Glavni razgovor #26

Započeo Streetboy, Maj 05, 2015, 21:44:13 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Denis_Lapi poslato Jun 15, 2015, 20:12:08 POSLE PODNE
Kad ti neko kaze da gledas svoja posla to znaci da ne mozes da dodjes ovde kao neko ko ima 1 post i da mlatis praznu slamu o nekome ko je ovaj forum osnovao i odrzava, a to je Djura.
Druga stvar je kad ti neko da gledas svoja posla, znaci da, radis ono sta si na forumu. Ako si clan, budi clan, ali ne i sudija. Pogoto ne ti koji si ovde tek dosao. Kad kazem da gledas svoja posla to znaci, red i disciplina. Smisao jedne drustvene grupe pociva na disciplini i hijerarhiji, gde se zna ko je ko. Ali jos je bitnije ko sta radi, ako si moderator budi moderator, ako si administrator budi administrator, ako si clan budi clan. Niko tebe nece bicem sibati ako imas svoje misljenje, ali ako pricas praznu pricu koja nema veze sa realoscu onda bi stvarno mogao da gledas svoja posla, ali na onaj balkanski nacin.
Ja nikoga nikad nisam banovao ili kaznio zbog misljenja. Ali ne moze niko da krivi druge ako, a da sam sedi skrstenih ruku, o tome se rode moj radi.

Ne znam da li si ikad ucio sociologiju, ali ako nisi uzmi pa pogledaj nesto o drustvenoj zajednicni i osecaju pripadnosti. A ako jesi, podseti se svega toga znacice ti u zivotu.

Nemoj mi te šuplje o hijerarhiji. Pa vi bolan već ko zna koliko mjeseci ne možete stupati u kontakt sa svojim šefom kako treba. Kakva je to hijerarhija? Pa bolje je organizovana korida u čevljanovićima.

Dokle god ti mene budeš gledao kao pridošlicu jer imam jedna post, ti pokazuješ koliko si nezreo. Koliko god da ja postova imam, to je nebitno, bitno je ono što vam govorim.
Ja imam 10x više iskustva od tebe, i ne pričam šuplju priču.

Ja da sam pričao šuplju ne bi sad postavio ZBS na mjesto gdje i jeste. Da sam pričao šuplju ZBS bi bio kao i BS sada. Ja dobro znam šta pričam, jer to što sam ovdje rekao, sprovodim i na ZBS, i pogodi šta - djeluje. Ti samo pokazuješ koliko imaš ograničeno mišljenje jer misliš da si neko i nešto ovdje, i kako ljude ocjenjuješ po nekim nebuloznim vrijednostima. A sve što sam ti rekao, uradio sam i na ZBS i šljakalo je. Imam iskustva i znam šta pričam.

Sve se prati bajo moj. Ja sam administrator na ZBS i opet doÄ'em ovdje sluÅ¡am ljude, Å¡ta im fali, Å¡ta im smeta. SluÅ¡am isto to i na ZBS. Pa im pružim ono Å¡to im treba, promjenim Å¡ta im smeta. A Å¡ta vi radite po tom pitanju? NiÅ¡ta, vrijeÄ'ate sve koji se ne slažu sa vama i govorite kako nije na vama već na Đuri. Pa bolan upravo to uniÅ¡tava zajednicu.

ZBS je umalo propao upravo zbog slične situacije, odnosa u timu.
Mene NaneK-a možda neki ne vole zbog načina na koji sam reagovao kada je došlo do toga, ali garantujem ti da je to spriječilo veću štetu koja je mogla nastati. Čak sam preuzeo svu krivicu na sebe, samo kako forum ne bi ispaštao. A ZBS je nakon te krize samo išao ka gore.

Šta BS radi po tom pitanju? Ništa. Niste promjenili svoj sklop razmišljanja od kako je Corr.elli protjeran. Zbog toga je forumu loše. A vi se samo tješite kako samp propada i kako je to razlog svih problema.

O mom iskustvu necu opste da razmatram. Rode, dacu ti jedan klasican primer. Radim u firmi koja ima sediste u Pensilvaniji. To su ljudi sa svih strana sveta, radimo igrice za android telefone. A je l' znas zasto funkcionisemo kao tim? Odgovoricu ti odmah, svako radi svoj posao i ne mesa se drugima u posao. To je sustina svega sto funkcionise. Djura je za tvoji infromaciju pre par dana bio na forumu i mi smo mu prijavili neke bugove koji ce biti reseni. To tvoje iskustvo i je naspram ovog primera 0, je l' znas sto? Zato sto ste odavde otisli jer niste mogli da funkcionisete u timu.

