[OPIS] Xomnia WorldWide [37.59.28.180:14863] [UTORAK]

Započeo O'Dwyer Bartholomew, Septembar 02, 2014, 16:51:44 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Xomnia WorldWide RolePlay
www.xomnia-ww.com => www.xomnia-worldwide.com



Pozdrav svim članovima ovoga foruma.
Xomnia tim vam s ponosom predstavlja jedan od najinovatnijih SA-MP servera današnjice - Xomnia - Worldwide. Sa apsolutno novom multi-jezičnom i apsolutno dinamičnom skriptom i još profesionalnijim timom, ciljamo privući igrače sa šireg područja SA-MP zajednice. Xomnia - Worldwide je projekt ekstremne veličine, djelom zbog količine truda koji je potreban da bi se stvorila multi-jezična, apsolutno dinamična i korisniku prihvatljiva skripta, ali najviše zbog količine igrača koje skripta i Xomnia tim želi ovom prilikom pridobiti. Želimo da vam najavim otvaranje Xomnia WorldWide servera, sa ponosom vam predstavljamo i opisujemo njegov gamemode. Kao što i znate Xomnia se otvarala dva puta, te je dva puta dokazala da je u RolePlayu ostalo još unikatnosti koju nitko nije iskoristio, te da će Xomnia uvijek moći pokazati svoju unikatnost. Ovaj opis će biti malo detaljniji nego od ostalih opisa, pošto server radi na drugačiji način od ostalih, tako da ćete trebati pročitati cijeli opis prije nego što se opustite u igranju na serveru. Xomnia WorldWide je trojezična skripta. Što znaći da će na serveru biti tri vrste igrača. Ispod ćemo vam više objasniti o trojezičnome sistemu i kako on radi. Apsolutno dinamična skripta na serveru, dopušta nam upravljanje cijelim serverom svake sekunde.

3 jezika
Xomnia - Worldwide nudi vam dinamični izbor jednog od 3 ponuÄ'ena jezika - Engleski, njemački i hrvatski. Jezik birate prilikom registracije, no u igri u svako vrijeme možete mjenjati jezik. Svaka poruka koju server poÅ¡alje je prevedena na sva tri jezika, kako bi igrači koji razumiju samo jedan od tih jezika lakÅ¡e razumijeli razna obilježja servera. IzmeÄ'u igrača različitih jezika, službeni jezik je engleski, zbog razloga najÅ¡ire raspostranjenosti.
Mjenjanjem jezika automatski vam se mjenja i spawn pozicije, zato jer su igrači po vrsti sortirani u drugačije gradove, ali to nije problem ukoliko želite da živite sa drugim igračima, možete iznajmiti kuću ili čak kupiti sebi kuću, jer ipak nije lako preseliti se iz grada u grad.

3 grada
TakoÄ'er, igrači se s obzirom po jezicima djele na 3 grada roÄ'enja - Tako igrači koji govore hrvatski jezik žive na početku u Los Santosu, igrači koji govore engleski u San Fierru, a igrači koji govore njemački u Las Venturasu. To je najbolji način za spajanje 'istojezičnih' igrača, tvrtki ili organizacija te se time omogućuje veća raÅ¡irenost populacije San Andreasa. Igrači su slobodni kretati se, raditi ili zabavljati se u drugim gradovima s uvjetom da prilikom komunikacije s drugim igračima koriste navedeni službeni jezik - engleski. Å to znači da je jezik u kodu vezan za ta 3 grada, možete ih mjenjati.

Dinamični sistemi

Skripta je pisana u apsolutno dinamičnom obliku da bi se stvorila sloboda igraču i administratorima da 'stvaraju' server kroz igru. Ekonomija je definirana statično u skripti, radi realističnih cijena i dobitaka, no kako će se server razvijati, ekonomija će se prilagoÄ'avati trenutnome stanju.

