[Pomoc]Text

Započeo Deko, April 02, 2015, 20:29:10 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Od 0 nesto bajg  ???  ::)  :P
Detaljan opis problema: Zelim kad ualzim,logujem se,npr da mi pise plavim slovima nesto,a kad se registriram narandžastim?i zelim to da bude do "spawn",takodje mi nece sad regao sam se i usao nece sifra zasto??
Dio skripte: Login
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

Nista ja ovde tebe ne razumem ... Ako sam dobro razume zelis da napravis TDove ili sta vec ... Skini neki editor imas i iPLEOMAX's TextDraw Editor i pomocu njega napravi te TDove koje hoces i kako hoces.

Želim na registraciji da mu poakze registracijski dialog i da mu iznad dialoga pise
"Dobrodosao!!"
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

To oko dialoga mozes da uradis u publicu OnPlayerRequestClass a ovo drugo takodje kreiras TD koji mu u istom ovom publicu prikazes a kada se uloguje obrises TD ...

Kad kucam /itd
ispisuje
iTD: {FF0000}(Error) {FFFFFF}samp-server.exe is not running in this computer! Make sure the server is at localhost, not remote.
Poslednja Izmena: April 03, 2015, 11:44:34 PRE PODNE od [BT:DM]Deko

Ubaci ga bas onako kako je objasnjeno a zatim otvori pawno pa fs iTDa i onda kucaj taj text i videces da ima neka provera u vezi ip adrese, samo obrises tu proveru i trebalo bi sve da ti bude ok ...

Uredu.Hvala ovo sam skontao,10ka :D !
Sad ako moze samo za ono kad se loginujem da mi ispisuje neki text,pa kad se portam da se to makne kako da napravim eto :D
*Malo opsirnije :D :D

P.S Sad kad sam copy onaj TD sto sam uradio nece da mi ga ispise na ekranu ?
Poslednja Izmena: April 03, 2015, 20:09:14 POSLE PODNE od [BT:DM]Deko

nisi ga lijepo ubacio http://wiki.sa-mp.com/wiki/TextDrawCreate eto tako tu i dole ispod tog imas sve o TD-ovima pa nauci gdje sta ubacujes
kada napravis TD moras ga ubaciti samo za tog igraca da se ne prikazuje svima,i onda onplayerconnect dodas taj text i dodas da se prikaze TD tom igracu,onda kada klikne spawn tj. onplayerspawn textdrawhideforplayer itd
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D

Hvala puno,dosta sam skontao.Obojici se iskreno zahvaljujem.
Zasto mi sad ne rade dialozi?  ???
public OnPlayerConnect(playerid)
{
    //PlayAudioStreamForPlayer(playerid, "http://www.croherze.com/introbozic.mp3");
    SetPlayerCameraPos(playerid, -2704.532470,378.131256,14.979453);
	SetPlayerCameraLookAt(playerid, spawnX, spawnY, spawnZ);
 	TextDrawShowForPlayer(playerid,Textdraw1);
 	TextDrawShowForPlayer(playerid,Textdraw2);
	//
    new naslov2[128], text[1024], strText[104];
    format(strText, 35, USER_FILE, PlayerName(playerid));
    if(!INI_Exists(strText))
    {
    	format(naslov2, sizeof(naslov2), "Registracija");
    	format(text, sizeof(text), "","________________________________________________\n\n","Dobrodosao na CroHerzegovina DeathMatch server!\n\n\n","%s\n","Tvoj korisnicki racun nije pronaden\n\n\nMolimo upisi svoju lozinku da se registriras:\n\n","________________________________________________", PlayerName(playerid));
    	ShowPlayerDialog(playerid, REGISTER_D, DIALOG_STYLE_PASSWORD, naslov2, text, "Register", "Odustani");
    }
    else
    {
        format(naslov2, sizeof(naslov2), ""#COL_WHITE"Logiranje");
        format(text, sizeof(text),"","________________________________________________\n\n","Dobrodosao na CroHerzegovina DeathMatch server!\n\n\n","%s\n","Tvoj korisnicki racun je pronaden\n\n\nMolimo upisi svoju lozinku da udjes na server:\n\n","________________________________________________", PlayerName(playerid));
        ShowPlayerDialog(playerid, LOGIN_D, DIALOG_STYLE_PASSWORD, naslov2, text, "Login", "Odustani");
    }
	SetPVarInt(playerid, "Prijavljen", 1);
	OcistiChat(playerid);
	return 1;
}
public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)