Rode moj, ja zivim sam od svoje 15 godine. Sam sebi placam racune, sam sebi sklapam ugovore, i ti meni da mlatis o mojoj zrelosti. Tacnije o mojoj nezrelosti, ali decko pa da li ti cujes sebe.
Poslednja Izmena: Jun 15, 2015, 21:02:07 POSLE PODNE od Denis_Lapi

[FS] Bank Sistem
[TuT] Array Sistem (Napredna)

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Citat: Denis_Lapi poslato Jun 15, 2015, 21:00:29 POSLE PODNE
O mom iskustvu necu opste da razmatram. Rode, dacu ti jedan klasican primer. Radim u firmi koja ima sediste u Pensilvaniji. To su ljudi sa svih strana sveta, radimo igrice za android telefone. A je l' znas zasto funkcionisemo kao tim? Odgovoricu ti odmah, svako radi svoj posao i ne mesa se drugima u posao. To je sustina svega sto funkcionise. Djura je za tvoji infromaciju pre par dana bio na forumu i mi smo mu prijavili neke bugove koji ce biti reseni. To tvoje iskustvo i je naspram ovog primera 0, je l' znas sto? Zato sto ste odavde otisli jer niste mogli da funkcionisete u timu.

Rode moj, ja zivim sam od svoje 15 godine. Sam sebi placam racune, sam sebi sklapam ugovore, i ti meni da mlatis o mojoj zrelosti. Tacnije o mojoj nezrelosti, ali decko pa da li ti cujes sebe.

Sve mi je jasno kakva je to ozbiljna firma, kad vidim ove dijelove foruma Å¡to si dizajnirao.
Znam ja o čemu ti govoriš i to se zove podjela rada. Hijerarhija je nešto sasvim drugo. Hijerarhija je više kapitalistički termin i ne bi se trebao mješati u zajednicu.

Å to se tiče foruma bolje je kad smo svi jedanki, ali imamo podjelu rada, gdje svako ima svoj zadatak da pridonese zajednici. Tako se niko ne izdvaja i ljudi će rado volontirati. Ne možeÅ¡ ti na forumu pisati o hijerarhiji. Ako je tako onda ti iskoriÅ¡tavaÅ¡ moderatore, postavljaÅ¡ se kao glavni a ostale kao podreÄ'ene, to odbija ljude, Å¡to bi oni volontirali u takvom okruženju.

Ja nisam otišao odavdje. Ni Corr.elli nije otišao. On je protjeran jer se nije slagao u nekim stavovima sa ostatkom tima. I sada pogledaj ko je bio upravu, po samoj statistici oba foruma.

Gdje ti živiš i kako, to mene lično ne interesuje. Ljudi ako žive sami ne znači da su zreli, sposobni i zdravi. Bezbroj umobolnika živi samostalno, pa im pukne tako nekad film i naprave sranje. Opet kažem samostalan život nije mjerilo zrelosti.

Nemam ja vremena za prazne price sa tobom   :-*

[FS] Bank Sistem

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Citat: Denis_Lapi poslato Jun 15, 2015, 21:16:11 POSLE PODNE
Nemam ja vremena za prazne price sa tobom   :-*

Nisi onda ni trebao ih započinjati.
Kad nešto umire (kao ovaj forum) onda se svi trebaju aktivirati da bi se pomoglo, a ne da vi izgravate aristokratiju i govorite nama da se ne mješamo. A od nas vam zavisi forum.

Ja sam ti dao savjete, a ti si počeo lupati gluposti.
Daj malo logički razmišljaj majka mu stara.

Kao sto rekoh, nemam nameru da se sa tobom raspravljam. 

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com

Aj sad kad vec uporedjujemo forume,da malo uporedimo i ostale stvari.Prije svega,dok je BS administracija otjerala zajednice koji su fejkali igrace i ponasali se nedolicno,ZBS je iste privukivao kod sebe,ti Nanek si takodje koliko sam ja upucen,preoteo zajednicu pravom vlasniku te zajednice,sto je vrlo nemoralno sa tvoje strane.Nego ajde da se manemo tih prica,jer nas to trenutno ne zanima.
Kad vas vec zanima nasa organizacija,evo da objasnim kako ona kod nas funkcionise.Na samom vrhu je Dude,sto je i normalno,jer je vlasnik zajednice.Sve odluke na forumu se donose tako sto prvo njega obavijestimo o nekoj ideji,pa je on odobri ili odbije.Kera je ajde recimo novopridoslo clan,koji je dosao kao zamjena Dude-u,medjutim obojica su zauzeti nekim projektima u rl,koji su veoma unosni.
Sto se tice nas Smod-ova,mi smo tu da odrzavamo red na forumu,dakle kontrolisemo ostale clanove.Svaki clan administracije iznosi neke ideje koje bi mogle da poboljsaju aktivnost,medjutim,te ideje nisu dugorocne.Razlog tome jeste vasa nezainteresovanost.Svaki vas predlog koji smo realizovali nije bio uspjesan na duze staze.Primjer za to jesu pdf-ovi "iskrenih 20","recenzije" i podforum za sidanje cenzura.

