Realnost o sampu i serveriam :/

Započeo MaTTaTa, Jul 02, 2019, 23:24:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Poštovanje svim članovima koji prate ovaj forum,

Onaj tko ima volje neka pročita i neka ostavi svoje mišljenje u komentaru bio pozitivan ili negativan sve je prihvatljivo :)

Dragi SAMP-eri čast mi je pratiti ovaj forum i sve to, ali jednostavno nikako ne mogu da shvatim toliki broj ljubitelja SAMP-a i svi bi htjeli nešto svoje tj. biti vlasnik kao i ja sam. Ne bježim da to kažem.
Prvo i osnovno teÅ¡ko je okupiti team da može funkcionirati izmeÄ'u viÅ¡e osoba, jer čim doÄ'e prva prepreka odmah dolazi i svaÄ'a ili dilema oko svega. I tako nastaje prvi pad zajednice i nakon toga se je teÅ¡ko dignuti i nastaviti dalje.
I problem je jer svi bi bili dio tema ali da se njegov rad plača i tako sve postaje gledanje kroz NOVAC , ali nažalost NOVAC proÄ'e i potroÅ¡i se ali ekipa je ta koja ostaje. I sam time nam sve govori da nije sve u NOVCU samo Å¡to to većina nikada
neće moći da shvati , jer nažalost to jer realnost. Zato svi koji vole SAMP i žele nešto promijeniti ili pomoći nekoj zajednici to će napraviti jer to vole i jer imaju volje za to. Razumijem i one koji to rade za novac, svako cijeni svoj trud ali ako si već odlučio
uzeti nekome NOVAC onda i pokaži da si ga zaslužio i da si vrijedan toga.

Nažalost to ne ide jer današnja statistika govori da je previše servera, a premalo igrača. I svi koji se otvaraju... otvaraju se svi sa edit modovima koji nažalost rade par dana i ugase se. Ništa bolje ne prolaze modovi od 0, ali opet mod od 0 je mod
od 0 što i sami znate. Nemojte me krivo shvatiti, ja ne mislim ništa loše što se edituju razne skripte. Ali ako se već odlučiš na taj dio rada onda i pokaži da si odlučio nešto promijeniti i napraviti, a ne samo promijeniti ime servera i textdraw-ove.
Danas svi očekuju nešto novo što će privući igrače da ostanu i da igraju. Zato mislim da je vrijeme da se sve ta zajednice udruže jedne sa drugima i da nastanu možda 1-2 zajednice, ali kvalitetne s kvalitetnim vodstvom i kvalitetnim radom.
Svi znamo da ja za sve to potrebno vrijeme i rad. Pa evo zato krećem od sebe i od svoje zajednice koju sam trenutno STOPIRAO  jer želim da vidim da li se isplati ići dalje ili se pridružiti već nekoj zajednici koja je na dobrom putu i kojoj mogu
da pomognem sa svojim zalaganjem. Zato i vas sve ostale isto tako molim da dobro razmislite o pokretanju novih zajednica i svega jer kao prvo morate uložiti NOVAC ( web hosting, ts3, server hosting itd... ). Ovom porukom ne mislim da
pametujem niti da ispadnem pametan, nego samo govorim iz svog položaja jer znam šta sam sve prošao da bih OTVORIO OČI i pogledao realnost. Zato ako ima koja zajednica da je na dobrom putu i da ima ozbiljan team ljudi i da je već u
razvoju rado ću se priključiti i pri pomoći u daljnjem radu. Zato dobro razmislite kojim će te putem da krenete.

Ako ima već koja zajednica da traži ozbiljnog člana neka mi se javi na PM pa ćemo da ostalo vidimo.

Hvala vam na čitanju i na odvojenom vremenu.

