Adobe XD i web dizajn

Započeo Jockz_Corleone, Maj 07, 2019, 19:43:01 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima, zanima me vase misljenje u vezi Adobe XD-a, i koji program vi korisite za web dizajn?
U mom slucaju kada pravim sajt nikad nemam web dizajn sajta, vec usput dok pisem kod smisljam dizajn, gledam po netu malo kao neku inspiraciju da dobijem i neki element pokupim, hocu da kazem da nikad nemam ceo sajt uradjen pre pisanja koda, ja gledam na to kao gubljenje vremena. Pa me zanima vase misljenje da li bi bilo bolje da uradim prvo ceo sajt u Photoshopu, ili kom vec programu, pa tek onda da pisem kod?

Citat: Jockz_Corleone poslato Maj 07, 2019, 19:43:01 POSLE PODNE
Pozdrav svima, zanima me vase misljenje u vezi Adobe XD-a, i koji program vi korisite za web dizajn?
U mom slucaju kada pravim sajt nikad nemam web dizajn sajta, vec usput dok pisem kod smisljam dizajn, gledam po netu malo kao neku inspiraciju da dobijem i neki element pokupim, hocu da kazem da nikad nemam ceo sajt uradjen pre pisanja koda, ja gledam na to kao gubljenje vremena. Pa me zanima vase misljenje da li bi bilo bolje da uradim prvo ceo sajt u Photoshopu, ili kom vec programu, pa tek onda da pisem kod?
Ja sebi nekako ilustrujem u svoju tekicu, gde pisem te ideje oko web dizajna...

"U mom slucaju kada pravim sajt nikad nemam web dizajn sajta" - prvo ovo malo glupo zvuci, kada pravis sajt nemas web dizajn sajta. KažeÅ¡ dan nemas "skicu" ili u prevodu sketch. Adobe XD je samo za skiciranje, skeleton UI design-a. Ja praktikujem uraÄ'enu skicu od koje se izvuče na kraju sasvim neÅ¡to drugo. Raditi od ruke i slično pretežno oteža posao jer onda joÅ¡ i smiÅ¡ljaj gdje će Å¡ta ići i kako bi izgledalo to neÅ¡to da ide drugo. Ukoliko radimo neÅ¡to striktno za klijenta, naravno da je logično da se odmah zavrÅ¡i i slično. Nema onda "ofrlje".