[Pomoc] Event

Započeo Corleone ツ, Decembar 08, 2014, 00:04:36 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Reseno , Hvala
Poslednja Izmena: Decembar 10, 2014, 22:54:22 POSLE PODNE od Leo0

Napravis najobicniji tajmer koji ce da se vrti po tvojoj zelji dali 5 min il 10 il 30 to je vec tvoja stvar. Nadam se da znas kako se prave tajmeri ako ne imas ovde http://wiki.sa-mp.com/wiki/SetTimer
Tajmer sredis da se pokrece u publicu OnGameModeInit ostalo sredis sta da se dogodi kada vreme istekne i tajmer se pozove da izvrsi zadatu funkciju. A sto se textdrawa tice nadam se takodje da znas kako se oni prave, napravis ga i koristis http://wiki.sa-mp.com/wiki/TextDrawSetString da bi se sekunde menjale...
Mozda ti nisam sve najbolje objasnio al trebalo bi da razumes od prilike kako i sta u svakom slucaju nista tesko to sto hoces da prekopiras sa BloodMoneya :D

Refresh'

Jeli moze neko da mi poreda , napise da ubacim na server , . Hvala

Dajem stranicu 25k ,   i CS Server 15 Slotova
Poslednja Izmena: Decembar 09, 2014, 23:24:00 POSLE PODNE od Leo0

Evo samo pomoc mala
Prvo definiras u ovom slucaju vakonew Text:Vrijeme;
Onda  napravis textdraw  u ovom slucaju je kod mape iznad mape.Ovaj kod ispod staavljas u public ongamemodeint
Vrijeme = TextDrawCreate(59.000000, 327.000000, "--");
TextDrawBackgroundColor(Vrijeme, 255);
TextDrawFont(Vrijeme, 2);
TextDrawLetterSize(Vrijeme, 0.330000, 1.400000);
TextDrawColor(Vrijeme, -132901633);
TextDrawSetOutline(Vrijeme, 0);
TextDrawSetProportional(Vrijeme, 1);
TextDrawSetShadow(Vrijeme, 0);
SetTimer("VremeTimer",1000,true);//Ovo da proverava timer 1000sec uglavno update ga svake sekunde

Ovo vamo sad pravis public od timera a to ide vako.Ja sad ti to nisam preciziro dao sam ti primer pa ti vidi dole sa ovim timero i ustimaj sa eventom posto neznam tvoje varijable za event
forward VremeTimer(playerid);
public VremeTimer(playerid)
{
new string[128],sati,minute,sekunde;
    gettime(sati, minute, sekunde);
    format(string, sizeof string, "Event pocinje za %d minuta",minute;
    TextDrawSetString(Vrijeme, string);
}