[POMOC] COS

Započeo (BV) Domy, Avgust 08, 2014, 22:00:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Balkan Vision
Opis problema o kojem se radi: Pa hocu uraditi da vozila koja se kupe u autosalonu budu id 500 i više kako mi se nebi mješala sa ostalim autima na serveru. Znaci kako da uradim da mi "Car_vehicleid" iz dolje navedenog koda bude id 500 i više. Hvala unaprijed.
Dio skripte:
                      new CarFile[35], stringcar[256];
				format(CarFile, 35, AUTO_FILE, GetName(playerid));
				if(fexist(CarFile))
				{
					INI_ParseFile(CarFile, "UcitajVozila", .bExtra = true, .extra = playerid);
					if(PlayerInfo[playerid][Vozilo] != -1)
					{
					    DestroyVehicle(PlayerInfo[playerid][Vozilo]);
						C_Sistem[playerid][Car_vehicleid] = CreateVehicle(C_Sistem[playerid][Car_Model], C_Sistem[playerid][Car_PosX], C_Sistem[playerid][Car_PosY], C_Sistem[playerid][Car_PosZ], C_Sistem[playerid][Car_PosA], C_Sistem[playerid][Car_Color_1], C_Sistem[playerid][Car_Color_2],36000);
						PlayerInfo[playerid][Vozilo] = C_Sistem[playerid][Car_vehicleid];
						SetVehicleParamsEx(C_Sistem[playerid][Car_vehicleid], 0,lights,alarm,doors = C_Sistem[playerid][Car_Locked],bonnet,boot,objective);
                        DestroyDynamic3DTextLabel(C_Sistem[playerid][Label]);
						format(stringcar, 256, "%s", C_Sistem[playerid][Car_Vlasnik]);
						C_Sistem[playerid][Label] = CreateDynamic3DTextLabel(stringcar, 0xFF8000C8, 0.0, 0.0, 0.0, 10.0, INVALID_PLAYER_ID, C_Sistem[playerid][Car_vehicleid]);
					}
				}

Slika (neobavezno):

Blaeks

*

Madmen

za svaki slucaj moras pre toga napumpati skriptu sa 499 vozila koja ne sluze ni za sta, ili tacnije sluze za sporedne stvari(za organizacije, poslove...) i onda napraviti neku funkciju koja ce pisati od tog ida pa na dalje, i tu funkciju ces morati sve cesce da upotrebljavas, tipa "ProveriVoziloIzCarShopa"

Citat: Blaeks poslato Avgust 08, 2014, 22:11:18 POSLE PODNE
za svaki slucaj moras pre toga napumpati skriptu sa 499 vozila koja ne sluze ni za sta, ili tacnije sluze za sporedne stvari(za organizacije, poslove...) i onda napraviti neku funkciju koja ce pisati od tog ida pa na dalje, i tu funkciju ces morati sve cesce da upotrebljavas, tipa "ProveriVoziloIzCarShopa"
Pa to znam i sam ali neznam kako da upravljam tim ID-ovima, jer mi se sada nekada zna dogoditi da moje privatno ovzilo postene vozilo neke org pa kad udem pise da nisam clan te i te org.

Citat: DoMiNiK1310 poslato Avgust 08, 2014, 22:13:28 POSLE PODNE
Citat: Blaeks poslato Avgust 08, 2014, 22:11:18 POSLE PODNE
Pa to znam i sam ali neznam kako da upravljam tim ID-ovima, jer mi se sada nekada zna dogoditi da moje privatno ovzilo postene vozilo neke org pa kad udem pise da nisam clan te i te org.
Radi Array i neces imati problema.
69

Blaeks

*

Madmen

a ovako nesto
stock VoziloIzDealerShipa(vehicleid)
{
	if(vehicleid >= 500 && vehicleid <= //ovde neki maximum broj odaberi sam) { return 1; }
	return 0;
}