[C++][POMOC] Redanje prezimena po azbuci

Započeo Vuzimir, Septembar 21, 2015, 10:45:36 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozz svima, poceo sam lagano da radim u c++ pa ocu da napravim program koji ce redati prezimena po azbuci, e sad napravio sam program i u njemu je problem 4 slovo u prezimenu. imam prezime Vulin i Vujković e ovdje je problem zato sto je 4 slovo kod prezimena Vulin je I a kod Vujković je k a u azbuci slovo I je prije slova K i onda mi stavi da je Vulin prije Vujkovic a treba obrnuto.

Ja sam to uradio na ovaj nacin, a cuo sam da moze i preko regex-a a moze i preko bubble sort-a ali ne mogu skontati nikako jer sam tek poceo raditi u c++ evo vam moj kod pa ako se to moze ispraviti da to popravite, a ako ne da mi neko bas objasni kako da uradim preko regex-a ili buble sorta

evo pastebin: http://pastebin.com/8m0T1bnU

Uzvraticu vam ja pomoc ko mi pomogne, ukoliko se tice skripte, ili nekog systema da vam odradim ili neka tako pomoc...
Poslednja Izmena: Septembar 21, 2015, 10:46:26 PRE PODNE od Vuzimir

My Bike KTM 450 SXF 2008

Citat: domo101 poslato Oktobar 30, 2015, 13:54:11 POSLE PODNE
Jesi ovo rijesio?

nope, uradio sam na jedan predugacak naci taj gore ali nisam jos skontao preko bubble shorta

My Bike KTM 450 SXF 2008

Citat: ElectricityBoy poslato Oktobar 30, 2015, 18:46:47 POSLE PODNE
https://www.dropbox.com/s/nfec7j0ehglbhoy/Bubble%20sort.cpp?dl=0

Eto ti bubble sort što sam ja radio u školi prije 2 godine, možda ti pomogne

a znam i ja bubble sort za brojeve ali je problem bubble sort za slova... i znas li kako da u c++ podesim unicode? (cirilicu)

My Bike KTM 450 SXF 2008

#include <iostream>
#include <iomanip>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main()
{
    string imena[5];
    string temp;
    cout << "Unesi 5 imena: " << endl;
    for(int i=0; i<5; i++)
    {
        cin>>imena[i];
    }
    for(int i=0; i<4; i++)
    {
        for(int j=i+1; j<5; j++)
        {
            if(imena[i]>imena[j])
                {
                    temp=imena[i];
                    imena[i]=imena[j];
                    imena[j]=temp;
                }
        }
    }
    //ispis sortiranog polja
    cout<<"Sortirano polje je: "<<endl;
    for(int i=0; i<5; i++)
    {
        cout<<imena[i]<<setw(10);
    }
    return 0;
}

Evo...jako jednostavno ustvari (za imena koristis string), a ako hoces npr. od z-a da ti poreda onda samo ovaj dio promjenis:  if(imena[i]>imena[j])  u if(imena[i]<imena[j])

Citat: Vuzimir poslato Oktobar 30, 2015, 19:09:55 POSLE PODNE
Citat: ElectricityBoy poslato Oktobar 30, 2015, 18:46:47 POSLE PODNE
https://www.dropbox.com/s/nfec7j0ehglbhoy/Bubble%20sort.cpp?dl=0

Eto ti bubble sort što sam ja radio u školi prije 2 godine, možda ti pomogne

a znam i ja bubble sort za brojeve ali je problem bubble sort za slova... i znas li kako da u c++ podesim unicode? (cirilicu)
Nisam vala nikad istraživ'o, google će ti pomoć prije mene :D

@domo101 ok to, to je za abecedu, ali meni treba za Azbuku koja ide a,b,v,g,d.... Kontas me?

@ElectricityBoy HAhaha vjerevao ili ne c++ znam iz Pawna ali ni u pawnu nisam uspjeo uraditi bubble sort da mi sortira imena po azbuci, a googlo sam jedno 2-3 dana i nisam nista nasao xD
Poslednja Izmena: Oktobar 30, 2015, 22:28:15 POSLE PODNE od Vuzimir

My Bike KTM 450 SXF 2008

Citat: domo101 poslato Oktobar 30, 2015, 23:00:22 POSLE PODNE
E to s azbukom vec ne znam, jbg :)

@domo101  Ahahaha e to meni treba :D ali np rijesio sam na jedan nacin to, ali imam jedan prob ne znam podesiti da mi printa ćirilicu i da upisujem text ćirlicom

My Bike KTM 450 SXF 2008

Sto se tice azbuke moras da koristis drugi kodni sistem ne ASCII posto ASCII nema sva slova azbuke. Ako planiras da koristis c umesto ć,č i sl. onda ti predlazem da sam definises azbuku pa da koristis nju za sortiranje. Mislim da bi ja tako uradio. Da bi unosio cirilicu i da bi ti upisivao cirilicom moras preci u drugi kodni sistem.

Evo na primer ovo valja. http://www.ascii-codes.com/cp855.html

Edit: predlazem ti da uradis to sa quick sortom. Brzi je i on ce bolje odraditi poso. Malo jeste komplikovaniji ali da se skontati.
Poslednja Izmena: Decembar 19, 2015, 20:30:16 POSLE PODNE od Wiruspwns

“Without requirements or design, programming is the art of adding bugs to an empty text file.” - Louis Srygley