Sistem tvrtki razraÄ'en je na do sada neviÄ'eni način. Naime, postoje 2 vrste tvrtke - Interaktivne tvrtke (One koje trebaju radnike da bi funkcionirale) i obične tvrtke (One koje ne trebaju radnike, profitiraju čisto od prodaje). Trenutno postoji preko 20 tipova tvrtki, no tvrtke će se s vremenom dodavati. Zanimljiva stvar oko interaktivnih tvrtki je ta da Å¡ef tvrtke mora razmiÅ¡ljati kuda će uložiti novac - Tvrtke su povezane sa sistemom vozila, te će Å¡ef morati za tvrtku kupiti vozilo sa kojim će radnici moći raditi. Zatim će Å¡ef raspisati natječaj kojim traži radnike, radnici će se prijaviti za posao te će zatim moći početi raditi. Kod nekih poslova rasti će vam poslovno iskustvo, te ćete time moći viÅ¡e zaraditi, a i tvrtka u kojoj raditi će od vas imati viÅ¡e koristi. Na serveru postoji nekoliko tipova poslova, no jedan tip posla može obuhvaćati viÅ¡e tvrtki - naprimjer posao dostavljača proizvoda. Svaki posao možete raditi na viÅ¡e lokacija po San Andreasu. Bitna stvar kod vaÅ¡eg posla je da tvrtku opskrbite proizvodima, zatim ćete biti plaćeni direktno iz blagajne tvrtke. TakoÄ'er, Å¡ef za svakog zaposlenog radnika dobiva odreÄ'enu svotu novca od vlade. No opet, na tvrtku se plaća i porez, Å¡to se takoÄ'er uzima u obzir kod izračuna profita tvrtke.

Ako ne želite biti zaposleni, možete raditi jednu od slobodnih aktivnosti na serveru, kao Å¡to su lovac ili ribar. Sve Å¡to morate napraviti je kupiti opremu za odreÄ'enu aktivnost i možete početi raditi. Ako ste lovac, lovite jelene po Å¡umi, koje kasnije možete prodati ili pak sami pojesti, Å¡to je uvijek jeftinija opcija nego jesti u restoranu. Ako ste ribar, isto možete napraviti i sa ribama. Aktivnosti možete raditi čak i ako ste zaposleni, u slobodno vrijeme. Aktivnosti će se s vremenom takoÄ'er dodavati.

Å to se tiče sistema vozila, kuća, tvrtki i objekata moguće je posjedovati neograničeni broj imovine. No na svaki djelić imovine plaća se porez koji odreÄ'uje vlada, te je potrebno dobro razmiÅ¡ljati oko kupljene imovine. Cijene poreza takoÄ'er će se prilagoÄ'ivati trenutnome stanju zaposlenosti i kapitala. Svaki od tih dinamičnih sistema razraÄ'eni je do najsitnijih detalja, te ih je baÅ¡ potrebno isprobati vlastitim rukama da bi se dobio dojam na kojoj logiki rade različiti sistemi. Tako naprimjer kod sistema vozila postoje viÅ¡e tipova vozila - Vozilo može biti privatno, vozilo za iznajmljivanje, vozilo tvrtke ili vozilo bande. Tipovi vozila se takoÄ'er mjenjaju u igri od strane vlasnika vozila, odnosno vlasnika tvrtke ili bande na koju je vozilo registrirano.

Sistem bandi je dinamičan, bande se rade u igri. Za početak servera, napraviti će se nekoliko bandi kako bi igrači mogli polako dobiti ideju kako sistem bandi funkcionira. Zatim će igrači imati prilike stvarati svoje bande po želji, uz naravno provjere administracije.

Sistem objekata je napravljeni na vrlo jednostavan način. Objekte kupujete u trgovini namještaja, svaki objekt je razvrstani u podskupinu kojoj pripada, te ga možete postaviti na željenu poziciju.

Sistem eventi omogućuje nam apsolutno dinamičnu kreaciju uzbudljivih utrka - svaka utrka je na neki način posebna, te je administratorima znantno olakšani posao stvaranja evenata. Na početku planiramo svakodnevne evente, kako bi prvi igrači mogli zaraditi novac za 'pokretanje ekonomije'. Zato se preporuča dolazak na server u što kraćem roku.

Vozila
Na serveru vozila se stvaraju dinamično kao i svi ostali sistemi. Vozilima u svako vrijeme može upravljati Administrator. Gore smo vam ukrato objasnili o nekim sistemima sada ćemo malo opÅ¡irnije. Sistem vozila nam se najviÅ¡e sviÄ'a zato Å¡to je raÄ'en na stari stil, old school. Administrator kreira vozila u tvrtci(dinamičnoj), te postavlja cijenu. Ukoliko ga igrač kupi, automatski je registriran na njega i sve Å¡to preostaje jeste upaliti ga(DRŽATI - 2) i odvesti ga na svoje željeno parking mjesto. Isto tako ako ga želi prodati državi tvrtka će uzeti ,,50%,, cijene od vozila te će ga postaviti na prodaju u auto salonu.
Vozilo može imati tri tipa, pošto server ovisi o igračima, tako i tvrtke ovise o vozilima, one interaktivne. Vozila imaju tri tipa Osobno, Tvrtka, Organizacija. Vlasnik svakog trenutna može mjenjati vrstu vozila, te tako povećavati dinamičnost imovine.