*CH da ime je CH al' to su jos samo testovi :D tako da se zna nista veliko

i kako boju TDa da promjenim,ne rade ovi IDeovi,bude crno ako unesem neki da nije -1
http://i60.servimg.com/u/f60/14/90/19/78/colori10.png

Moj savet je da ne radis ovo sto si uradio u OnPlayerConnect vec da radis kao sto sam i rekao u OnPlayerRequestClass.
A ovo drugo sto se boje TDa tice imas preko editora te boje da sredjujes ...

Neće opet ovi dialozi,a sto se tice boja ne rade mi  :'(

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
	SetPlayerPos(playerid, -2696.5115,-5.9585,11.1219);
	SetPlayerCameraPos(playerid, -2696.5115,-5.9585,11.1219);
	SetPlayerCameraLookAt(playerid, -2696.5115,-5.9585,11.1219);
 	new naslov2[128], text[1024], strText[104];
    format(strText, 35, USER_FILE, PlayerName(playerid));
    if(!INI_Exists(strText))
    {
    	format(naslov2, sizeof(naslov2), "Registracija");
    	format(text, sizeof(text), "","________________________________________________\n\n","Dobrodosao na CroHerzegovina DeathMatch server!\n\n\n","%s\n","Tvoj korisnicki racun nije pronaden\n\n\nMolimo upisi svoju lozinku da se registriras:\n\n","________________________________________________", PlayerName(playerid));
    	ShowPlayerDialog(playerid, REGISTER_D, DIALOG_STYLE_PASSWORD, naslov2, text, "Register", "Odustani");
    }
    else
    {
        format(naslov2, sizeof(naslov2), ""#COL_WHITE"Logiranje");
        format(text, sizeof(text),"","________________________________________________\n\n","Dobrodosao na CroHerzegovina DeathMatch server!\n\n\n","%s\n","Tvoj korisnicki racun je pronaden\n\n\nMolimo upisi svoju lozinku da udjes na server:\n\n","________________________________________________", PlayerName(playerid));
        ShowPlayerDialog(playerid, LOGIN_D, DIALOG_STYLE_PASSWORD, naslov2, text, "Login", "Odustani");
    }
	SetPVarInt(playerid, "Prijavljen", 1);
	OcistiChat(playerid);
	return 1;
}

Nece da prikaze dialoge,a ne rade hex boje

Zasto mi izbacuje errore?

C:\Users\pc\Desktop\Loading\gamemodes\BTDM.pwn(11) : error 017: undefined symbol "pInfo"
C:\Users\pc\Desktop\Loading\gamemodes\BTDM.pwn(11) : error 009: invalid array size (negative, zero or out of bounds)
Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

2 Errors.

Evo 11sta linija

new PlayerInfo[MAX_PLAYERS][pInfo];
Poslednja Izmena: April 04, 2015, 19:33:59 POSLE PODNE od [BT:DM]Deko

Citat: [BT:DM]Deko poslato April 04, 2015, 11:39:21 PRE PODNE
Nece da prikaze dialoge,a ne rade hex boje

Zasto mi izbacuje errore?

C:\Users\pc\Desktop\Loading\gamemodes\BTDM.pwn(11) : error 017: undefined symbol "pInfo"
C:\Users\pc\Desktop\Loading\gamemodes\BTDM.pwn(11) : error 009: invalid array size (negative, zero or out of bounds)
Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

2 Errors.

Evo 11sta linija

new PlayerInfo[MAX_PLAYERS][pInfo];

Evo malo pogledaj lakse ces nauciti

https://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=1838956

Znam ja problem,al' u modu gdje sam nasao ovu nema nigdje ni definisano pInfo
Mislio sam da je to ono

pData
pLozinka,
pAadmin

pa sam pData promjenio u pInfo, i opet nece