XBEr - Potrebna funkcija jednog imena .

Započeo Bendzo02, Oktobar 24, 2017, 20:44:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Potrebana mi je funkcija jednog imena na Balkan Extazy modu, msm. kada ulazim na server da mogu ući sa jednim imenom  8)
Pošto nmg naći u modu :D

Npr umesto linsco_assade u Linsco?
Pa Ako koristis xber setuj sebi admina u imas cmd /changename i menjas.
Ja znam kako da ubacis na up ali za xber ne znam nisam nikad otvarao mod :D

Citat: Bendzo02 poslato Oktobar 24, 2017, 20:44:30 POSLE PODNE
Potrebana mi je funkcija jednog imena na Balkan Extazy modu, msm. kada ulazim na server da mogu ući sa jednim imenom  8)

Imas pod #define Owner_1 "Pa ime od toga vlasnika"

Citat: Linsco poslato Oktobar 24, 2017, 20:47:49 POSLE PODNE
Npr umesto linsco_assade u Linsco?
Pa Ako koristis xber setuj sebi admina u imas cmd /changename i menjas.
Ja znam kako da ubacis na up ali za xber ne znam nisam nikad otvarao mod :D
Hajde, sad ću probati :D

Obriši provjeru nicka na onplayerconnect ili na login, ostavi na registraciji.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Citat: Bojan.amx poslato Oktobar 24, 2017, 20:52:30 POSLE PODNE
Citat: Bendzo02 poslato Oktobar 24, 2017, 20:44:30 POSLE PODNE

Imas pod #define Owner_1 "Pa ime od toga vlasnika"
Probao sam, ne radi.

PronaÄ'eÅ¡ u skripti pod public OnPlayerConnect(playerid)

[pawn]if(!fexist(accima))[/pawn]

Prema ovome ako već postoji acc onda nema veze kakvog je oblika ime, no ako želiš da se netko može normalno registrirati sa posebnim imenom iznad toga dodaš

[pawn]new plajernejm[MPN]; //string u koji spremaš igračevo ime, veličina je definirana sa MPN što je u XBEr [MAX_PLAYER_NAME] [/pawn]

[pawn]GetPlayerName(playerid, plajernejm, sizeof(plajernejm)); //sa ovim upisuješ igračevo ime u string[/pawn]

[pawn]new namestring = strfind(plajernejm, "Herc", true); //tražiš "Herc" u stringu, tu možeš staviti new namestring = strfind(plajernejm, Owner_1, true); jer Owner_1 je već definirano na početku ako si promijenio u svoje ime[/pawn]

[pawn]if(!fexist(accima) && namestring == -1) //znači samo dodaÅ¡ provjeru za namestring == -1, taj -1 označava da ime nije pronaÄ'eno u stringu, ako je pronaÄ'eno izbacit će poziciju na kojoj je naÄ'eno prvi znak ja mislim[/pawn]

Poslednja Izmena: Oktobar 25, 2017, 11:09:25 PRE PODNE od ★Manuel™★

Sto ce ti funkcija, jednostavno stavi kick na registraciju, ne na OnPlayerConnect ili gdje već, jer ako je na registraciji i nemaš donju crticu kikat će , a na loginu ako nemaš znači stavio ti je admin ime i možeš slobodno ući.