Poslovi
Poslovi su povezani sa tvrtkama - naime poslovi se nalaze u tvrtkama. Tvrtke si dinamično kreiraju sa obzirom na ekonomiju servera koja je statična, a isto tako ovisi i o igračima na serveru. Za sada ima preko 20 tipa tvrtka, što znači da na serveru ima preko 20 vrsta poslova + onih dodatnih za uživanje i rekreaciju. Svi poslovi su drugačiji od ostalih, unikatni. Jako se razlikuju te je potrebno truda da dignete vaše poslovno iskustvo. Više poslovnog iskustva = više novca. Isto tako možete da se preselite u druge gradove, jer oni donose više novca zbog veće ekonomije u tome gradu. Da bi započeli sa poslom koristite /work start, zbog male ekonomije sada, ubacili smo /work vehicle kako bi mogli imati svoje spostveno vozilo da bi radili. To ćemo kasnje izbaciti da bi bio bolji RolePlay na serveru. Ispod imate mali intro slika kako sve izgleda.

Dalje vam neću pokazivate u dostavi zato što tada dolazi velika unikatnost koju sami morate otkriti. Svi poslovi su drugačiji od onog dijela.

Organizacije
Kao i svi ostali sistemi, i organizacije su dinamične. Ako želite da započnete svoju bandu/organizaciju bit ćete unoffical, što znači da nećete imati sisteme spremanja, interiore i tako ta shita. Da bi postalo offical, da imate svoj sopstveni chat i tako te stvari, morat ćete se pokazati svojim RolePlayom, kada se prijavite za Offical morat ćete imati svoj opis na forumu, vašu priču. Administratori će vas stalno pratiti(ne moraju se najaviti ili pokazati) ukoliko zadovoljite uvjete, sa administratorom ćete pričati o kreiranju vaše organizacije.
Za sada se na serveru nalazi samo jedna organizacija 'KGB', koju možete svi oprobati i viditi kako funkcionira, savjetujte se sa administracijom na serveru. Možete koristiti skin change baziran na vašem ranku, koji dobivate po vašem Role Play iskustvu.

Kuće
Opet kao i svi ostali sistemi - kuće su dinamične. Vidit ćete da se svi sistemi jako vežu jedan za drugog. Zbog ekonomije pa čak i sigurnosti nije preporučeno svima da imaju svoju vlastitu kuću. Ukoliko ostavite otključanu kuću lopovi mogu da vam ukradu ono sve Å¡to imate, municiju, oružije, novac, ureÄ'aje pa čak vam ukrasti imovinu - namjeÅ¡taja. Koristite komandu >>/house<< te vam izbaci opcije koje postoje u toj kući.

Administracija
Administracija apsolutno može da upravlja svime i svačime na serveru. Može da upravlja i serverom i igračima. Sve što vidite na serveru to je napravljeno dinamično inGame-u putem administracije. Isto tako ako želite nešto novo na serveru obratite se administraciji te će oni razmisliti o vašem prijedlogu.


Video - preview
- detaljno objašnjenje -

O skripti

Za skriptere, server je pisan u takvom obliku da je sve apsolutno promjenjivo u igri, ta psihotična želja za dinamikom pruža mi priliku za našaliti se da u skripti nema skoro ni jednog broja, umjesto njih su varijable kojima vrijednosti mjenjate u igri. Server sprema bazu podataka u MySQL, tako da je neizbježan eventualni UCP. Nažalost, za otvaranje servera zbog vremenskih razloga UCP nije ostvaren, no ionako želimo sakupiti igrače prije UCP-a.

Želio bi napomenuti da sve ovo što ste sada pročitali nisu ni 2/3 onoga što se nalazi na serveru, ovo je samo neki 'preview' dio kako bi vam pokazali kako server funkcionira, sami ćete morati otkriti ostale stvari. Dinamičnost se najviše vidi u samoj igri na serveru






OTVORENJE:Utorak, 9.9.2014 | 21h
SERVER IP:37.59.28.180:14863
FORUM:www.xomnia-ww.com
Poslednja Izmena: Septembar 05, 2014, 10:28:54 PRE PODNE od O'Dwyer Bartholomew


Ne bih rekao da kopira,odavno je on to napravio i nemoj pricati gluposti.

