[Pomoc] Objekti se slabo ucitavaju

Započeo RilleX, Novembar 10, 2014, 23:54:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Moja
Detaljan opis problema:Objekti mi se slabo ucitavaju na serveru koristim streamer 2.7.4 ali opet na 20m nevidim objekat neznam u cemu je fazon probavao sam i sa CreateDynamicObjectEx i nece mapa ukupno ima 6k.
Dio skripte:Sta treba recite
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Poslednja Izmena: Novembar 10, 2014, 23:56:38 POSLE PODNE od Leoon

Jel to na bas na svakom objektu ili na neke objekte, takodje kolko imas objekata u tim zonama gde ti se slabo ucitava ?

Pa uglavnom slabo ucitava u podrucju LS Aerodroma,Opstine,Vinewooda.Ta mapa je nekada davno radjena u MTA ali vecina mapa iz Map Constructora rade fino
U podrucju opstine ima sve ukupno 230 objekata a na vinewoodu oko 300-350
Poslednja Izmena: Novembar 11, 2014, 13:33:50 POSLE PODNE od Leoon

Hm to bas i nebi trebalo praviti problema, znam da hoce da kada imas oko 500 u jednom krugu ajde da kazemo onda zna slabo ucitavati, moras da se zalepis da bi se ucitavalo... Nego jel ti se to skoro desilo, jel si neke texture nesto cacko ili oduvek tako ? Ako imas neke texture mozda je do njih. A negde sam cito i da neki objekti znaju praviti problema u nekim zonama oko tog ucitavanja...

Brate znaci tu sam mapu ubacio na Test Server bez ikakve skripze i samo ubacio "golu"mapu bez textura i opet odmaknem se 20 m i gubi se najvise se vidi na Aerodromu i Vinewoodu ostalo se i moze tolerisat.

Neka mapa ili neki objekti te muce ocito mada CreateDynamicObjectEx ja ga nebih koristio jer je malte ne isti kao i CreateDynamicObject samo sto ovaj Ex nudi tamo neke mogucnosti za poseban int i sta jos ima... Ali sigurno te neka mapa muci.. odnosno neki objekti a to vec sam moras potraziti brisanjem stvar po stvar pa dok ne nadjes resenje...

Evo upravo sam pronasao jedan problem da su mi svi objekti koji su radjeni nekada u mta duplirani ili su se nekako duplirali ne znam

Gledaj da te mape iz MTA izbacis i ubacjues samo iz MapConstruction posto zna da bude do toga i da ti bude iskljucivo CreateDynamicObject ili probaj da nadjes neki drugi streamer

Brate koji vise streamer da probam probo sam sve do sad ali isto.Sa interiorima nemam problema oni bas fino rade cak i sa texturama koje sam radio npr banka i ostalo ali ovo iz MTA slabo ucitava skroz neznam zasto.
Ako izmapam onu defaultnu opstinu odmaknem se 20m i nestaje a samo 1 objekat na serveru
Poslednja Izmena: Novembar 11, 2014, 22:40:26 POSLE PODNE od Leoon

Predji na MapConstruction ako je do MTA  a i mnogo je lakse za koristiti od MTA :)

Pa kazem ti da koristim Map Const ali davno kada sam pocinjao mapati mapa je bila u mta pa mi sada zao mape  :D

Probaj povecati draw distance kod tih objekata pri kreiranju.

Mislis da u editoru povecam draw distance ?
Edit:Probao sam opet isto  :( evo i slika http://i.imgur.com/MKz20zO.png 

Poslednja Izmena: Novembar 12, 2014, 17:23:48 POSLE PODNE od Leoon

Imas mnogo CreateObject mapa pobrisi neke i popravi ce se to imao sam isti problem :D

Ahahha aj da je to bilo bi ok ali ja izmapam samo jedan objekat i evo vidis sta se desava  :(