Sapphire RolePlay - Prezentacije i predstavljanje projekta

Započeo elemental., Februar 18, 2015, 21:45:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

WIP - WORK IN PROGRESS

• Pozdrav svim članovima Balkan SA:MPa. Nakon dosta 'nećkanja' odlučio sam pokrenuti ovaj projekat. Odmah ću vam ponoviti neÅ¡to Å¡to sam do sada puno puta rekao, a to je da server za sada ne planiram puÅ¡tati u pogon, to jest, otvarati server. Trenutno mi ovo nije primarna stvar u životu, tako da neću brzo raditi na skripti. Istu planiram zavrÅ¡iti krajem tekuće godine, možda i prije.

Trenutni status skripte.
  • Svi moji radovi, to jest skripte, koji su predstavljeni ovdje, na ovom forumu, će se nalaziti u GameModu. Uglavnom, većina tih radova je updateovana, i na GameModeu se ne nalaze verzije koje su predstavljene ovdje. TakoÄ'e, kod radova sam poradio na kodu, i uredio ga malo, tako da je sad opterećenje servera manje. Ekonomiju na serveru ću pokuÅ¡ati pokazati Å¡to je realnije moguće. Jedan od primjera su 'centi', Å¡to znači da će flaÅ¡a vode od pola litre biti 0.49$. Neću vam viÅ¡e niÅ¡ta govoriti o skripti, uskoro ćete vidjeti slike, počevÅ¡i od sistema registracije.

Zanimljivosti koje će se nalaziti na skripti.
  • Skripta će takoÄ'e imati dosta, dosta zanimljivosti. Kao na primjer Easter Eggovi, igrom ćete moći dokazati postojanje illuminata, raznorazni eventi poput deathrun i joÅ¡ dosta, dosta toga.

• Siguran sam da vam se ovo predstavljanje čini siromaÅ¡nim i kratkim. To je zbog toga Å¡to sam vam htio sve u kratkim crtama objasniti.

• Osnivač projekta: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ
    • Trenutni lider: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ
    • Svi prethodni i trenutni učesnici projekta: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Edo Mapper.
    • Ostale zasluge: N/A

1# Prezentacija - Registracija i login

Autor skripte: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ.
    Vrijeme rada: 3 i pol sata.
    Opis skripte: Prilikom svakog konektovanja na server, igrač, to jest, Vi imate mogućnost da se registrujete, prijavite, dobijete kontakt informacije, dobijete link do foruma, ili jednostavno da izaÄ'ete. Mogućnost registracije tu stoji radi daljnjih planova za razvoj skripte. Kada izaberete registraciju, prvo imate intro koji otprilike traje 2 minute i 40 sekundi, popraćen ovom muzikom. Dužina intra je uglavnom prilagoÄ'ena dužini muzike. Nakon toga, pojavljuje vam se TextDraw sa stavkama registracije. Da bi registracija bila uspijeÅ¡na, dužni ste unijeti lozinku za vaÅ¡ korisnički račun, spol vaÅ¡eg charactera, godine, i mjesto pribivaliÅ¡ta. Biranje skina je opcionalno. Unos lozinke i starosti vaÅ¡eg charactera se vrÅ¡i u dijalozima.
    Å to se tiče login sistema, nakon unoÅ¡enja lozinke za nastavak igre na serveru, pojavljuje vam se skup TextDrawova u kojim možete mijenjati lozinku, lokaciju spawna, vidjeti informacije o vaÅ¡em characteru, ili o vaÅ¡em korisničkom računu. Video je u fazi uploadanja na naÅ¡ YouTube kanal. TakoÄ'e možete pratiti razvitak skripte na naÅ¡oj Facebook stranici, ili na naÅ¡em Twitter profilu. Lajk, subscribe, follow :).

http://www.youtube.com/watch?v=JYTt98yxIz0

1# Sneak peek - statistika igrača

Vrijeme rada: Vrijeme za izradu TextDrawova ne mjerim.
    Facebook objava: Click
    Opis skripte: Na slici ispod možete vidjeti izgled statistike igrača. Igrač može vidjeti statistiku odmah prilikom prijave na server, klikom na stavku "Racun informacije". Pored statistike igrača, možete vidjeti da ćete moći mijenjati postavke računa, pogledati mapu Los Santosa i San Fierra, uz koje će biti napisana imena ulica, i šta se sve u njima nalazi.

