[Pomoc] Setspawninfo problemi

Započeo K ROSE, Jul 21, 2014, 11:55:30 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Raven's
Detaljan opis problema:Pokusavam da rijesim spawn bug u ravens modu
dakle kada igrac udje na server vrati na nekada na onu poziciju gdje je bio,a nekada propada kroz selo.
Pa sam napravio da ne propada kroz selo,al sto je najgore sad ne propada ali ga stavi na selo,na livadu.
E sad nasao sam i za to rijesenje ali tu su kordinate u minusu -1,-1,-,1-,1-,1-,1 i ako stavim neke druge kordinate
nece da compiluje govori da je netacno napisano..

SetSpawnInfo(playerid, PlayerInfo[playerid][pTeam], PlayerInfo[playerid][pModel], PlayerInfo[playerid][pPos_x], PlayerInfo[playerid][pPos_y], PlayerInfo[playerid][pPos_z], 1.0, -1, -1, -1, -1, -1, -1);

Ovako da bude

SetSpawnInfo(playerid, PlayerInfo[playerid][pTeam], PlayerInfo[playerid][pModel], PlayerInfo[playerid][pPos_x], PlayerInfo[playerid][pPos_y], PlayerInfo[playerid][pPos_z], 1.0, 1476.9940,-1723.6661,13.5469);

Tako ako stavim izadje 7 warninga

C:\Users\osman\Desktop\censored UER X2\gamemodes\UERX2.pwn(46531) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\osman\Desktop\censored UER X2\gamemodes\UERX2.pwn(46531) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\osman\Desktop\censored UER X2\gamemodes\UERX2.pwn(46531) : warning 202: number of arguments does not match definition
C:\Users\osman\Desktop\censored UER X2\gamemodes\UERX2.pwn(46531) : warning 202: number of arguments does not match definition

try this

SetSpawnInfo(playerid, PlayerInfo[playerid][pTeam], PlayerInfo[playerid][pModel], PlayerInfo[playerid][pPos_x], PlayerInfo[playerid][pPos_y], PlayerInfo[playerid][pPos_z], 1.0, 0, 0, 0, 0, 0, 0);
69

pa ovo ti je isto kao i ono sa -1,-,1,-1,-1,-1,-1 samo ovdje su nule i opet me stavlja na 0,0,0 poziciju
zato mi treba ona moja pozicija da ga stavlja u los santos..

Citat: osman2578 poslato Jul 21, 2014, 12:03:55 POSLE PODNE
pa ovo ti je isto kao i ono sa -1,-,1,-1,-1,-1,-1 samo ovdje su nule i opet me stavlja na 0,0,0 poziciju
zato mi treba ona moja pozicija da ga stavlja u los santos..
pa da li ti updejtujes varijable na koje te treba postavit?
69

Mislis na ovo

OnPlayerUpdateEx(playerid);

mislim na varijable na koje ga postavljas na spawnu.
69

Citat: C++ poslato Jul 21, 2014, 12:12:19 POSLE PODNE
mislim na varijable na koje ga postavljas na spawnu.

stavio sam pod onplayerspawn ovo
SafeSetPlayerPos(playerid, PlayerInfo[playerid][pPos_x], PlayerInfo[playerid][pPos_y], PlayerInfo[playerid][pPos_z] + 1);

takodje i za setplayerspawn

pa jesu tebi te kord uvek iste ili ti njih zelis da cuva kad igrac izadje to jest da mu uzme last pos?
69

Zelim da mu cuva last pos,ali sacuva ono njemu nekada sve je to ok,al nekad ga stavi na poziciju 0,0,0

pa gledaj pod disconnect upisi te pozicije i normalno ih sacuvaj loadaj i samo iskoristi.
69

nema sta da se pravi pod OnPlayerDisconnect meni je taj sistem dosao u modu zavresen
samo treba da se one kordinate iz nule stave u postojece koje sam napiso.
Ili je negdje definisano 0,0,0 i to je to.
A ne sad da ja ponovo pravim sistem sacuvanja

de pogledaj u fajlu da li ti dobro spremi kord.
69

Koji to dodje fajl,znam da sacuva tamo neke kordinate u igracevom statsu..
Nisam nikad znao naci gdje se nalaze ta podesavanja od ovoga..

Citat: osman2578 poslato Jul 22, 2014, 15:57:40 POSLE PODNE
Koji to dodje fajl,znam da sacuva tamo neke kordinate u igracevom statsu..
Nisam nikad znao naci gdje se nalaze ta podesavanja od ovoga..
pa udjes u igracev fajl i nadjes.
69