Da li se isplati uciti PAWNo?

Započeo Deko, Januar 29, 2018, 13:15:09 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zdravo,
Pitanje:
postota cu ovo u ovaj pdf jer je tema u vezi sa PAWNom
Dakle, moje pitanje je posto vidim da dosta novih igraca (nas) zeli nauciti skriptati da li se to isplati?
'Dati' 1/2 godinu zivota napravit mod na kojem niko nece igrat? da li se s pawnom moze nesto drugo raditi?

Hvala, i nadam se da nece biti lock

Komentar:
lp
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

kakvi 1-2 godine
uzmes neki lagan mod naucis za 3-4 mjeseca  :-\
Respect to Muma187, Sivir, Ino420, Tosic, Shomy Script, σgí, [CG]Johnny, [WG]Danny
Alfa Gaming Community Owner & Skripter
Alfa Gaming mod edit:100%

Citat: [AG]Bajric poslato Januar 29, 2018, 13:33:56 POSLE PODNE
kakvi 1-2 godine

ha,ha,ha,ha.

Da li se isplati? Sve se isplati učiti,ovisi kakvi su ti planovi i ciljevi..Ako pucaš recimo na zaradu i nije baš preporučljivo.Većina je to počela iz zabave.

Citat: Paul Castellano poslato Januar 29, 2018, 13:36:42 POSLE PODNE
ha,ha,ha,ha.

Da li se isplati? Sve se isplati učiti,ovisi kakvi su ti planovi i ciljevi..Ako pucaš recimo na zaradu i nije baš preporučljivo.Većina je to počela iz zabave.
Nesto smijesno?
Respect to Muma187, Sivir, Ino420, Tosic, Shomy Script, σgí, [CG]Johnny, [WG]Danny

Definitivno da za mlaÄ'e, dobra osnova za programiranje, shvatanje kako kod rad pa čak i razvijanje vijuga reÅ¡avanjem problema u skripti, naravno ako se ne uzme gotov mod :)
Graphic & Web Designer

Citat: [AG]Bajric poslato Januar 29, 2018, 13:39:28 POSLE PODNE
Nesto smijesno?

Za 4 mjeseca je apsolutno nemoguće naučiti bilo što ozbiljnije ;) (Ako si početnik ) ,potrebno je puno duže vremena.Meni je drago što si ti uspio za 4,5 mjeseci naučiti skriptati ali molim te da ne upućuješ ljude pogrešno.
A pogotovo za 4-5 mjeseci odraditi neki svoj mod..(a on na to misli,tako da ja samo to i podrazumijevam).Netko tko već radi duže vrijeme ne može za 4,5 mjeseci odraditi mod a ne netko tko je tek početnik.

lp

Ne mozes ti nauciti za 4-5 meseci, verovatno mozes osnove skriptanja da naucis, ali ako planiras svoj mod, minimum moras uciti 2-3.
Ako zelis prodati skripte verovatno se isplati, sve zavisi od kupca. A ukoliko zelis otvarati server, onda se bas i ne isplati jer ljudi ne igraju na dobrim modovima.
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Citat: Paul Castellano poslato Januar 29, 2018, 13:55:03 POSLE PODNE
Za 4 mjeseca je apsolutno nemoguće naučiti bilo što ozbiljnije ;) (Ako si početnik ) ,potrebno je puno duže vremena.Meni je drago što si ti uspio za 4,5 mjeseci naučiti skriptati ali molim te da ne upućuješ ljude pogrešno.
A pogotovo za 4-5 mjeseci odraditi neki svoj mod..(a on na to misli,tako da ja samo to i podrazumijevam).Netko tko već radi duže vrijeme ne može za 4,5 mjeseci odraditi mod a ne netko tko je tek početnik.

lp
Hah pa jel muma naucio za 3 4 mj. Abio je pocetnik lp :'(

Ja ucim skriptam jedno godinu dana ali i dalje se ne mogu nazvati "skripterom" znam radit dosta stvari ali nije to to :D

Iskreno ne bih ti preporucio , ja sam se pokajao sto sam bacio 2 godine zivota na to xd.... Eh sad sam krenuo ucit c# OOP - Object Oriented Proggraming , posle toga cu html css , pa kad to savladam kao sto mi je ino preporucio da krenem ucit javascript & es6
/\