2# Prezentacija - Posao 'Čistač prozora'

Vrijeme rada: Sat/sat i pol.
    Opis skripte: Nakon Å¡to se zaposlite u vijećnici kao 'ÄŒistač prozora', možete otići na par lokacija/zgrada po Los Santosu. Nakon Å¡to odete, trebate se popeti na zgradu, i uzeti opremu. Komanda kojom sam ja u prezentaciji doÅ¡ao na vrh zgrade(/tp) je uklonjena jer je to samo testna komanda bila. Kada uzmete opremu, postavlja vam se skin posla(268) i Vi trebate otići na platformu. Kada doÄ'ete na platformu trebate ostaviti opremu na istu. Nakon Å¡to spustite opremu, trebate se spustiti do prozora. Kada se spustite do prozora, trebate prvo staviti tečnost za čišćenje, te potom obrisati to. Da puno ne duljim, pogledajte video.

2# Sneek peek - Pizza sastojci

Vrijeme rada: Vrijeme za izradu TextDrawova ne mjerim.
    Opis skripte: Na slici ispod možete vidjeti sastojke koji su potrebni za pravljenje pizze. Već stavljeni sastojci su označeni zelenom, a sastojci koje tek treba staviti su označeni narandžastom bojom.

3# Prezentacija - Posao 'Pizza Boy'

Autor skripte: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ/TiXoR_.
    Vrijeme rada: 2 sata.
    Opis skripte: Nakon Å¡to uzmete posao u vijećnici, trebate otići do Pizza Stacka da biste pokrenuli posao. Kada doÄ'ete 'na dužnost', trebate otići do checkpointa, i tipkom 'Y' staviti sastojke kako je zadano. Kada stavite sve sastojke, trebate odnijeti pizzu do pećnice, i staviti ju u pećnicu komandom '/pizza bake'. Nakon toga trebate čekati 30 sekundi da se pizza ispeče. Kada se ispeče, odnesete ju do motora i stavljate u motor komandom '/pizza put', te idete do checkpointa za dostavu. Trenutno ima 30 lokacija za dostavu. Kada doÄ'ete do kuće gdje trebate dostaviti pizzu, siÄ'ete sa motora i uzimate pizzu komandom '/pizza take', i odlazite na checkpoint. Posao tu možete zavrÅ¡iti komandom '/finishwork', ali možete i nastaviti raditi dalje. Video možete pogledati klikom na sljedeću poveznicu.

3# Sneek peek - Sistem kuća

Vrijeme rada: N/A.
    Facebook objave:  Click/Click
    Opis skripte: Na prvoj slici ispod možete vidjeti varijable za sistem kuća. Na drugoj slici možete vidjeti za Å¡to služe varijable 'Food' i 'Drink'. To se tiče friždera, i hrane i pića u istom. U frižderu možete imati odreÄ'ene namirnice koje ćete moći jesti i piti, i time povećavati health vaÅ¡eg charactera. Ukoliko pijete mlijeko i konzumirate one zdravije namirnice, vaÅ¡ će character biti jači, to jest, njegov muscle level će brže rasti, i ukoliko je muscle level vaÅ¡eg charactera visok, ukoliko nekoga udarite, health će mu se viÅ¡e smanjiti nego inače.

4# Sneek peek - Sistem kuća

Vrijeme rada: N/A.
    Facebook objave:  Click
    Opis skripte: Nakon kreiranja kuće Game Admin će morati postaviti 'For sale' objekt koji će se nakon kupovine kuće - uništiti. Kasnije, ukoliko igrač bude želio prodati kuću, može, ali ne mora postaviti objekt. Objekt se postavlja na mjesto koje Game Admin, ili igrač odabere. Sada, znamo da ovo nije nešto novo, unikatno, ali ćemo se potruditi da sljedeći sneak-peek bude.

