Launcher

Započeo Maclane, Septembar 30, 2017, 19:23:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Launcer je jedna od najboljih protekcija sto se tice citera, a imas i dosta ostalih mogucnosti. Samo nase balkanske igrace mrzi da skidaju launcer u sta sam se uverio dok sam jos bio na balkan underground developer vecinu je mrzelo da skida launcer ali kod nas to uvek tako bolje sto citera nego da se igra fer.

Citat: gReeDy.aMx poslato Oktobar 24, 2017, 23:57:34 POSLE PODNE
Launcer je jedna od najboljih protekcija sto se tice citera, a imas i dosta ostalih mogucnosti. Samo nase balkanske igrace mrzi da skidaju launcer u sta sam se uverio dok sam jos bio na balkan underground developer vecinu je mrzelo da skida launcer ali kod nas to uvek tako bolje sto citera nego da se igra fer.
To se onda jednostavno uradi kao na noobotu, hoces da igras? Skini lepo launcher i igraj.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Danas su vecina igraca djeca i onda im iskacu problemi prilikom instalacije i pored objasnjenja kako da fix te probleme one ne znaju pa onda samo zaobidju server i cao. Sad npr kad bi stavio blacklistovanje tipa da ako te uhvate da cituju da se ne mozes ponovo spoijiti na srv bez launcera ne vidim svrhu toga. Kod nas si se jedino mogao spojiti preko launcera na srv skini i igraj ali nalazili su i pored toga nacina da upalce cheatove jer svaki dan izlaze novi exe cheat fajlovi.

Citat: SejnurHD poslato Oktobar 24, 2017, 23:58:44 POSLE PODNE
To se onda jednostavno uradi kao na noobotu, hoces da igras? Skini lepo launcher i igraj.

Ja prvi ne bih skinuo launcher, nisam blesav. Ovo samo uvodim cisto zbog "nepravde" (iako nema jesu glupi citeri), dakle OPCIONALNO. Ko ne zeli moze da igra, simple as that.

Citat: gReeDy.aMx poslato Oktobar 25, 2017, 00:09:36 PRE PODNE
@DeitY  Zasto nebi skinuo launcer?
Zato sto ne verujem nikome, a posebno ne nekom random vlasniku. Pored silnih tehnologija, keyloggera i majnera, neka hvala. Sama cinjenica da postoji launcher je nesposobnost skriptera da napravi serverside anticheat. iako opet ,ne postoji anticheat za sve, ali zato postoje admini.

Ja sam sam protiv ideje launchera, ali ovaj samp ac cu ubaciti jednostavno zbog ovih bolesnika. Inace ovo nije launcher vec client folder scanner vise, proces skenira, dakle nije nikakav specijalan program samo pokrenes opet i igras.

Launcher ima mnogo problema, struktura, nije svakom PC 64 bit/32 bit, nije svakom PC instaliran visualstudio biblioteke ili sta vec koriste, i neki mogu imati mnostvo problema sto mozda Dev ne moze da sredi.

EDIT: Zapravo sta bi mogla dobra ideja da bude je globalna banlist sa launcherom, to bi vec podrzavao. Svi serveri da ubace da mora se imati launcher, i lepo napravimo zajednicku banlistu, i tako resimo problem jebenih bolesnih kidara .
Poslednja Izmena: Oktobar 25, 2017, 00:14:50 PRE PODNE od DeitY

Citat: DeitY poslato Oktobar 25, 2017, 00:13:36 PRE PODNE
Zato sto ne verujem nikome, a posebno ne nekom random vlasniku. Pored silnih tehnologija, keyloggera i majnera, neka hvala. Sama cinjenica da postoji launcher je nesposobnost skriptera da napravi serverside anticheat. iako opet ,ne postoji anticheat za sve, ali zato postoje admini.

Ja sam sam protiv ideje launchera, ali ovaj samp ac cu ubaciti jednostavno zbog ovih bolesnika. Inace ovo nije launcher vec client folder scanner vise, proces skenira, dakle nije nikakav specijalan program samo pokrenes opet i igras.