CADILAB

*

Balkan Underground Owner

kakvi 1-2 godine

De ne pricaj gluposti svega ti, cuj uzmes mod i ucis, prvo, tako se ne uci, tako mozes samo zatupiti.
Fino otvoris samp wiki, oficijalni samp forum, ovaj forum gledas tutoriale, pitas sta ti nije jasno i polako, vecina ovih "skriptera" ovdje samo zna editovati mod, zato ih 95% ne zna napisati upit.
Sad da li se isplati, zavisi, ako zelis da se bavis u zivotu sa programiranjem a jos si da kazem klinac naravno da se isplati, pawn ima C slicnu sintaksu, nije sad bog zna sta, al dobra osnova kao sto je neko vec rekao, najbitnije je da savladas logiku pa onda istu tu mozes i u drugim jezicima iskoristiti.

Pawno ili Pawn ?  ;)

Eto, kreni sa time da znaÅ¡ razliku izmeÄ'u ovo dvoje.
Former Developer | COD: Lords Of War - Modern Warfare 3 | Stunt Planet | Global Warfare |

Citat: Cadilab poslato Januar 29, 2018, 14:26:29 POSLE PODNE
De ne pricaj gluposti svega ti, cuj uzmes mod i ucis, prvo, tako se ne uci, tako mozes samo zatupiti.
Fino otvoris samp wiki, oficijalni samp forum, ovaj forum gledas tutoriale, pitas sta ti nije jasno i polako, vecina ovih "skriptera" ovdje samo zna editovati mod, zato ih 95% ne zna napisati upit.
Sad da li se isplati, zavisi, ako zelis da se bavis u zivotu sa programiranjem a jos si da kazem klinac naravno da se isplati, pawn ima C slicnu sintaksu, nije sad bog zna sta, al dobra osnova kao sto je neko vec rekao, najbitnije je da savladas logiku pa onda istu tu mozes i u drugim jezicima iskoristiti.
Radim u skoli C i skriptam tu i tamo i na testu u skoli napisem new umesto int i skrati mi poen :/ sad story

Vasic

*

Usus est magister optimus.

Naravno da vredi, sa reklamiranjem se moze postici veci broj igraca, ali zato ti treba " Jak Promoter Tim ", i kao sto Cadilab kaze, ako ne znas bas skriptati prof., lepo otvoris SAMP Wiki, i trazis ono sta ti treba, imas objasnjenje za sve funkcije koja sta radi, sem toga, mozes i nauciti bolje da skriptas.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

kakvi 1-2 godine

i ja cisto sumnjam da za 3-4 mjeseca ista mozes 'naucit' - mozes pocet kapirat kako sta ide, po meni

Citat: KSHM Nicky poslato Januar 29, 2018, 14:11:14 POSLE PODNE
Iskreno ne bih ti preporucio , ja sam se pokajao sto sam bacio 2 godine zivota na to xd.... Eh sad sam krenuo ucit c# OOP - Object Oriented Proggraming , posle toga cu html css , pa kad to savladam kao sto mi je ino preporucio da krenem ucit javascript & es6

e baš na ovakve primjere sam ciljo, potrosis godinu dvije i nije da nemas al nemas nista bukvalno
uredu je kad npr skontas da hoces programirat i to, pa eto ima nekih veza moze, al' dosta 'djece' (hajmo hi tako nazvati bez uvrede) hoce da nauci skriptati i da otvori svoj 'unikatni' server.
a meni licno kad neko spomene programske jezike - odma sebi kazem ne mogu ja to nije to za mene, "ostavi se ćorava posla" - ne valja mi to, ali eto jbg

Citat: Cadilab poslato Januar 29, 2018, 14:26:29 POSLE PODNE

dosta nas smo jos 'klinje' i naravno da imamo neke svoje 'snove' i ciljeve - ali dosta toga se promjeni u 1 godini, a tek 5-10..

Citat: Bolex_ poslato Januar 29, 2018, 14:58:13 POSLE PODNE
Pawno ili Pawn ?  ;)

Eto, kreni sa time da znaÅ¡ razliku izmeÄ'u ovo dvoje.

Pogresan forum

Citat: TerzicY poslato Januar 29, 2018, 15:03:32 POSLE PODNE
Radim u skoli C i skriptam tu i tamo i na testu u skoli napisem new umesto int i skrati mi poen :/ sad story

hahaha, koja si skola i godina
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school