MaTTaTaâ,,¢

Sve je korektno sto si rekao,vecina nas vise tezi ka tome da otvori svoju zajednicu i uspije,ali to tako ne ide,evo ja prvi bi rado volio da sutra otvorim zajednicu i da furam jedno 50 igraca dnevno,ali nista od toga,jer sam kao i pola samp scene neorganizovan.
Sto se tice toga da se udruze zajednice,tesko bi to islo,jer bi se uvijek nasao neko ko bi htio da bude vodeca glava iznad svih,tako da to odpada,vidimo dosta novih servera koji se otvore,reklamiraju po fb itd... i za uzvrat ako mu udjete na server daje vam admina,jer jbg djeca su napaljenje koja bi i usla da im ponudite promotera.
Hvala na razumijevanju!
Galardo.

Citat: Galardo poslato Jul 03, 2019, 00:07:26 PRE PODNE
Sve je korektno sto si rekao,vecina nas vise tezi ka tome da otvori svoju zajednicu i uspije,ali to tako ne ide,evo ja prvi bi rado volio da sutra otvorim zajednicu i da furam jedno 50 igraca dnevno,ali nista od toga,jer sam kao i pola samp scene neorganizovan.
Sto se tice toga da se udruze zajednice,tesko bi to islo,jer bi se uvijek nasao neko ko bi htio da bude vodeca glava iznad svih,tako da to odpada,vidimo dosta novih servera koji se otvore,reklamiraju po fb itd... i za uzvrat ako mu udjete na server daje vam admina,jer jbg djeca su napaljenje koja bi i usla da im ponudite promotera.
Hvala na razumijevanju!
Galardo.

Hvala puno na komentaru i svaka ti je na mjestu. Sve moze da uspije samo ako svi imalo zrelo razmisljaju kao npr. ti sada. Znaci nisam jedini s takvim misljenje i to mi je drago.

Hvala jos jednom ðŸ'ŒðŸ»ðŸ'ðŸ»
Poslednja Izmena: Jul 03, 2019, 00:46:21 PRE PODNE od MaTTaTaâ„¢

de nek neko ukratko to prepriča nmg ja ovo čitat xd

Kao kratki i bivsi clan Attoxa , slazem se sa ovim , no ja sam napustio iz drugih razloga no nebitno. Sve je istina sto je receno , ni jedna zajednica nece uspeti a da je nova , bas zato sto stare zajednice traju a pritom je tu skillarena koja je jedina napravila svoju pricu i napredovala kroz vreme , dok druge zajednice tapkaju u mestu. Ja sam SAMP Off i slazem se sa svime sto si rekao , Strdacan Pozdrav MaTTa 8)

Ps. Skoci FB nekad  :D 8)

Citat: mumitza. poslato Jul 03, 2019, 01:14:47 PRE PODNE

@mumitza.

Ukratko x servera a malo igraca , mala bara puna krokodila i ujedinjenje kako bi se uspelo jer ovako ne ide #SaMpPropo
Poslednja Izmena: Jul 03, 2019, 01:18:37 PRE PODNE od Mister Naithan

Give Honor To The One Who Deserve It

kakva ujedinjenja, 1 zajednicu ne može više od 2 osobe voditi...

Procito sam do ovog dijela sa novcem dalje me smorilo, ovaj problem je sto je sve veci broj autisticnih sampera kojima je vazna samo pozicija, prvi ja necu da radim na bilo kojoj novijoj zajednici free jer znam da od toga nema nista, vlasnici nisu u stanju da odrzavaju nesto, Pad Zajednice ? Rijetkost je da se desi vlasnici danasnjih servera ocekuju 100+ igraca samo ako im je bar mod, ne gledaju odnos prema igracima i sl

Citat: mumitza. poslato Jul 03, 2019, 01:14:47 PRE PODNE

Ako nemozes citati ni ne moras, niko te ne tera 😉

Citat: Mister Naithan poslato Jul 03, 2019, 01:16:26 PRE PODNE
Kao kratki i bivsi clan Attoxa , slazem se sa ovim , no ja sam napustio iz drugih razloga no nebitno. Sve je istina sto je receno , ni jedna zajednica nece uspeti a da je nova , bas zato sto stare zajednice traju a pritom je tu skillarena koja je jedina napravila svoju pricu i napredovala kroz vreme , dok druge zajednice tapkaju u mestu. Ja sam SAMP Off i slazem se sa svime sto si rekao , Strdacan Pozdrav MaTTa 8)

Ps. Skoci FB nekad  :D 8)

@mumitza.

