|PowerGaming RolePlay| Opis [Otvaranje 26.7. Subota u 20:00]

Započeo dzeko, Jul 21, 2014, 21:20:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

PowerGaming RolePlay
IP:  178.33.216.96:7797
www.pg-rp.info


Otvorene su prijave za GameMastere i Lidere. Prijave mozete pronaci i popuniti na forumu www.pg-rp.info u temi "Out of Character (OOC) "u podrubrici "Konkursi i Prijave".

Svi ste dobrodosli!
P.S. Boja pozadine ovdje i na nasem forumu se ne podudara, tako da ovaj opis bolje izgleda tamo, uvjerite se i sami www.pg-rp.info









Pozdrav svim citateljima. U narednim recenicama slijedi predstavljanje PowerGaming RolePlay servera.  Ovaj opis donosi dosta detalja i informacija, o serveru te modu. Inace prvobitno mod je od EG:RP, ali su ga skripteri PowerGaming teama izmijenili toliko da od ovog moda skoro nista nije ostalo, tek neke neophodne osnove, u sta cete se moci sami uvjeriti. Novi Mod se zove PG-RP v1.0. Projekat PowerGaming RolePlay je radjen preko sest mjeseci, i radio ga je profesionalni PowerGaming team. Pa da pocnemo s predstavljanjem...




Registracija je napravljena u 6 koraka:

1.



- U prvom koraku morate procitati pravila i uslove koristenja

2.



- U drugom koraku morate unijeti svoju lozinku koju administracija nikada nece zatraziti od vas i nikad je nikome nece reci

3.



- U trecem koraku morate odabrati koji ste spol

4.



- U četvrtome koraku upisujete broj godina

5.



- U petom koraku upisujete vasu e-mail adresu

6.



- U sestom koraku birate drzavu iz koje doalzite

I onda ste se registrovali:








Login je veoma jednostavan: prije ulaska u server morate upisati Ime_Prezime Vaseg accounta. Kada baza servera ocita vas registrovani account izbaciti ce vam ovo:



Zatim trebate upisati Vašu lozinku i krenuti sa igrom.





Spawn kao Spawn. Na većini servera Spawn se kreće na poznatom "Kolodvoru". Na sljedecim slikama mozete vidjeti gdje se nalazi ovaj Spawn i naravno što se krije iza njega.



Ima vise lokacija Spawna, ali ovo je pocetni. Spawn uvijek mozete promijeniti IG komandom /promijenispawn.



Trg ispred policije ili ispred Opcine. Na 90% servera ova lokacije je po defaultu, ali ne i ovdje. Mi donosimo nesto novo. Ovdje se lijepo moze uociti profesionalni rad i trud PowerGaming Maping teama.Pa pogledajmo





Auto Salon je na veoma unikatnom mjestu. Poznatije ime za Auto Salon je "Wang cars" te je on smješten u blizini Olasa, u centru grada. Mjesto je, kao sto se moze vidjeti na slici ispod, veoma unikatno te je dodatno mapano.





Banka je smještena na staroj dobroj lokaciji gdje 80-90% servera ima istu lokaciju banke kao i PowerGaming RolePlay.
No, ova banka je veoma uljepšana , te ima mnogo dobro izmapanog prostora i puna je stakla. Naravno, u banci se dizu krediti, polaze novac i slicne stvari.






Opcina, takodjer na vecini servera je na istom mjestu. Ali ova opcina je nesto drugacija od ostalih jer je mapano oko nje i u njoj, tako da se razlikuje od ostalih. U Opcini se mozete zaposliti, te kupiti dozvole. U Opcini se takodjer nalazi organizacija Mayor, na celu sa Gradonacelnikom. Oni rade u njoj te se tu i spawnaju na 3. spratu.





Zatvor! Mjesto gdje clanovi LSPD i FBI privode kriminalce. Lokacija je skoro sami centar grada, blizu Policije i FBI. Pogledajte kako izgleda.





Ukoliko ste neko ko stalno trguje, razmjenjuje stvari, voli kupovati i prodavati, ovo je pravo mjesto za vas! Ovdje mozete dati svoj oglas! Nalazi se u blizini Autosalona.





Glavni trg, nalazi se u blizini kolodvora. Na glavnom trgu se nalazi jedna od najboljih firmi "LS Telecom".







Postoje dvije vrste firmi, Firme te Zaposlenicke firme ili RFirme. Firme su one koje imaju interijer, te se u njima kupuju proizvodi, a u Zaposlenickim firmama rade radnici, te prave profit sebi i vlasniku RFirme.

U Frime spadaju "Barovi, Burg, Restorani..." . Upravljanjem firme je preko dijaloga te je veoma jednostavno, sto mozete vidjeti na sljedecim slikama.





RFirme su firme koje nemaju interijer. Pri tome u RFirme spadaju: Mehanicar, Pogrebnik, Dostavljac te mnoge druge.
Evo primjera jedne zaposlenicke firme.




Ovim firmama se takodjer upravlja dijalogom.








Slijedi predstavljanje sistema kuca. Kao što ćete vidjeti na sljedecim slikama postoje "Male, Srednje, Velike" i "Vila" kuca. Od njih je najluksuznija naravno Vila te ima najviše opcija. Vlasnik kuće moze iznajmljivati svoju kucu stanarima te moze stavljati rent kuce koju god zeli. U narednim slikama mozete vidjeti sve vrste kuca:

Mala kuca




Srednja kuca



Velika kuca



Vila







Stanovi kao stanovi. Isti dinamicni sistem stanova već postoji. O njemu se nema šta puno govoriti, ima svoje lagane komande, sve normalno. Ima nekoliko jednostavnih opcija. Evo kako izgleda jedan stan.







