Realnost o sampu i serveriam :/

Započeo MaTTaTa, Jul 02, 2019, 23:24:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: 002 poslato Jul 03, 2019, 11:23:35 PRE PODNE
Nije nego je text prevelik da bi ga moje oci podnele pa sam samo procitao do tog sa novcem dalje mi se nije dalo, u skriptu se ulozi najvise truda cijela administracija zajedno sa vlasnikom pricaju na ts bace koju reklamicu tamo vamo, dok skripter po celi dan visi u jebenom editoru i sta se desi na kraju ? Odu 3 admina vlasnik zatvori server i sta je skripter radio - NISTAAA dzabe trosio vreme

Razumijem što hoćeš reći ali to su upravo Vlasnici koji ne znaju ni sami šta bi htjeli i najlakše je odustati i upropastiti nečiji trud u tom slučaju najviše strada SKRIPTER i MAPER našalost :/

Citat: (っâ—"â—¡â—")っ ♥ bunta ♥ poslato Jul 03, 2019, 11:41:42 PRE PODNE
Ako hoces uspesan server sad na balkanu moras biti SAMP jutjuber sa jedno 5-6k suba :)
jebiga takvo je stanje xd

bez toga danas ne ide i to si u pravu, onaj tko nema podršku nekog dobrog youtubera bolje pričekati i čekati da se ukaže youtuber jer on je prijeko potreban svim zajednicama.

Citat: 6cadilab9 poslato Jul 03, 2019, 11:46:34 PRE PODNE
Pa oce to kad svaki server ima po 5 vlasnika 3 skriptera i slicno pa se zatvore nakon par dana
Vlasnik i skripter da su razlicite osobe; to je po meni greska velika, ne znam postoji li uopste neki malo poznatiji server na kom je to dvoje razdvojeno xD
A to sto pricas o spajanju vise servera, opet cista glupost, ja prvi hocu da sam na svom serveru glavni, sto je i realno, plus na balkanu smo tako da ono, rijetkost da se ljudi sloze oko necega xD

S većino Å¡to si napisao se slažem. Ali upravo zato spajanje ne može da funkcionira kao Å¡to si napisao ipak smo mi BALKAN, a na balkanu je zajedniÅ¡tvo teÅ¡ko izmeÄ'u viÅ¡e ljudi koji hoće neÅ¡to jer kao Å¡to kažeÅ¡ nema onoga koji ne bi htio biti VLASNIK i biti glavni :/

Citat: M0nster poslato Jul 03, 2019, 12:43:39 POSLE PODNE
6cadilab9 je u pravu Å¡to se tiće podjela privilegija oko zajednice. A isto tako moraÅ¡ znati da igrači koji tebi doÄ'u na server dolaze iz druge zajednice I onda ta zajednica gubi na igračima. Recimo da ti na open doÄ'e 60-70 igrača a dnevno ih bude oko 30-35 a tih 30-35 su iz drugih zajednica a ne netko novi I tako sve u krug dok ti se server ne isprazni ili padneÅ¡ na male grane.

Sve na mjestu čista realnost i to tako ide u krug i na kraju se svi oni vrate starim serverima gdje su prije igrali. Ali opet i kad imaÅ¡ taj broj igrača treba i to održati i ako ustrajeÅ¡ u tome vjerojatno će se kroz godinu dana dići broj igrača. Jer najveći je problem danas Å¡to se odmah  nakon mj dana sve zajednice većinom zatvore :/

Citat: Esc0bar poslato Jul 03, 2019, 12:55:36 POSLE PODNE
treba napravit server za domacu i stranu klijentelu  ;D

Nezzz iskreno mislim da to ne bi nikako uspjelo i samo je dupli posao.