Ukratko x servera a malo igraca , mala bara puna krokodila i ujedinjenje kako bi se uspelo jer ovako ne ide #SaMpPropo

Sve na mjestu i cujemo se na fb ðŸ'ŒðŸ»

Citat: mumitza. poslato Jul 03, 2019, 02:15:19 PRE PODNE
kakva ujedinjenja, 1 zajednicu ne može više od 2 osobe voditi...

Prvo si rekao da nemozes citati ali drago mi je da si procitao. Sve se moze samo ako su ti svi ljudi normalni i ako mogu skupa.

Citat: 002 poslato Jul 03, 2019, 03:28:02 PRE PODNE
Procito sam do ovog dijela sa novcem dalje me smorilo, ovaj problem je sto je sve veci broj autisticnih sampera kojima je vazna samo pozicija, prvi ja necu da radim na bilo kojoj novijoj zajednici free jer znam da od toga nema nista, vlasnici nisu u stanju da odrzavaju nesto, Pad Zajednice ? Rijetkost je da se desi vlasnici danasnjih servera ocekuju 100+ igraca samo ako im je bar mod, ne gledaju odnos prema igracima i sl

Procitao si samo dio koji te zanima a to je NOVAC. To sto ti neces da radis to je upravo taj dio sto sam govorio da bi svi nesto, a da ne uloze truda i da ne pokusaju. Zasto mislis da od necega nema nista? Nema jer tako svi razmisljaju kao i ti. Sa ovim se slazem da je vecina samo vazna pozicija sto je nazalost velika istina. I sto se tice ovog da vlasnici nisu u stanju nesto odrzavati mozda neki, ali vlasnici koji imaju malo vise godina i koji su zreliji znaju svoj stav i tako se postave i kome pase pase kome ne ode i to je to. Sto se tice odnosa prema igracima dosta servera su losi u tome i to je jako velik problem. Jer ako jednom popustis u nekim pravila i prema nekome taj nece nikada da nauci nesto postivati. Ako je mod RL zasto se onda nebi RL ponasali na njemu. Zato je i velik problem tu jer su to vecinom sve djeca danas i njima je to zabava i rade sta hoce i onda se ljute kad dobiju BAN ili koja ih vec kazna slijedi. I naravno onda se pljuju vlasnici i vodstvo. Zalosno ali istinito.

Jeste, upravu si svi bi želeli biti Vlasnik i da server ima igrača npr. 100. Ekipu je stvarno teško pokupiti, slažem se sa tobom.
Slažem se u potpunosti sa tobom, po meni treba biti hajde reci jedno na balkananu npr. 10-20 servera, a više igraca.
Mod od 0 je mod, tu pokazujete vaš trud, i tu igrači igraju jer vide da ste uložili trud za njih tačnije, hajde reči za tebe.
POTPUNO SI UPRAVU! Kad bi se udružili na primer taj prima toliko novca svi po malo ulažu, imali bi napokon unikatan server, a možda i najunikatniji server na SAMP Sceni..
Balkan Moon v1.0 by Foxy

Owner // Scripter Balkan Moon

u Potpisu Foxy.