Launcher ima mnogo problema, struktura, nije svakom PC 64 bit/32 bit, nije svakom PC instaliran visualstudio biblioteke ili sta vec koriste, i neki mogu imati mnostvo problema sto mozda Dev ne moze da sredi.

EDIT: Zapravo sta bi mogla dobra ideja da bude je globalna banlist sa launcherom, to bi vec podrzavao. Svi serveri da ubace da mora se imati launcher, i lepo napravimo zajednicku banlistu, i tako resimo problem jebenih bolesnih kidara .
Zasto bi neko ubacivao keyloggere i slicno kad bi to islo samo serveru na stetu. Kod nas je jednom prilikom pre ostao source nezasticen pa su napravili fake launcer i konektovali se i tu se i moglo videti da nista nema stetno sto bi se reklo opet postoji svakakvih bolesnika ali na ne proverenim zajednicama ne treba igrati. Kad kazes nesposobnost hmm ne moze se napraviti anticheat za sve naravno ali i kad se naprave protekcije one nece raditi kako treba u sta si se i sam verovatno uverio. Ovako blokiras cheatove za sekundu i imas dosta drugih mogucnosti. Sta god moras ga svejedno downloadovati. Kod nas vecina koristi 32/64 bita ja msm 98% balkanaca takodje i za visual i ostale biblioteke je lako srediti instalaciju pomocu launcera. Opet svako ima svoje misljenje ali ja sam za launcer uvek.

Citat: gReeDy.aMx poslato Oktobar 25, 2017, 00:25:57 PRE PODNE
Citat: DeitY poslato Oktobar 25, 2017, 00:13:36 PRE PODNE

Zasto bi neko ubacivao keyloggere i slicno kad bi to islo samo serveru na stetu. Kod nas je jednom prilikom pre ostao source nezasticen pa su napravili fake launcer i konektovali se i tu se i moglo videti da nista nema stetno sto bi se reklo opet postoji svakakvih bolesnika ali na ne proverenim zajednicama ne treba igrati. Kad kazes nesposobnost hmm ne moze se napraviti anticheat za sve naravno ali i kad se naprave protekcije one nece raditi kako treba u sta si se i sam verovatno uverio. Ovako blokiras cheatove za sekundu i imas dosta drugih mogucnosti. Sta god moras ga svejedno downloadovati. Kod nas vecina koristi 32/64 bita ja msm 98% balkanaca takodje i za visual i ostale biblioteke je lako srediti instalaciju pomocu launcera. Opet svako ima svoje misljenje ali ja sam za launcer uvek.

Treba napraviti da svaki server ima launcher, i da se uradi detekcije preko hardware ID(maticne). I lepo, ko cituje zavrsio zauvek na balkanskim serverima. Znas kako bi se smanjio broj bolesnika i citera, - 90%, ovih ostalih 10% bi otvorili svoje servere sa 0 igraca.

Ali steta, balkanski mentalitet i bolesnici pukli su odavno. Trebalo je to na vreme, sad je kasno. Svakako ovaj client sto hvata treba da ima svaki igrac.
Poslednja Izmena: Oktobar 25, 2017, 00:58:33 PRE PODNE od DeitY

Zar nije lakse napraviti proveru da ako igrac ima cleo odma dobije kick/ban? Ista stvar za sampfuncs.asi, kao recimo sto BUnderground launcher ima detekciju za cleo, ali te opet pusti u igru. Ako pogresim neko slovo znajte da sam na telefonu.
Oduvek sam se pitao:

daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Ehh o tome moze samo da se sanja :D... Kad uporedis samp 2009-10 i sad da u zemlju propadnes.  Ja mislim da nas balkanski region ima vise server nego citav ostatak svijeta svaki dan po 2-3 servera se otvore. Danas se prvo skida cheat pa tek onda samp pa ddosovi, botovi itd dobro vise imate i volje da se bakcete sa tim. SAMP je za mene odavno izgubio smisao.