Takodjer postoji i sistem vikendica. Na serveru nema mnogo vikednica, najvise ih je u brdskim predjelima i na plazi. Ovako izgleda jedna vikendica na plazi.







Sistem bankomata je jako specifičan, na njemu mozete provjeriti stanje racuna na vasoj kreditnoj kartici u banci, podignuti i staviti novac. Sistem bankomata sastoji se od nekoliko koraka.



Prvi korak je PIN, kada kupite svoju kreditnu karticu u banci, dobijete pin koji mozete provjeriti u banci ili na /stats



Kada upisete PIN izbaciti ce vam mogucnost provjere racuna, ostavljanja i podizanja novca na vasu kreditnu karticu





Došli smo i do "granice". Granica je takodjer jedno od javnih mjesta gdje se hapse poznati dileri, narkodileri itd. Postoje dvije granice, LS-LV i LS-SF. Policija stalno kontrolise ova podrucja. Granica se otvara komandom /granica (treba se biti blize granici). Ovo je granica LS-LV







Došli smo i do "Poslova". Poslovi su najcesca stvar i upotreba novih igrača. Poslova nema mnogo, razlog malog broja poslova jeste konkurencija, da bi sto veca konkurencija medju vlasnicima firmi bila. Poslovi se kreću po levelima. Sto ste veci level, bolji je posao, te veca plata. Pa pogledajmo listu poslova.








Na serveru postoje 3 organizacije, a to su :
- Los Santos Police Department
- Federal Bureau of Investigation
- Mayor

Svaka organizacija ima po 2 lidera, no samo Mayor ima jednoga zato sto moze biti samo 1 Gradonacelnik.




Policija nam se bavi kontrolama po Los Santosu. Rank 1 ne smije hapsiti nego predati osumnjicenog FBI. Rank 2 i na dalje smije hapsiti, te oni rade kontrole takodjer. Pogledajmo kako izgleda Policija! Naravno Policija je na starom dobrom mjestu.




Federal Bureau of Investigation je jos jedna od vladinih organizacija, Tim super spremnih agenata, koji je zaduzen da suzbija kriminal u gradu, te da hapsi ljude opasne po gradjane Los Santosa. Ono u cemu su oni posebni jesu ceste racije koje izvode, te tako privode i stavljaju iza resetaka teske dilere, ubice i krijumcare. FBI se nalazi pored LSPD.





Mayor je organizacija ciji je lider Gradonacelnik. Gradonacelnik je prvi covjek grada. Njegov zadatak jeste da smanjuje nezaposlenost, pomaze LSPD i FBI u suzbijanju kriminala, finansijama ili nekim drugim metodama. Mayor je smjesten u Opcini.





Na serveru imaju 2 bande te 1 mafija
GSF
LSB
RM

Razlog ovako malog broja organizacija, te mafija i bandi, jeste sto veci RP. S obzirom da ce na pocetku biti mali broj igraca, bitno je da na pocetku igraci sto vise rade, zaradjuju, izgradjuju svog karaktera. A sa naradnim updateima i sa dolaskom viseg broja igraca bice i vise organizacija, te mafija i bandi.




GSF poznatija kao Groove Street Family. Haraju najtezim dijelom grada "Sredinom". Bave se dilanjem oruzja te otmicama i stvaraju probleme. Na lokaciji su Gantona , te su veoma blizu druge poznate bande "Los Santos Ballasa" koji se svake večeri medjusobnu sukobljavaju.







LSB Poznatija kao Los Santos Ballas ili "Ljubicasti". Temeljna boja im je Ljubicasta. Isto kao Groove St. Families haraju Sredinom dijela te se bave dilanjem oruzja. Jako opasna banda koja cesto dolazi u sukob sa vlastima.





Russian Mafia je poznata mafija koja hara Los Santosom. Bave se dilanjem droge te sudjeluju u svakoj bici i neredu koji stvara problem Policiji i FBI-u u Los Santosu. Njihovu lokaciju baze mozete vidjeti na sljedecoj slici.




TO NIJE SVE! Jos mnogo toga vas ceka, i IG i na forumu!
Vidimo se!

Forum: www.pg-rp.info
IP adresa: 178.33.216.96:7797





Super je, vjerovatno cu vas podsjetiti  :)
Searching Mapper...




Open za nekih 20h.
Subota 26.7. 20:00
PowerGaming RolePlay
IP: 178.33.216.96:7797
Svi ste dobrodosli!

VELIKI OPEN je upravo u toku!
PowerGaming RolePlay IP: 178.33.216.96:7797
www.pg-rp.info
Zelite lidera? Sve sto trebate uraditi jeste da RPate i kada vas admin primijeti, idete na test. Dosta vam je vise cekanja da igraca ubijete sa 50 hitova? Potpuno unikatan i realan DAMAGE SYSTEM , headshot i instant kill! I jos mnogo toga na PG-RP
DOBRODOSLI!!!
IP: 178.33.216.96:7797

lv

*

Lep opis :) Ma da nije neki edit UPa :) Srecno 
Pišem skriptu isključivo kad sam naduvan