[Mišljenje] Samsung Galaxy S8 | S8+ vs Iphone X

Započeo LoOdaK, Septembar 16, 2017, 22:44:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozz ljudi

Samsung je početkom ove godine izbacio svoje nove modele Samsung Galaxy S8 i S8+,koji su pokazali izvrsne rezultate.

Apple je skoro objavio novi Iphone X.

Pišite vaša mišljenja,koji je po vama bolji telefon,i obrazložite zašto.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

iPhone X je telefon za klasu iznad svih ostalih. Nijedan telefon, osim iPhonea, nema takvu usavrsenost komponenata i sistema. Ko god je ikada imao iPhone zna o cemu pricam, a i svako ko ga ikada bude imao posle nekog android telefona imace isto misljenje...

exDeveloper | Generation, Zara Gaming, Meanwhile |
"If nobody hates you, you're doing something wrong."

Citat: TheP4vO poslato Jul 29, 2014, 20:42:16 POSLE PODNE
Glasao sam ali ovo je vrlo [cenzura]o svima je favorit neprikosloveni levu :D

Citat: Levu poslato Septembar 16, 2017, 22:52:18 POSLE PODNE
iPhone X je telefon za klasu iznad svih ostalih. Nijedan telefon, osim iPhonea, nema takvu usavrsenost komponenata i sistema. Ko god je ikada imao iPhone zna o cemu pricam, a i svako ko ga ikada bude imao posle nekog android telefona imace isto misljenje...

bas to, i ko god jednom da koristi iphone posle androida vise se ne vraca na android.

+1

Ok svako ima svoje mišljenje,ja sam realno za samsung

Koristio sam Iphone neko vrijeme,realno uopšte mi se ne svidja,dizajn je realno old school.

Ikonice (Å¡to spada u dizajn) takodje nemaju nikakvu "ljepotu".
Samsung ima daleko napredniji dizajn i sistem naspram Iphone telefona.
Takodje Apple tek sada dodaje wireless charger,koji je samsung izbacio prije 3-4 godine.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Ja sam koristio iphone nekada,dok nisam uzeo Samsung a kad sam uzeo Samsung iphone sam zamrzio zauvijek.Zato sto tek je na 7s uveo finger print,pa nije lijep dizajn,pa nisu lijepe ikonice,uglavnom nije nesto.

Citat: Dolic poslato Septembar 16, 2017, 23:27:43 POSLE PODNE
Ja sam koristio iphone nekada,dok nisam uzeo Samsung a kad sam uzeo Samsung iphone sam zamrzio zauvijek.Zato sto tek je na 7s uveo finger print,pa nije lijep dizajn,pa nisu lijepe ikonice,uglavnom nije nesto.
Sta pricas ti ? iPhone 5s je bio prvi moderni telefon sa TouchID-em.
Samsung fanovi ce uvek naci neku manu Appleu, a Apple fanovi ce uvek naci manu Samsungu...
Ne vredi da ja ovde bilo sta pisem, ali ko god je pratio razvoj iPhone-a i Samsungovih telefona zna sve potrebno. Samsung je konstanto kopirao Apple, a zbog toga je pre 3,4god platio i veliku cenu. Pogledajte i prodaju telefona u poslednjih 10 godina...
Apple je uvek imao lepse telefone, kad vec pricate o dizajnu...
Apple nije do sad uvodio wierless punjenje jer je skroz bespotrebna stavka, ne znam ni zasto su je sad uveli... A da su hteli mogli su i ranije, ali kao sto rekoh to nema poentu jer telefon mora da stoji na postolju... Da ne spominjem kad su jos pustene glasine za iPhone X sa edgde to edge ekranom, mnogo pre izlaska S8 i onda odjednom izlazi S8 sa takvim ekranom... Ovo je moja poslednja poruka ovde jer ovoj temi nema nikad kraja...