Sto se tice samog kodiranja foruma,to nije nas posao,i jednostavno morate razumjeti da mi tu ne mozemo pomoci,mozemo dati predlog,ali uticati na Dude ili Keru ne.Ista je situacija i sa porodicom,normalno je da "mladji clanovi" ne mogu voditi porodicu,vec nosioci tj oni koji su je formirali.

I na kraju,hvala vama na svim predlozima koje ste dali,nadam se da sam vam bar malo priblizio nas nacin funkcionisanja,ali shvatite i vi nas,nije lako voditi neku zajednicu,kao sto to vjerovatno i sami znate..

Citat: Streetboy poslato Jun 15, 2015, 21:31:42 POSLE PODNE
Aj sad kad vec uporedjujemo forume,da malo uporedimo i ostale stvari.Prije svega,dok je BS administracija otjerala zajednice koji su fejkali igrace i ponasali se nedolicno,ZBS je iste privukivao kod sebe,ti Nanek si takodje koliko sam ja upucen,preoteo zajednicu pravom vlasniku te zajednice,sto je vrlo nemoralno sa tvoje strane.Nego ajde da se manemo tih prica,jer nas to trenutno ne zanima.
Kad vas vec zanima nasa organizacija,evo da objasnim kako ona kod nas funkcionise.Na samom vrhu je Dude,sto je i normalno,jer je vlasnik zajednice.Sve odluke na forumu se donose tako sto prvo njega obavijestimo o nekoj ideji,pa je on odobri ili odbije.Kera je ajde recimo novopridoslo clan,koji je dosao kao zamjena Dude-u,medjutim obojica su zauzeti nekim projektima u rl,koji su veoma unosni.
Sto se tice nas Smod-ova,mi smo tu da odrzavamo red na forumu,dakle kontrolisemo ostale clanove.Svaki clan administracije iznosi neke ideje koje bi mogle da poboljsaju aktivnost,medjutim,te ideje nisu dugorocne.Razlog tome jeste vasa nezainteresovanost.Svaki vas predlog koji smo realizovali nije bio uspjesan na duze staze.Primjer za to jesu pdf-ovi "iskrenih 20","recenzije" i podforum za sidanje cenzura.

Sto se tice samog kodiranja foruma,to nije nas posao,i jednostavno morate razumjeti da mi tu ne mozemo pomoci,mozemo dati predlog,ali uticati na Dude ili Keru ne.Ista je situacija i sa porodicom,normalno je da "mladji clanovi" ne mogu voditi porodicu,vec nosioci tj oni koji su je formirali.

I na kraju,hvala vama na svim predlozima koje ste dali,nadam se da sam vam bar malo priblizio nas nacin funkcionisanja,ali shvatite i vi nas,nije lako voditi neku zajednicu,kao sto to vjerovatno i sami znate..

Prije svega ja bih da pohvalim tvoj pristup i da ti se zahvalim Å¡to si tako lijepo odgovorio.
To je taj stav.

To Å¡to sam ja uradio kasnije je bilo neophodno tada po meni. Većini je kasnije vraćen rank ili ponuÄ'eno vraćanje ranka. Krivicu sam preuzeo, da li je pomoglo ili ne, nikad nećemo znati. Ali činjenica je da je forum dosta se aktivirao od tada. No sve je to bio splet okolnosti koji je nažalost pogreÅ¡no protumačen i ne bih o tome ovdje, jer nije prikladno.

MeÄ'utim ja upravo to želim reći Å¡to si si ti fino objasnio. Problem je očito u tome Å¡to ima neki filter (admin) koji mora odobravati ili odbijati vaÅ¡e prijedloge. Ako je čovjek već zauzet zaÅ¡to sebi ne postavi max rank tzv vlasnik, a nekome drugom voljnom rada, postavi admin rank (sa ne svim dozvolama) i neka on radi na forumu. Dude ispade vlasnik, a taj drugi ispadne izvrÅ¡ni direktor. Vi ostali ostanite gdje i jeste ako ne možete viÅ¡e raditi.

Problem je i u prijedlozima koje ste sprovodili. Već sam ranije rekao, morate od foruma napraviti uslugu tj. da korisnici imaju razloga sudjelovati u zajednici. Npr. market skripti - svi od toga imaju koristi, a neki mogi i sudjelovati u tome i davati skripte za taj market. To ima koristi za skriptere.