Facebook stranica.
    YouTube kanal.
Poslednja Izmena: Mart 10, 2015, 13:32:43 POSLE PODNE od єʟєɱєƞτąʟ

SviÄ'a mi se do sada Å¡to si prezentovao i radio ,ali nemoj ići na furku NL-a , kao na primjer ,uzimanje posla automatski u vijećnici/opÅ¡tini.. Napravi neÅ¡to unikatnije ...
Zatim Registracija/Login system mi se sviÄ'a radi textdrawova ,ostalo je sve isto kao i na ostalim serverima,jer registraciju možeÅ¡ jedino uljepÅ¡ati ali nikako promjeniti , intro nepotreban ..
Posao Čistač iskreno mislim da nisi ti radio ,a li ne znam ja naravno i ne zanima me , čisto moje mišljenje ..
Registracija je malo slična ovom novom BE modu , koji rade Raplay i Memo , dogovorite se medjusobno da to malo jedan od vas izmjeni da ne bude na 2 servera ista registracija , jer ce samo se pričat kako je ko ukrao od koga , nadam se da znaš šta želim reći ..
SviÄ'a mi se uglavnom ovo Å¡to si napravio do sada :)
~ Server Pernambucho Roleplay ~
Forum : ~ http://pernambucho.com/ ~
Facebook :~ https://www.facebook.com/events/331686430351597 ~

Owner : JA :D

Vec sve znas, pratim ovaj projekat i praticu u narednom periodu, svaka ti cast na idejama, a i realizaciji  :)  ;)

Citat: arnel avdic poslato Februar 18, 2015, 22:13:28 POSLE PODNE
SviÄ'a mi se do sada Å¡to si prezentovao i radio ,ali nemoj ići na furku NL-a , kao na primjer ,uzimanje posla automatski u vijećnici/opÅ¡tini.. Napravi neÅ¡to unikatnije ...
Zatim Registracija/Login system mi se sviÄ'a radi textdrawova ,ostalo je sve isto kao i na ostalim serverima,jer registraciju možeÅ¡ jedino uljepÅ¡ati ali nikako promjeniti , intro nepotreban ..
Posao Čistač iskreno mislim da nisi ti radio ,a li ne znam ja naravno i ne zanima me , čisto moje mišljenje ..
Registracija je malo slična ovom novom BE modu , koji rade Raplay i Memo , dogovorite se medjusobno da to malo jedan od vas izmjeni da ne bude na 2 servera ista registracija , jer ce samo se pričat kako je ko ukrao od koga , nadam se da znaš šta želim reći ..
SviÄ'a mi se uglavnom ovo Å¡to si napravio do sada :)

Uzimanje posla u vijećnici sam napravio zato što ne bi server htio preopteretiti nepotrebnim mapama poput biroa i slično.
Registracija baš to, ne može se nešto posebno napraviti, samo vizuelno urediti.
A pobogu, zašto ne bi ja uradio taj posao ? Pitaj Bryanta da sam mu tražio ID ove kante. Uostalom, napisao sam već u temi sa popisom ideja ovako:
Citat- Posao čistač prozora. Za prvu verziju posla će biti samo dvije zgrade, i to jedine entereable zgrade, Beachside i ona u Glen Parku. Igrač se mora popeti na vrh zgrade koji će biti mapan kako i treba, tj. filteri, lift za pranje, i sl. Nakon Å¡to se spusti do odreÄ'ene pozicije, mora uzeti spužvu, pa prvo "nasapunjati" prozor, pa ga zatim obrisati krpom, i nastavlja dalje. Igrač će sve ovo morati raditi na dodir tipke, niÅ¡ta neće biti serverside, osim animacija.
I jel' tako ? Jest :).
A što se tiče registracije, to što kažeš da je slična ovom novom BE modu, samo je ovaj box textdraw isti.

