wifi ruter. pitanje

Započeo Bugi, Jul 13, 2014, 01:30:59 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima pre svega. Jedno pitanje:  da li postoji bezicni wifi ruter dakle koji mogu da ponesem na more npr i da koristim wifi, ali da sluzi samo za wifi. I zanima me cena. Hvala
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

MožeÅ¡ svoj ruter ali moraÅ¡ biti priključen kod operatera na moru  :D

Al ja necu to hocu nesto kao bezicni prenosni wifi only ruter
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

To postoji ovdje kod nas u Crnoj Gori, bežični Wi Fi ruter, košta 12eura čini mi se..

Citat: Drobnjak poslato Jul 13, 2014, 02:25:23 PRE PODNE
To postoji ovdje kod nas u Crnoj Gori, bežični Wi Fi ruter, košta 12eura čini mi se..

A na sta ce se spojiti? Odakle ce primati podatke za internet nego od operatera na kojeg mora biti spojen.

Ako vec misli na wifi karticu koju ce staviti u racunalo da lovi wifi signal od drugih osoba to je druga stvar.

Bugi <3

Moj frend ima ruter u prizemlju, a kompjuter na katu i sad normalno, nije mogo busit zid niti vodit kabel 10 metri, pa sam mu ja naso na internetu kao neku antenicu(ne znam kako bi to nazvao), znaci to ukopcas u kompjuter(sad ne znam tocno koji input, davno je to bilo) i to kao simulira wifi, ne treba direktan kabel tj spajanje rutera u kompjuter nego je dovoljno da se spoji u telefon i struju, a na internet se spajas preko te male antenice koju ukopcas u kompjuter i koja je kao wifi, isto kao da se laptopom spajas samo je kompjuter

Eh, sto se tice wifi rutera, ja mislim da to ne postoji, jer nemas se kamo spojit, ali ne znam, mozda postoji, ovo je moje misljenje.

[FS]Rent
[FS] Vremenska prognoza
[TuT] PayDay
[TuT]PayDay sistem[UPDATED]
Moja Biografija

Respect:Mr.Gagi,FlasH,Streetboy,David (Sabljak) A.k.A SABO(T)
ÄŒovjek nije stvoren za poraze, moze biti unisten, ali ne i pobjeÄ'en!

Pa normalno da postoji operater tog rutera, mislim kako bez operatera da radi ?

Citat: Drobnjak poslato Jul 13, 2014, 09:34:48 PRE PODNE
Pa normalno da postoji operater tog rutera, mislim kako bez operatera da radi ?

ne razumijem na koju foru ovo radi?

[FS]Rent
[FS] Vremenska prognoza
[TuT] PayDay
Moja Biografija

On je rekao da mu to treba kad ode na ljetovanje ili tako nešto, tako da lijepo kad ode npr. u Crnu Goru, kupi ovo, i to radi na foru što ima svog operatera 'Telenor', i on mu šalje podatke, a taj mali ruter ih prima, zar je toliko komplikovano ?

Citat: Drobnjak poslato Jul 13, 2014, 09:41:50 PRE PODNE
On je rekao da mu to treba kad ode na ljetovanje ili tako nešto, tako da lijepo kad ode npr. u Crnu Goru, kupi ovo, i to radi na foru što ima svog operatera 'Telenor', i on mu šalje podatke, a taj mali ruter ih prima, zar je toliko komplikovano ?
da, a kako se on spaja na to?

[FS]Rent
[FS] Vremenska prognoza
[TuT] PayDay
Moja Biografija

Predpostavljam da na ljetovanje neće nositi kompjuter već lap top, spojiće se preko wifi antene.

Ma nosim tablet samo i telefon pa mi treba wifi. http://www.winwin.rs/mreze-sigurnosna-oprema/wireless/wireless-ap-i-ruter.html nesto ovako? Cuo sam da iama neki tp-link ruter i mislim da sluzi za to, dakle pruza samo wifi koji mogu da hvatam preko moba,laptopa itd.
Nesto ovakvo tacnije: http://www.winwin.rs/mreze-sigurnosna-oprema/wireless/wireless-ap-i-ruter/bezicni-ap-tp-link-tl-wa701nd-lite-n-150mbps-1128498.html ali nisam siguran a je ovo ono sto meni treba. Vi pomozite.
@xyz <3 bro
Poslednja Izmena: Jul 13, 2014, 13:11:57 POSLE PODNE od Bugi

Za one prve rutere ti treba dsl modem koji ce ti slati signal na taj ap ruter

Pa postoji li oca stvar koju ja trazim dakle kutija koju upalis i mozes da hvatas wifi ? Tp link nano ruter za sta bi trebao dasluzi?

http://www.winwin.rs/bezicni-ruter-tp-link-tl-wr702n-n-nano-150mbps-1x-wan-lan-1xmicro-usb-1145235.html
Poslednja Izmena: Jul 13, 2014, 14:09:45 POSLE PODNE od Bugi

Uzmeš si nešto ovako - http://www.ebay.com/itm/Mini-150Mbps-802-11N-G-B-USB-2-0-WiFi-Wireless-Network-LAN-Card-Adapter-/360630165312?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item53f73b9f40
I staviš jaču antenu na to i hvataš wi-fi cijelog grada ;)

To on traži, neki ruter koji uključi samo da mu hvata wifi, odnosno u prevodu, krade wifi