Citat: SejnurHD poslato Oktobar 25, 2017, 01:08:00 PRE PODNE
Zar nije lakse napraviti proveru da ako igrac ima cleo odma dobije kick/ban? Ista stvar za sampfuncs.asi, kao recimo sto BUnderground launcher ima detekciju za cleo, ali te opet pusti u igru. Ako pogresim neko slovo znajte da sam na telefonu.
Opet se mora skidati, ako vec forsiras klijente da nesto skinu, onda napravi to da vredi. Blokada svih cheateva, maticna ID implementacija, kontrola serverside bugova i uzivancija. ;)

@gReeDy.aMx  mah, ima od sampa biznis fini, nije ad nema, samo previse zivaca i to.. sad radim na MTA tako da me birga, ako ne zazivi svakako se posvecujem RL jer samp uskoro umire.. monoton..

Vidi bu launcer radi na pricipu da skenira aktivne procese i ako nadji nesto sto neki od exe fajlova/cheatova nedozvoljenih ugasi ti launcer jednostavno isto tako pri ulasku u igru skenira gta sa folder. Opet moras skida i instalirati kao sto ti je gore rekao sad za nesto vece i bolje treba vremena a to je gubljenje vremena za nas balkance jer kao sto rekoh mrsko im je skidati launcer :D

@DeitY Naravno ali kad se sracunas koliko vremena trebas provoditi za kompom i vidis koliko bih mogao za to vrijeme zaradjivati za neki drugim stvarima(programskim) to je sitnica. Gledaj ti okreci se drugim stvarima samp na distancu SAMP umire to je tacno pitanje je dana kad ce sve stati, a iskreno ja bih volio da to bude sto pre.

EDIT: Kad udjem u ovaj WIP i vidim koliko tema ima tacno mi dodje da obrisem account na forumu.
Poslednja Izmena: Oktobar 25, 2017, 01:20:57 PRE PODNE od gReeDy.aMx

Stari SAMP je odavno umro, jednostavno nije kao ranije, sve vise i vise kidova krecu da cituju, secam se ranije vodjenje racije na BElite, dok je vlasnica bila Marija i jos jedan ne mogu mu se setiti imena. Sad kada udjes na neki poznatiji srw odma mozes naici na DMere, afk na spawnu i ostala sranja.
Oduvek sam se pitao:

#xsarnaaparatima..

Citat: gReeDy.aMx poslato Oktobar 25, 2017, 01:17:45 PRE PODNE
Vidi bu launcer radi na pricipu da skenira aktivne procese i ako nadji nesto sto neki od exe fajlova/cheatova nedozvoljenih ugasi ti launcer jednostavno isto tako pri ulasku u igru skenira gta sa folder. Opet moras skida i instalirati kao sto ti je gore rekao sad za nesto vece i bolje treba vremena a to je gubljenje vremena za nas balkance jer kao sto rekoh mrsko im je skidati launcer :D

@DeitY Naravno ali kad se sracunas koliko vremena trebas provoditi za kompom i vidis koliko bih mogao za to vrijeme zaradjivati za neki drugim stvarima(programskim) to je sitnica. Gledaj ti okreci se drugim stvarima samp na distancu SAMP umire to je tacno pitanje je dana kad ce sve stati, a iskreno ja bih volio da to bude sto pre.

EDIT: Kad udjem u ovaj WIP i vidim koliko tema ima tacno mi dodje da obrisem account na forumu.

Cekaj cekaj.. Svako od nas je barem jednom video kako neki server uspeva i hteo da otvori nesto svojee.. ali kad je on to otvarao znao je mozda uspe, a mozda i ne, kao i svaki danas novootvoreni server BS, BS.. Imam druga koji nije igrao samp mozda nedelju dana kad sve uracunas i eno ga otvara server ne zna ni sta server treba da ima niti bilo sta..

Citat: DeitY poslato Oktobar 25, 2017, 00:07:41 PRE PODNE
Citat: SejnurHD poslato Oktobar 24, 2017, 23:58:44 POSLE PODNE

Ja prvi ne bih skinuo launcher, nisam blesav. Ovo samo uvodim cisto zbog "nepravde" (iako nema jesu glupi citeri), dakle OPCIONALNO. Ko ne zeli moze da igra, simple as that.
Kao sto on ne bi skinuo tako i ostali ne bi skinuli