[POMOC] Srv laga

Započeo CandY, Jul 28, 2014, 01:07:14 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Under City (Tacnije mod sam srkoz zavrsio)
Detaljan opis problema: E vako sve je uredu tek kad udem u auto i upalim auto server pode lagovati. Pokusavo sam da otkrijem ali nisam skonto do cega je. Na hostingu drama laguje, na 2 hosta sam pokusavo, ali kad sam na kucnom sve je ok. Ako netko od vas zna u cemu je fora nek mi kaze, nije problem dacu GM da pregleda u cemu je problem, ako treba i platicu samo to da se rijesi.
Dio skripte: Dacu cio GM ko znadne rijesiti.
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //

Blaeks

*

Madmen

editujes skriptu duze vreme, napumpas je, i onda pitas zasto laga, pa de razmisli, ko zna sta si sve ubacio i koliko dobro ubacio, to je globalna stvar, to zavisi od cele skripte, sto je vise trpas glupostima i nepotrebnim stvarima to je njoj vise zagusljivo i ne moze da dise, sigurno si prepunio memoriju i to mnogo, i jos mnogo toga, to moras sam resiti

KažeÅ¡ da kad uÄ'eÅ¡ u auto server počne laggati? Provjeri Å¡ta sve počinje u skripti od ulaska u auto, vjerovatno speedo ako koristiÅ¡, to je čest problem. Ali i ovo Å¡to Blaeks kaže, prenapumpao si skriptu.

Skripta nema puno TD niti auta a cak i mape malo. Znaci 100% je do speedometra jer cim udem pocne lagovati provjericu jos jednom izbrisacu speedo skroz pa cu viditi. Javim ako uspije.

Hoce da laguje ako imas previse TextDrawova na ekranu ili ako si TextDrawove sa funkcijom SetPreviewModel lose upotrebio :)
Rescpect for:Gagi,Denis_Lapi,C++

Neznam na ekranu imas 11 TD-ova ukupno kad se igrac spawna sto nije puno, gledo sam servere imaju po 20-30 pa nelaguje toliko. 100% do speedometra posto nisam koristo Playerid u TD-eovima sad sam pogledo par modova do toga je milion posto. Veceras scu to popraviti i viditi ako uspije javim.

Blaeks

*

Madmen

kazi mi je l imas pod OnPlayerUpdate ovo:

return 1;
?

Ako koristis puno filterskripti oce server da laga bar ja koliko sam video kod druga na srv a i ono sto je blaeks rekao prepunis mod i i onda krece da laguje

1)Ako si mod skinuo sta ja znam sa BS moze da ima dosta skrivenih mapa od sela/gradova i mnogo toga koji pravi lag,a siguran sam da si uredjivao spawn.
2)mozda je do tebe slab racunar i jednostavno kad dode do preopterecenja tj. pokretanja jos funkcija laga
3)Uzmi kgb hosting ako ti tu zalaga izbrisi mod
4)Speedmetar jedino da ima 2 k linija da ti laga,a moze mak imati 100 pa cak i onaj kod ch mislim da nema ni 50 kad sve sklopis
5)Mozda si gresio negdje as kodovima na koje pwn ne obraca paznju tj.postavljao objekte na pogresno mjesto pa ih nije ucitavalo i tako vise puta pa skripta ima 200 k linija.
7)Proces komandi moras da radis  YCMD  jer ima ostale koje su zastarjele pa je tezi proces i spori ucitavanja ZCMd je na granici jos
8)UpDate novi 0.3z i proces komandi usavrsi smanji broj objekata i linija sve ce raditi
Poslednja Izmena: Jul 29, 2014, 10:43:09 PRE PODNE od KalleFer

Proces komandi moras da radis  YCMD ili MySql jer ima ostale koje su zastarjele pa je tezi proces i spori ucitavanja ZCMd je na granici jos

da li ti znas sta pises? otkad je mysql procesor komandi i na kakvoj je granici zcmd?
69

Oprostite za MzSql malo sam otisao jbt nesto sam drugo pomislio jer rijesavam jedan error u mysql pa me prenese.

ZCMD sam rekao da vec polako stari tj. spori je od YCMD na to sam mislio.

lv

*

Ja ipak mislim da ako pokreces sa kucnog servera , tj. ako hostujes server od kuce. Da tebe racunar zeza.. Zasto ? Pa evo, to se i meni desavalo. Skinuo sam ranije jos neki Ex Tazy mod , ja mislim da je v2.5.0, ali to je nebitno.. Kada kucam /v lock 1, serveru treba 3 minute da mi zakljuca auto. Dok kod mog druga kucam /v lock 1 i odmah mu zakljuca auto :) Tako da ja mislim da ti je do racunara.. Uzmi gameservers4free pa vidi oce li tamo lagovati.. To je ipak host masina, ako tamo ne bude lagovalo znaci da je do racunara :) Poz
Pišem skriptu isključivo kad sam naduvan

Jednostavno, ukloni speedo, pa probaj onda mod. Ovako možeÅ¡ samo nagaÄ'ati Å¡ta je ovo, Å¡ta je ono.

Slusaj te Speedo je bio problem kakvi 200k linija kakve mape mapa na srw nema cak ni 1 k linija, a tek vozila manje od 50. Nemoj te dzabe komentirati kad niste ni procitali. Proces je cijeli YCMD, a skripta ima tek 11k linija  ;)
Poslednja Izmena: Jul 29, 2014, 20:24:31 POSLE PODNE od CandY

Riješio problem? Potrebna dodatna pomoć?