Ne pipaj lava Foxy, radi na BM-u :D :D :D
[4.7.2019] Respect For: Purda | Basovski | Mister Naithan | BICEL KO MI BUNTA | 7.9: Vasic[/b]

* Server [5.1.2019 Created]
* Scripter on Power Gaming
* Scripter on Night Life
* Scripter on Arena Gaming
* Scripter on duty (Balkan Moon)

[23.5.2k19] Messi u skriptanju hehe ;)
[7.8.2k19]OLD Minecraft Developer & Player (2016-2018)

#FOXYSCRIPT[/b]
MAPPER U POKUŠAJU :/[/b]

Citat: MaTTaTaâ,,¢ poslato Jul 03, 2019, 08:22:39 PRE PODNE
Procitao si samo dio koji te zanima a to je NOVAC. To sto ti neces da radis to je upravo taj dio sto sam govorio da bi svi nesto, a da ne uloze truda i da ne pokusaju. Zasto mislis da od necega nema nista? Nema jer tako svi razmisljaju kao i ti. Sa ovim se slazem da je vecina samo vazna pozicija sto je nazalost velika istina. I sto se tice ovog da vlasnici nisu u stanju nesto odrzavati mozda neki, ali vlasnici koji imaju malo vise godina i koji su zreliji znaju svoj stav i tako se postave i kome pase pase kome ne ode i to je to. Sto se tice odnosa prema igracima dosta servera su losi u tome i to je jako velik problem. Jer ako jednom popustis u nekim pravila i prema nekome taj nece nikada da nauci nesto postivati. Ako je mod RL zasto se onda nebi RL ponasali na njemu. Zato je i velik problem tu jer su to vecinom sve djeca danas i njima je to zabava i rade sta hoce i onda se ljute kad dobiju BAN ili koja ih vec kazna slijedi. I naravno onda se pljuju vlasnici i vodstvo. Zalosno ali istinito.
Nije nego je text prevelik da bi ga moje oci podnele pa sam samo procitao do tog sa novcem dalje mi se nije dalo, u skriptu se ulozi najvise truda cijela administracija zajedno sa vlasnikom pricaju na ts bace koju reklamicu tamo vamo, dok skripter po celi dan visi u jebenom editoru i sta se desi na kraju ? Odu 3 admina vlasnik zatvori server i sta je skripter radio - NISTAAA dzabe trosio vreme

Citat: 002 poslato Jul 03, 2019, 11:23:35 PRE PODNE
Nije nego je text prevelik da bi ga moje oci podnele pa sam samo procitao do tog sa novcem dalje mi se nije dalo, u skriptu se ulozi najvise truda cijela administracija zajedno sa vlasnikom pricaju na ts bace koju reklamicu tamo vamo, dok skripter po celi dan visi u jebenom editoru i sta se desi na kraju ? Odu 3 admina vlasnik zatvori server i sta je skripter radio - NISTAAA dzabe trosio vreme
Tačno tako .....
[ мαтяүx ]
- Pusti našu pjesmu , tebi čuvam zadnji ples -

Ako hoces uspesan server sad na balkanu moras biti SAMP jutjuber sa jedno 5-6k suba :)
jebiga takvo je stanje xd

Mnogo imaš ti još da jedeš kačamak.
skrr
Moj tutorijali: Bazilion indent warninga
WORK? : Smart Project 1.2 , Leskovacki Detmec, Rodjendanski  server

Penzionisani balkanski samp kripter

Pa oce to kad svaki server ima po 5 vlasnika 3 skriptera i slicno pa se zatvore nakon par dana
Vlasnik i skripter da su razlicite osobe; to je po meni greska velika, ne znam postoji li uopste neki malo poznatiji server na kom je to dvoje razdvojeno xD
A to sto pricas o spajanju vise servera, opet cista glupost, ja prvi hocu da sam na svom serveru glavni, sto je i realno, plus na balkanu smo tako da ono, rijetkost da se ljudi sloze oko necega xD

6cadilab9 je u pravu Å¡to se tiće podjela privilegija oko zajednice. A isto tako moraÅ¡ znati da igrači koji tebi doÄ'u na server dolaze iz druge zajednice I onda ta zajednica gubi na igračima. Recimo da ti na open doÄ'e 60-70 igrača a dnevno ih bude oko 30-35 a tih 30-35 su iz drugih zajednica a ne netko novi I tako sve u krug dok ti se server ne isprazni ili padneÅ¡ na male grane.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords