Skracenice ili ne?

Započeo ICode, April 06, 2018, 20:19:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Da li je bolje koristiti skreacenice SCM i tako?
Dio skripte: //
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[/b]

Newbie | Pawno,HTML Developer

Facebook | Klik
Youtube | Klik
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________[/b]

Ja koristim sto vise skracenica mogu,mnogo ti lepse skripta izgleda i lakse ces se znaci.

Citat: dowla poslato April 06, 2018, 20:20:08 POSLE PODNE
Sve je do tebe kako ti je lakse.
Predlog za sve: Dodajte SCMF da ne morate non-stop sa format-om formatirat :D

Citat: Nobody.aMxx poslato April 06, 2018, 20:23:35 POSLE PODNE
Predlog za sve: Dodajte SCMF da ne morate non-stop sa format-om formatirat :D
Ja odavno koristim SCMF i SCM i SPD ima ih jos 1000

Svakako je do ukusa ali naravno da zbog skracenica nesto i gubis ( ili dobijas :D ) - vrijeme kompajla se povecava.

Citat: .ксундер poslato April 06, 2018, 20:32:54 POSLE PODNE
Svakako je do ukusa ali naravno da zbog skracenica nesto i gubis ( ili dobijas :D ) - vrijeme kompajla se povecava.
Ja kad ubacim taj tvoj AltChat vreme kompajla 8sati :D
Saim se, ne koristim kod pocetnika  8)

Citat: ICode poslato April 06, 2018, 20:19:23 POSLE PODNE
Problem(error/warning): Da li je bolje koristiti skreacenice SCM i tako?
Dio skripte: //

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //
Koristi SCM ako hoces da ti red bude kraci

Ukoliko radis u timu, definitivno nebi trebao koristiti skracenice, msm ako si toliko lijen da napises cjelu funkciju onda ne moras ni programirati, a ako sam radis skriptu, onda se muci i pamti skracenice
Software Developer

Citat: Ino42O poslato April 06, 2018, 21:52:55 POSLE PODNE
Ukoliko radis u timu, definitivno nebi trebao koristiti skracenice, msm ako si toliko lijen da napises cjelu funkciju onda ne moras ni programirati, a ako sam radis skriptu, onda se muci i pamti skracenice
Kakvo je to mucenje da pamti samo zna da idu pocetna slova.Stavi lepo za SendClientMessage SCM nista tesko zapamtiti.

Govorim opcenito, ako ce neke druge stvari skracivati, kada se napuni popis, neke se lako zaborave pa negdje koristis skracenicu a negdje istu funkciju punim imenom, kod izgubi smisao
Software Developer

Hvala vam svima na komentarima... Vidim da ima dosta misljenja pa ne znam evo vam jos malo tema radim na modu gde su vec sve funkcije stavljene bez skracenica(uglavnom). Pa sta da radim da menjam u skracenice ili ne?

Newbie | Pawno,HTML Developer

Facebook | Klik
Youtube | Klik

Pa skracenice ubaci.Stavi na primer SendClientMessage u SCM
Zatim u Pawno pritisni CTRL + H onda u gornju kolonu upisi SendClientMessage a dole SCM i idi replace all.

Citat: ICode poslato April 06, 2018, 22:14:41 POSLE PODNE
Hvala vam svima na komentarima... Vidim da ima dosta misljenja pa ne znam evo vam jos malo tema radim na modu gde su vec sve funkcije stavljene bez skracenica(uglavnom). Pa sta da radim da menjam u skracenice ili ne?
Ako te mrzi napisat 17 karaketra (kao mene sto mrzi) stavi SCM itd :P

Citat: Xladen poslato April 06, 2018, 22:18:31 POSLE PODNE
Pa skracenice ubaci.Stavi na primer SendClientMessage u SCM
Zatim u Pawno pritisni CTRL + H onda u gornju kolonu upisi SendClientMessage a dole SCM i idi replace all.

Onda ce biti situacije

SendClientMessage
SendClientMessageToAll

=

SCM
SCMToAll

trebas biti oprezan
Software Developer