Huh-. zaÅ¡to kopirati Josipa iz MeÄ'imurja i ovi "traileri" su stari godinama. Igram sam na Xomnii, skripta je bila vrhunska ali igrači nisu bili zainteresirani Role Play-ati.
☢Novica.☢R.I.P DRAŽEN PETROVIĆ☢

Citat: [Santos Stories] RalphiE poslato Septembar 02, 2014, 18:43:00 POSLE PODNE
Kopiraš forum temu od http://ss-gaming.info/forum/ a jeli? Tako jadno.
Kako si ti jadan hahaha, pa plačem jebote.
Ja kopiram hahaha. Napravio sam ovakvu temu prije nego iko, pa čak i za SMF.
Kada skontaš šta je IPBFusion javi se.

Citat: Novica. poslato Septembar 02, 2014, 19:52:11 POSLE PODNE
Huh-. zaÅ¡to kopirati Josipa iz MeÄ'imurja i ovi "traileri" su stari godinama. Igram sam na Xomnii, skripta je bila vrhunska ali igrači nisu bili zainteresirani Role Play-ati.
I ti ne kontaš da je ovo premium tema, hoćeš reći da on kopira hm možda NL?

btw @Sprouse dodaj me na skype: borislav.zovko
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2014, 20:58:47 POSLE PODNE od O'Dwyer Bartholomew



Citat: O'Dwyer Bartholomew poslato Septembar 03, 2014, 12:52:39 POSLE PODNE
Citat: [AG] Boris. poslato Septembar 03, 2014, 12:01:27 POSLE PODNE
Citat: [Santos Stories] RalphiE poslato Septembar 02, 2014, 18:43:00 POSLE PODNE
Kopiraš forum temu od http://ss-gaming.info/forum/ a jeli? Tako jadno.

coban bio, coban osto
Zašto sam ja čoban?
O Bože, kopirao je citat od "RalphiE", i rekao mu da je čoban, i ti ga pitaš zašto si ti čoban ? Aman čoveče..
Poslednja Izmena: Septembar 03, 2014, 14:05:00 POSLE PODNE od Drobnjak

Citat: Drobnjak poslato Septembar 03, 2014, 13:44:36 POSLE PODNE
Citat: O'Dwyer Bartholomew poslato Septembar 03, 2014, 12:52:39 POSLE PODNE
Citat: [AG] Boris. poslato Septembar 03, 2014, 12:01:27 POSLE PODNE
Citat: [Santos Stories] RalphiE poslato Septembar 02, 2014, 18:43:00 POSLE PODNE
Kopiraš forum temu od http://ss-gaming.info/forum/ a jeli? Tako jadno.

coban bio, coban osto
Zašto sam ja čoban?
O Bože, kopirao je citat od "RalphiE", i rekao mu da je čoban, i ti ga pitaš zašto si ti čoban ? Aman čoveče..
Pročitaj malo bolje, ako ja tebi govorim da si '[cenzura]' citira neko i kaže, [cenzura] bio i ostao. Normalno da se na tebe odnosi.
Poslednja Izmena: Septembar 03, 2014, 15:20:50 POSLE PODNE od O'Dwyer Bartholomew

Boris ne podnosi ovog Å¡to je tebe hejtovao, tako da sigurno ne bi tebi rekao.



Boris ne podnosi nikog kad mu neko kaže da je djete koje samo gleda na pare, a ne na ekipu...Svaki put propadne server, pitate se zaÅ¡to? jer on izgubi volju taman kad krene, doÄ'e neki bug i nezna rjeÅ¡it, bo2

Citat: [Santos Stories] RalphiE poslato Septembar 03, 2014, 17:02:18 POSLE PODNE
Boris ne podnosi nikog kad mu neko kaže da je djete koje samo gleda na pare, a ne na ekipu...Svaki put propadne server, pitate se zaÅ¡to? jer on izgubi volju taman kad krene, doÄ'e neki bug i nezna rjeÅ¡it, bo2

Da ne podnosim, znas zasto? Zato sto dijete nisam, bar na papiru. Gledam na pare, zasto bih gledao pokupit pare sa sampa kada imam para i bez te sice? Ne hvalim se nista, nego kazem, i donacije sa svom niti jednom serveru nikada nisam otvorio.
Izgubim volju ponekad.
"doÄ'e neki bug i nezna rjeÅ¡it" hahahaha


Skripta je po meni viÅ¡e nego odlična, želim Vam svu sreću!  :-*