Iskrenih 20 nema koristi za skriptere. TS isto tako. Recenzije servera ne trebaju biti primat, itd. Mislim da si me razumio.

Nemojte se ljutiti ako ispada da ja zauzimam malo agresivniji stav, al zaista mi to nije bila namjera. Ja za BS marim isto koliko i vi. To je bio i moj prvi forum. To je i moja konkurencija, a konkurencija je uvijek zdrava pojava na tržištu.

Ali morate riješiti taj problem sa Đurom. Ako već neće raditi i pokušati aktivirati forum, trebao je prihvatiti moju ponudu za BS kupovinu domene od ranije.

Ali vidjet ćemo. Nek ja sa srećom.

Citat: MëňďëŻ poslato Jun 15, 2015, 23:04:53 POSLE PODNE
Imal ko ovde da radi u AAE?
Adobe After Effects?

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com

Pa ja, to je skracenica, ako ima volje da mi rad uradi?

Neke stvari ne razumite. Da se mene lapija blaeksa učičnog dječaka i makija pita mi bih odmah sredili sve dizajn ovakav onakav nije bitno, ali to nije do nas. Kao šta san reka da je do nas bilo bi neke stvari dosta bolje.
@gagi prvo ću ti odmah reć nemoj srat. bija si kad se dogodilo sranje na forumu i Å¡ta je kako bilo, tako da... plus nemojmo zaboravit naravno tvoje provokacije s slikama, tako nemoj glumit jebenog anÄ'ela kada nisi anÄ'el nego si isti ka i svi drugi
@rokr/nanek/koreli/santana svi ste isti, santana ili ti ga pametni koksildo je zasra ovaj forum isto tako kao i koreli a to šta je vama rečeno to je drugi par postola. iskreno, niti jedan od njih neće reć šta je zapravo bilo al jebiga. koksildo i koreli je (bez uvrede) privukao na zb muslimane jer su to sve dizali u zrak jer su prozvali ovaj forum ovakav i onakav, a to šta je koksildo non stop banava srbine nema veze, (nisan srbin odma da se zna). nanek ja san mislija da si ti kad san čita ti postove na zbu da si neki tip kojeg boli k za samp da mu je bitan samo dizajn ovo ono, a na kraju si sad ispa isti ka oni.. šteta.

@drobnjak ispričavam se ko si ti? :o

@cili forum eto ja ću ko god oće prepustit svoju smod poziciju i nek reče jel lagano non stop ispitavat o update o ovome o onome o jednoj jebenoj sitnici koja se stavi slavit i imat nade da će nešto napokon normalno doć.

eto to je to od mene ko se uvridija jebiga

Citat: MëňďëŻ poslato Jun 15, 2015, 23:16:52 POSLE PODNE
Pa ja, to je skracenica, ako ima volje da mi rad uradi?
Ja sam radio pre par godina, dok sam se zezao sa video produkticijom. Ali posle sam prestao iz ne znam ni sam kojeg razloga. Cimaj DeadDon-a, mislim da on to zna da radi. Uzece ti neku paru, ali decko zna sta radi.

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com

Tixore pogledaj kakvo ti je ponaÅ¡anje, i odgovaranje na poruke članova ovog foruma.  :)
Ja sam provodio vrijeme na forumu i pomagao članovima koliko sam mogao, kad tebe nije bilo tu.
Ako si želio ovime da me isprovociraš, na taj način što sam ja iznio svoje mišljenje, a ti me pitaš ko sam ja, onda si nisko pao. Aj podbodi me još jednom, pa ću da iznesem svoje mišljenje o tebi.
Denis je ispao gospodin, za razliku od nekih :)

Citat: Drobnjak poslato Jun 15, 2015, 23:46:40 POSLE PODNE
Tixore pogledaj kakvo ti je ponaÅ¡anje, i odgovaranje na poruke članova ovog foruma.  :)
Ja sam provodio vrijeme na forumu i pomagao članovima koliko sam mogao, kad tebe nije bilo tu.
Ako si želio ovime da me isprovociraš, na taj način što sam ja iznio svoje mišljenje, a ti me pitaš ko sam ja, onda si nisko pao. Aj podbodi me još jednom, pa ću da iznesem svoje mišljenje o tebi.
Denis je ispao gospodin, za razliku od nekih :)

pa eto baš zato san i reka ko si ti, jer koga brige za tvoje mišljenje moje šimino lukino andrijino matino itd itd.
šta se mene tiče piši šta oš neš sigurno od mene dobit ban jer ja ne radin tako u tome nema ništa nez ni sam zab san koliko san smod al san da samo dva ili tri bana ispričavan se ako si to smatra uvredon nisan tija mislia san da ćeš skužit šta san iša reć
provodio si vrijeme kad mene nije bilo tu? hmm kad je to bilo