Svima sam odgovorio od jednom da vam ne pišem svima posebno i ne radim spam. HVALA vam na komentarima do sada i vidim da sam i ja negdje krivo gledao i zato vam hvala :D

Po mom misljenju treba imat dobar marketing kad se otvara server. Nije bit u novcu nego u tome kako se novac raspodjeljuje. Ja kad sam poceo igrat bilo je servera na kojima se stvari i pozicije nisu kupovale i to mi je cinilo razliku izmedju CODa, CSa od SAMPa. Nekom je to stvar koju traze a nekom suprotno. Najbolji marketing je od igraone do igraone i dogovarat se s vlasnikom za reklamaciju u istoj da djeca igraju. Å to se tice ujedinjenog server to je moguce ko i ujedinjenje jugoslavije. Tesko se nasi ljudi dogovaraju kad svatko oce bit glavni.

Ja mislim da je sistem gamemodova zastarjeo, sve isti sistemi, isti poslovi, iste mogucnosti.. Nitko nema nekih inovacija , i ekonomija svakog servera je 90% ista

Citat: 6cadilab9 poslato Jul 03, 2019, 11:46:34 PRE PODNE
Pa oce to kad svaki server ima po 5 vlasnika 3 skriptera i slicno pa se zatvore nakon par dana
Vlasnik i skripter da su razlicite osobe; to je po meni greska velika, ne znam postoji li uopste neki malo poznatiji server na kom je to dvoje razdvojeno xD
Istog sam misljenja, pogotovo ako se skripter ne placa (licno ja, kome je samp samo sprdnja i ne zelim da od ovog farmam neki kes, da ocu kes otiso bi i radio nest drugo), onda ima potpuno pravo da bude umjesan u sve radnje na serveru jer Boze moj to je njegov trud i rad

Jedan od problema sto zajednice brzo propadnu je da svi reklamiraju otvaranje servera, tu se nakupi drugova, ovih, onih, koji su na open dosli samo da budu podrska, skupi se nekih 100/200 igraca i svi misle vaaau, top extra, a realnost je skroz druga -> onda ti sto su dosli na open se vrate na svoje servere i broj igraca padne na 30/40, vlasnici odmah to vide kao neuspjeh i zatvaraju server
Znaci potrebno je vrijeme, ne mozes otvoriti server i za 7 dana ocekivat jedan Balkan Extazy, Noobot, Skill Arenu itd itd

Citat: Esc0bar poslato Jul 04, 2019, 08:39:55 PRE PODNE
Ja mislim da je sistem gamemodova zastarjeo, sve isti sistemi, isti poslovi, iste mogucnosti.. Nitko nema nekih inovacija , i ekonomija svakog servera je 90% ista
Licno ja, vecina mojih modova na kojima sam radio nisu bili RPG / RP tematike, pa opet nista i to vecina modova je bila od 0, tj svaki (Light Matrix (od 0), Ganton Wars (od 0), Nexus Gaming (novi mod od 0 za stari trucking server), Nyx Project (edit NexusGaming) ), sada opet radim trucking mod, al nema sa nekim RPG elementima da vidim kako ce to ispast na kraju
Sad kad razmislim, vecina tih stvari je propala jer je marketing bio 0, al ja kao skripter & vlasnik (mada ne volim titulu vlasnika, al volim da se pitam o tim nekim stvarima) nisam mogao da reklamiram / skriptam i sve u isto vrijeme
Haj usput ako neko hoce u staff da pripomogne truckingu svi ste dobrodosli

Mislio sam jos par stvari napisat dok sam bio na vrhu texta, al sam zaboravio, ako se sjetim dopunim xD
Poslednja Izmena: Jul 04, 2019, 10:42:10 PRE PODNE od just_Sukiii

( ENORMOUS RESPECT Ino420 / Xunder)
( tutorial )
> Sublime Text 3 > Atom.io
( includes & fs )
> Moving Textdraw > Daily Collect [With FS] > Custom GameText > Duel System
( gamemodes )
> Ganton Wars > Arcadius RPG > Light Matrix > Old Nation

@MaTTaTaâ,,¢ posto vidim da pises dobre textove a u trecem razredu cu imat esej za BHS pa eto da se dog da mi sastavis jedan..LP :D

Nije to to sta kazes , isto sad kad bi rekao piramide su dzaba gradjene jer vise ih faraoni ne koriste

[Filterscript] Simple Treasure Hunt
[Filterscript] Sistem pecanja
[Filterscript] Meditacija
[Filterscript] Molitva
[Include] Alarm
[Include] Posao Taxi

Mogu garantovati jedno, a to da je samp opcenito roleplay jer svi sa nasih prostora se furaju na RolePlay , freeroam, DM ect... serveri ne prolaze i nisu nikad prolazili. Sve je to krenulo od jednog servera, to je CroHerzegovina poslje poznatiji kao CroHerze, kao i ovaj forum sto je nastao od vlasnika CroHerze Soprana, Djure(Zerocooolos) i njihove ekipe... To je bila jedina ekipa koja je na kraju znala sta radi i imala zajednicu koja je bila jako cjenjena a njima donosila izuzetnu zaradu. Soprano je jednostavno pustio Djuri da radi sve oko RolePlay servera, imao sam skoro pristup arhivama croherze foruma, vjerujte da Soprano oficijalni vlasnik svega toga , nije imao admina na serveru vec svaki put je postao da mu postave pa skinu i slicno... Sada vlasnici servera ne dopustaju skripterima da rade kako zele vec imaju svoje zelje, hoce ovo hoce ono , a ne shvataju da je to lose sa neke tacke gledista, previse je KLINACA ufuranih u to, i onda nastane 100000 servera sa 10 20 30 50 igraca, vecinom su to igraci koji su poznanici tim jel klincima ili neki RL prijatelji, i onda imas ono otvaranje 10 15 servera mjesecno i zatvaranje njih 20 mjesecno. To ubija volju skripterima, i buducim vlasnicima da otvore nesto ozbiljno. Trenutno najozbiljnijiim serverom smatram Balkan School.
Klinci ne shvataju da je trenutno da bi otvorio server koji ce imati 200+ stalnih igraca, potrebno dosta para, prije svega marketing, hajmo da vidimo sta cini taj marketing, reklamiranje po Facebooku, chatu , grupama ne pije vode vec 3 4 godine, balkan samp i drugi balkanski samp forum takodje ne piju vode vise jer smo ostali mi koji vec nesto znamo ili oni koji uce te hoce neku svoju "zajednicu" , jako je slab feedback na reklame ovdje, znaci ostaju jedino yteri. Eh sad, nije dovoljno da YTer snimi 1 2 klipa , nego da je tu dosta vremena dok zajednica ne stane na noge skroz, znaci 2 3 mjeseca YTera, a to je OGROMNA kolicina novca jer vec sad cijene ytera po videu prelaze velike cijene zbog toga sto im drugi partneri daju dosta para. Tako da ljudi , za ozbiljnu zajednicu, dosta vremena, razuman vlasnik, dobar skripter i DOSTA PARA!!!! NO MONEY NO PARTY!

Ista stvar sto truje sport, truje i samp - novac.

Citat: rOLDen poslato Jul 04, 2019, 08:33:01 PRE PODNE
Po mom misljenju treba imat dobar marketing kad se otvara server. Nije bit u novcu nego u tome kako se novac raspodjeljuje. Ja kad sam poceo igrat bilo je servera na kojima se stvari i pozicije nisu kupovale i to mi je cinilo razliku izmedju CODa, CSa od SAMPa. Nekom je to stvar koju traze a nekom suprotno. Najbolji marketing je od igraone do igraone i dogovarat se s vlasnikom za reklamaciju u istoj da djeca igraju. Å to se tice ujedinjenog server to je moguce ko i ujedinjenje jugoslavije. Tesko se nasi ljudi dogovaraju kad svatko oce bit glavni.