iphone je od 5s uveo fingerprint, mozda je na papiru samsung bolji po performansama mada kada se pogledaju testovi iphone 6s vs samsung s7 koji je mnogo jaci po papirologiji iphone pobedjuje test, slicni su ali kada krenu igrice da se otvaraju iphone tu dobije prednost i odrzava je do kraja.
@Levu bio si brzi za ovo za fingerprint, i da kao fazon pre iphone nema prosirivu memoriju i ne moze da se otvori kuciste ismejavali su se, posle toga izadje s6 koji takodje nema ni prosirivu memoriju niti moze kuciste da se otvori. tj bez odvijaca.
I da ovo je tema bez kraja. Bice rasprava ihihi :D
Poslednja Izmena: Septembar 16, 2017, 23:50:52 POSLE PODNE od lapac

Citat: Levu poslato Septembar 16, 2017, 23:47:06 POSLE PODNE
Samsung fanovi ce uvek naci neku manu Appleu, a Apple fanovi ce uvek naci manu Samsungu...
Ne vredi da ja ovde bilo sta pisem, ali ko god je pratio razvoj iPhone-a i Samsungovih telefona zna sve potrebno. Samsung je konstanto kopirao Apple, a zbog toga je pre 3,4god platio i veliku cenu. Pogledajte i prodaju telefona u poslednjih 10 godina...
Apple nije do sad uvodio wierless punjenje jer je skroz bespotrebna stavka, ne znam ni zasto su je sad uveli... A da su hteli mogli su i ranije, ali kao sto rekoh to nema poentu jer telefon mora da stoji na postolju... Da ne spominjem kad su jos pustene glasine za iPhone X sa edgde to edge ekranom, mnogo pre izlaska S8 i onda odjednom izlazi S8 sa takvim ekranom... Ovo je moja poslednja poruka ovde jer ovoj temi nema nikad kraja...

Brate bezveze se "svadjamo"
Ako pogledaš istoriju Iphone i Samsung telefona,uvidjećeš da Samsung kontinuirano izbacuje modele koji imaju ogroman napredak u dizajnu za razliku od prethodnika,nove funkcije koje su daleko bolje od Iphone funkcija (npr. Samsung je napravio bukvalno zaseban sistem kada telefon priključiš na PC,dok kod Iphone modela moraš skidati iTunes)
Takodje Samsung svake godine na njihove nove modele DODAJE funkcije,dok Iphone jednostavno otklanja jednu po jednu funkciju.

To da Apple ima ljepše telefone nije istina,Samsung osvaja nagrade za najbolji dizajn telefona redovno.

Da je Apple htio uvoditi wireless charging prije uveo bi,a ne bi izbacivao funkcije (svi teže da uvode nove funkcije,idu ka budućnosti,jedino Apple izbacuje funkcije)

CitatDa ne spominjem kad su jos pustene glasine za iPhone X sa edgde to edge ekranom, mnogo pre izlaska S8 i onda odjednom izlazi S8 sa takvim ekranom
Ne razumijem zašto onda nisu uveli tu funkciju,zašto onda Iphone X nema takav ekran,edge to edge ekran nije mala stvar,to je hit,ne razumijem zašto onda ne ubace na telefon tu funkciju da bude hit.

Samsung telefoni mnogo manje koštaju sa svim funkcijama koje posjeduju,dok Iphone ima prevelike cijene u odnosu na funkcije i ostalo.

To je to.

Samsung koristi edge screen jos od S6-ice -_-
Ne znam, svako ima pravo na svoje misljenje, ja nisam samsung fanboy, koristim par apple uredjaja za posao, al u zadnjih par godina samsung ubedljivo vodi bitku u dizanju..
Kad smo vec kod ideja Iris Scanner, FaceID gledaj sta je prije objavljeno...
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2017, 00:43:09 PRE PODNE od Cadilab

Citat: Cadilab poslato Septembar 17, 2017, 00:38:06 PRE PODNE

Iris Scanner je sistem za otkljucavanje telefona preko zenice oka, dok je FaceID sistem za otklucavanje skeniranjem 30.000 tacaka na licu. Pravi oblik glave i samo po tom obliku moze da se otkljuca.