Citat: bryant ãƒ,, poslato Februar 18, 2015, 22:32:53 POSLE PODNE
Vec sve znas, pratim ovaj projekat i praticu u narednom periodu, svaka ti cast na idejama, a i realizaciji  :)  ;)

Hvala brat, i reci ovom gore da sam te tražio ID ove kante :D
Poslednja Izmena: Februar 18, 2015, 22:38:18 POSLE PODNE od єʟєɱєƞτąʟ

Registracija kao i svaka druga, ovaj posao mi se dosta svidja nigde pre nisam video, i bio bi jos bolji da ide levo desno da celu zgradu opere

Citat: Kroni poslato Februar 19, 2015, 08:43:55 PRE PODNE
Registracija kao i svaka druga, ovaj posao mi se dosta svidja nigde pre nisam video, i bio bi jos bolji da ide levo desno da celu zgradu opere

Ne bi bilo realno da je preko cijele zgrade, ionako već imaju one tzv. sajle pomoću kojih se platforma spušta, i gdje se sajla završava, platforma ne ide dalje.

Album slika.
Gotova je i banka kao i park u Pershing Squareu. Album slika možete vidjeti gore.

Citat: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ poslato Februar 24, 2015, 15:55:49 POSLE PODNE
Album slika.
Gotova je i banka kao i park u Pershing Squareu. Album slika možete vidjeti gore.

Za banku vec znas sve, nije losa, rekao sam da mi ne valja sto je prazno malo i unutra bi mogao bolji raspored i odabir nekih objekata kao sto su stakla..pohvale za mapera tebe  :D  ;)

Citat: bryant ãƒ,, poslato Februar 24, 2015, 16:15:11 POSLE PODNE
Album slika.

Za banku vec znas sve, nije losa, rekao sam da mi ne valja sto je prazno malo i unutra bi mogao bolji raspored i odabir nekih objekata kao sto su stakla..pohvale za mapera tebe  :D  ;)

Brateu, hvala brateu. Sada radim na onom Å¡to sam ti rekao, nerviram se samo.
Na stakla sam htio teksture, ustvari, trebale su biti teksture, ali sam odustao jer sam 15 minuta tražio odgovarajuću. A prazno misliš ovaj park ? Bit će tu još nešto dodano, ne brini se. Imam ideju za jedan sistem.

Citat: Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ poslato Februar 24, 2015, 16:21:17 POSLE PODNE
Citat: bryant ãƒ,, poslato Februar 24, 2015, 16:15:11 POSLE PODNE
Album slika.

Brateu, hvala brateu. Sada radim na onom Å¡to sam ti rekao, nerviram se samo.
Na stakla sam htio teksture, ustvari, trebale su biti teksture, ali sam odustao jer sam 15 minuta tražio odgovarajuću. A prazno misliš ovaj park ? Bit će tu još nešto dodano, ne brini se. Imam ideju za jedan sistem.

Radi nesto za ovaj projekat, mani se toga, necem nikom trebati ta kuca, niti ce puno njih ceniti to jer je mali projekat..
Na stakla ti ne trebaju teksture nego objekat kao sto objekat ID 19 325 - staklo koje je mnogo lepse od trenutnih i dodas neke tanke crne cevi i lepo ispadne..kreativnost..  ;)

Sve je odlično samo tako kod registracije kada vrti kameru i ispisuje ime servera dodan da tu bude neki tutorial ili nešto,dosadno ce biti samo tako da se vrti

Citat: da s1ck ;x poslato Februar 25, 2015, 12:07:26 POSLE PODNE
Sve je odlično samo tako kod registracije kada vrti kameru i ispisuje ime servera dodan da tu bude neki tutorial ili nešto,dosadno ce biti samo tako da se vrti

Tixor mi je dao ideju za to, i najvjerovatnije da ću to srediti.

Registracija je lijepa, samo intro je malo kako bi se reko "dosadan" nemislim nist lose nego je predug...
Nastavite tako sa poslovima i sretno sa projektom :D