Svaka ti je na mjesti ;)

Citat: Esc0bar poslato Jul 04, 2019, 08:39:55 PRE PODNE

To svakako. Znači potrebno je nešto novo osmisliti i s puno svježine, jer sve ovo je na isti kalup :/

Citat: Mumi' poslato Jul 04, 2019, 11:36:55 PRE PODNE
@MaTTaTaâ,,¢ posto vidim da pises dobre textove a u trecem razredu cu imat esej za BHS pa eto da se dog da mi sastavis jedan..LP :D

Nema problema, samo se javi i sve ćemo da odradimo.... ljudi smo :P

Citat: Kleo poslato Jul 04, 2019, 12:56:33 POSLE PODNE
Nije to to sta kazes , isto sad kad bi rekao piramide su dzaba gradjene jer vise ih faraoni ne koriste

Pa možda se naÄ'e koji faraon da ih opet oživi :P

Citat: Riv3R4 poslato Jul 04, 2019, 13:07:35 POSLE PODNE
Mogu garantovati jedno, a to da je samp opcenito roleplay jer svi sa nasih prostora se furaju na RolePlay , freeroam, DM ect... serveri ne prolaze i nisu nikad prolazili. Sve je to krenulo od jednog servera, to je CroHerzegovina poslje poznatiji kao CroHerze, kao i ovaj forum sto je nastao od vlasnika CroHerze Soprana, Djure(Zerocooolos) i njihove ekipe... To je bila jedina ekipa koja je na kraju znala sta radi i imala zajednicu koja je bila jako cjenjena a njima donosila izuzetnu zaradu. Soprano je jednostavno pustio Djuri da radi sve oko RolePlay servera, imao sam skoro pristup arhivama croherze foruma, vjerujte da Soprano oficijalni vlasnik svega toga , nije imao admina na serveru vec svaki put je postao da mu postave pa skinu i slicno... Sada vlasnici servera ne dopustaju skripterima da rade kako zele vec imaju svoje zelje, hoce ovo hoce ono , a ne shvataju da je to lose sa neke tacke gledista, previse je KLINACA ufuranih u to, i onda nastane 100000 servera sa 10 20 30 50 igraca, vecinom su to igraci koji su poznanici tim jel klincima ili neki RL prijatelji, i onda imas ono otvaranje 10 15 servera mjesecno i zatvaranje njih 20 mjesecno. To ubija volju skripterima, i buducim vlasnicima da otvore nesto ozbiljno. Trenutno najozbiljnijiim serverom smatram Balkan School.
Klinci ne shvataju da je trenutno da bi otvorio server koji ce imati 200+ stalnih igraca, potrebno dosta para, prije svega marketing, hajmo da vidimo sta cini taj marketing, reklamiranje po Facebooku, chatu , grupama ne pije vode vec 3 4 godine, balkan samp i drugi balkanski samp forum takodje ne piju vode vise jer smo ostali mi koji vec nesto znamo ili oni koji uce te hoce neku svoju "zajednicu" , jako je slab feedback na reklame ovdje, znaci ostaju jedino yteri. Eh sad, nije dovoljno da YTer snimi 1 2 klipa , nego da je tu dosta vremena dok zajednica ne stane na noge skroz, znaci 2 3 mjeseca YTera, a to je OGROMNA kolicina novca jer vec sad cijene ytera po videu prelaze velike cijene zbog toga sto im drugi partneri daju dosta para. Tako da ljudi , za ozbiljnu zajednicu, dosta vremena, razuman vlasnik, dobar skripter i DOSTA PARA!!!! NO MONEY NO PARTY!

Sve napisano kako treba i to je jasno ako se u nešto ne uloži onda ni nema rezultata. Jer to je realnost ako nešto želiš moraš i da uložiš od truda, vremena pa do novaca. Zato samo treba imati tema koji gleda i istom smjeru i koji je spreman na rad. :D

Citat: rOLDen poslato Jul 04, 2019, 14:01:54 POSLE PODNE
Ista stvar sto truje sport, truje i samp - novac.

Lijepo slikovito objašnjeno :D

Citat: Esc0bar poslato Jul 04, 2019, 22:16:45 POSLE PODNE
Zaboravili smo jos jedan problem a to je da su na sampu ostali samo kidovi ::)

Ima i tu nesto, ali valjda ce doci i na SAMPU dobra buducnost :/

I tema ide na LOCK i hvala vam na komentarima i svemu :D