Po meni su isti, jer jednostavno ja kada kupujem telefon, boli mene k***c da li je on slabiji od nekog drugog telefona.
Meni kod androida je bitno samo da je verzija 5.0+ i da ima solidnu kameru. Za ostala s****a me zabole k***c.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Citat: SejnurHD poslato Septembar 17, 2017, 02:04:32 PRE PODNE
Po meni su isti, jer jednostavno ja kada kupujem telefon, boli mene k***c da li je on slabiji od nekog drugog telefona.
Meni kod androida je bitno samo da je verzija 5.0+ i da ima solidnu kameru. Za ostala s****a me zabole k***c.
bukvalno je vecini ljudi tako, samo sto neki bace 300e bzvz a mogu kupiti masinu od telefona za te pare, samo treba znati u sta se ulaze
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=114638.msg759833#msg759833 date=1505616776]
Citat: SejnurHD poslato Septembar 17, 2017, 02:04:32 PRE PODNE
bukvalno je vecini ljudi tako, samo sto neki bace 300e bzvz a mogu kupiti masinu od telefona za te pare, samo treba znati u sta se ulaze
To je isto kao kad bih ja bacio oko 1k eura na ekstra komp, umesto da ustedim te pare, i odgledam 1k filmova. xD
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Ja sam oduvijek bio fan Samsunga ne znam zasto ali uvijek vise preferiram android od iosa :D laksi mi je za koristenje i neki uredaji imaju jace kamere od mobitela koji imajo ios sustav :D stoga moja preporuka da uzmes s8+ posto cu i ja za jedno 2-3 nedelje :D xD

[pawn]La vita E bella [/pawn]

Citat: Cadilab poslato Septembar 17, 2017, 00:38:06 PRE PODNE

Samsung koristi edge screen jos od S6-ice -_-
Ne znam, svako ima pravo na svoje misljenje, ja nisam samsung fanboy, koristim par apple uredjaja za posao, al u zadnjih par godina samsung ubedljivo vodi bitku u dizanju..
Ubacio si se u raspravu i prvom recenicom polazao znanje. Samsungov 'edge' ekran i 'edge to edge' ekran su dve razlicite stvari. Edge je samo zakrivljen na kraju, a edge to edge znaci ekran maksimalnih ivica. Iphone X ima e to e ekran, jedino ima gore mesta za kamere i face id senzore... A S8 ima i gore i dole, pa ko je blizi e to e ekranu ? I ne mesajte u tu pricu edge, jer to nije isto. Apple ocigledno nije hteo zakrivljenje na stranama, a vrv da je za to mogao da dobije i tuzbu za kopiranje... S telefoni nisu nista manje skuplji od iPhone telefona... iPhone izbacuje nepotrebne funkcije i ubacuje potrebne, tacnije on ide u buducnost, a ostali svi ostaju delom u proslosti. Prvi okej Samsungov dizajn je bio S6, jer je iskopiran iPhone maksimalno. Samsung niti je, niti ce ikad biti lepsi od iPhonea. To za windows je dobra funkcija, nema sta, ali ne cini samo to mobilni. X je skup samo iz razloga sto im ove godine Samsung proizvodi OLED ekrane pa samim tim i nabija cenu konkurenciji. Zato je Apple vec potpisao ugovor i sledece godine ih nece Samsung praviti. Iris skener je glupost, niti je sigurna. FaceID radi na 30000 tacaka lica i to je trenutno najsigurniji sistem. FaceID sansa za probijanje 1u1000000, TouchID sansa za probijanje 1u50000. Samsung samo kopira Apple i pritom malo doda nesto svoje. Ne bi me cudilo da S9 izadje sa touchid-em na ekranu i wierless punjenem preko vazduha i svim idejama koje Apple nije stigao da dovrsi na vreme.
I ovako mozemo do sutra, jednostavno vi nikad necete prihvatiti cinjenice...