (ni ja ne verujem)
Biggest respect goes to: ADRFranklin

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.
Neko im nacrta u temi Å¡ta treba uraditi, al' ne vredi nisu svi za skriptanje.

Pokreni crashdetect i vidi zbog koje ti funkcije (pozvane) crashuje.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

fiu

*

[18:47:00] [debug] Server crashed while executing dubai.amx
[18:47:00] [debug] AMX backtrace:
[18:47:00] [debug] #0 native fread () from samp-server.exe
[18:47:00] [debug] #1 0055942c in public TestLider (0) from dubai.amx
[18:47:00] [debug] #2 00540e44 in public ImaAcc (0) from dubai.amx
[18:47:00] [debug] #3 0023cc8c in ?? (0, 2, 1, -1, 33307368) from dubai.amx
[18:47:00] [debug] #4 0000da40 in public OnDialogResponse (0, 2, 1, -1, 33307368) from dubai.amx
[18:47:00] [debug] Native backtrace:
[18:47:00] [debug] #0 7785eb75 in ?? () from C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
[18:47:00] [debug] #1 00498bb8 in ?? () from samp-server.exe
[18:47:00] [debug] #2 004991e0 in ?? () from samp-server.exe
[18:47:00] [debug] #3 00404f14 in ?? () from samp-server.exe

u cemu je problem?

Proveri funkciju "TestLider" i "ImaAcc"
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: Vasic poslato Septembar 02, 2019, 19:16:31 POSLE PODNE
Proveri funkciju "TestLider" i "ImaAcc"
Apsolutno ne, molim te bato ja ne znam treba da se napravi pravilo "AKO NE ZNAS STA PISES - NEMOJ NI DA PISES".

ImaAcc nema veze sa ovim, samo TestLider, ImaAcc je ime callbacka u kom se TestLider poziva a fread je crash server :)

EDIT: Nedo bog nikome da ikada udje u ovaj mod, ovo kao kada se bunta zajebava i pise sve na srpskom sa slangom tamo nekim iz 19 veka :D

EDIT 2: Posalji my anydesk slobodno, uci cu odmah
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2019, 19:21:13 POSLE PODNE od Osamu Dazai
My tutorials: y_inline & y_dialog, Ternary Operator, y_flooding, y_bit, samp-logger, Pawn Plus I Deo ( Dynamic Strings ), Map Zones, TextDraw Buttons, y_iterate, easyDialog, samp-plugin-timerfix

Citat: Vodka PlayObožavam te "skriptere" koji probleme rešavaju tako što menjaju mod svaka 2 dana, tako će sigurno naučiti.

fiu

*

Citat: Osamu Dazai poslato Septembar 02, 2019, 19:18:24 POSLE PODNE
Apsolutno ne, molim te bato ja ne znam treba da se napravi pravilo "AKO NE ZNAS STA PISES - NEMOJ NI DA PISES".

ImaAcc nema veze sa ovim, samo TestLider, ImaAcc je ime callbacka u kom se TestLider poziva a fread je crash server :)

EDIT: Nedo bog nikome da ikada udje u ovaj mod, ovo kao kada se bunta zajebava i pise sve na srpskom sa slangom tamo nekim iz 19 veka :D

EDIT 2: Posalji my anydesk slobodno, uci cu odmah

Resio sam, problem je bilo u tome sto u /makeleader sam trgo leader slot i obrisao sam sve ali provera TestLider za u fajl lidera nisam izbrisao i kad se registriram igram sve je okej sve dok nisam /makeleader - obrisao sam i to bez da delete acc i nije mi crashovao vec hvala puno :) !!

EDIT: imas thanks jos jednom hvala puno

Samo da napomenem do čega je bio problem ako neko bude imao sličan problem pa bude tražio:

Kada koristite io_read (primer) za fajl koji ne postoji (u ovom slučaju, inače pogrešan handle) to će vam crashati server :)
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2019, 19:27:58 POSLE PODNE od Osamu Dazai

fiu

*

Usput da ne otvaram novu temo zasto kad dodam vise mape
sa tmpobjid odnosno sa tekstura ne ucitava mi mape na server ??

Citat: Bosancezzyy poslato Septembar 02, 2019, 19:38:50 POSLE PODNE
Usput da ne otvaram novu temo zasto kad dodam vise mape
sa tmpobjid odnosno sa tekstura ne ucitava mi mape na server ??

Pa vidi imas par faktora zasto je to tako :)
1. Vidi koja ti je verzija streamera , ako ti je neka starija update i boli te k**** , ili imas opciju da udjes u streamer file od plugina i da podesis ali ti ja to ne mogu objasniti because ne znam ;) 
2. Desava se ako imas previse objekata na odredjenom delu mape , potrudi se da uzimas mape sa sto manje objekata ja bar tako radim
3. Mozda su ti neke u create object koji ima limit na objekte pa si prekoracio limit ili nisi lepo podesio draw i view distance :)

02

*

Citat: #THEVï¼'NNY_ poslato Septembar 04, 2019, 00:47:34 PRE PODNE
Pa vidi imas par faktora zasto je to tako :)
1. Vidi koja ti je verzija streamera , ako ti je neka starija update i boli te k**** , ili imas opciju da udjes u streamer file od plugina i da podesis ali ti ja to ne mogu objasniti because ne znam ;) 
2. Desava se ako imas previse objekata na odredjenom delu mape , potrudi se da uzimas mape sa sto manje objekata ja bar tako radim
ili nisi lepo podesio draw i view distance :)

Citat: Osamu Dazai poslato Septembar 02, 2019, 19:18:24 POSLE PODNE

Mozda si presao limite CreateObjecta pa ti se ne pojavljuje ni jedan mapa(300) najbolje da ako koristis sublime udjes u mod i samo ctrl f CreateObject i vidis koliko ima rezultata, ili sto kaze ovaj 'tatica' skriptanja update streamer.
002