[Pomoc] Komanda za davanje novaca i armoura

Započeo Rbr97, Jun 09, 2014, 15:42:36 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Moj gm od 0
Detaljan opis problema:
-Neradi mi komanda za novac,piše da nemam toliko novaca kod sebe a imam i zelim da bude maximalno što mozes dati da je 1000
-Dali mi neko moze dati komandu za /sellarmour kao da ukucas ID i koliko para i da ovaj mora /acceptarmour
-Samo to glavno pa cu ja dalje,Hvala puno
Dio skripte:
Givemney komanda
CMD:givemoney(playerid,params[])
{
	if(IsPlayerConnected(playerid))
 	{
 	    if(PlayerInfo[playerid][pArea] > 1) return SCM(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemozete koristiti komande u dok ste u arei!");
	    new targetid,type, string[128];
	    if(sscanf(params, "ud", targetid, type)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FFF700}[Koristite] /givemoney [Ime_Prezime/ID] [Kolicina]");
	    if(type > PlayerInfo[playerid][pNovac])return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemate toliko novaca kod sebe!");
	    if(targetid == playerid)return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemožete dati sami sebe novac!");
	    if(!PlayerToPlayer(playerid, targetid,5.0)) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Niste dovoljno blizu toga igraca!");
	    GivePlayerMoney(targetid, type);
	    GivePlayerMoney(playerid, -type);
	    new sendername[MAX_PLAYERS];
	    new targetigrac[MAX_PLAYERS];
	    GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
	    GetPlayerName(targetid, targetigrac, sizeof(targetigrac));
		format(string, sizeof(string), "{FC00DB} *%s vadi nesto novca te je daje %s-u.", sendername, targetigrac);
		ProxDetector(3.0, playerid, string, -1);
	}
    return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

CMD:givemoney(playerid,params[])
{
	if(IsPlayerConnected(playerid))
 	{
 	    if(PlayerInfo[playerid][pArea] > 1) return SCM(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemozete koristiti komande u dok ste u arei!");
	    new targetid,type, string[128];
	    if(sscanf(params, "ud", targetid, type)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FFF700}[Koristite] /givemoney [Ime_Prezime/ID] [Kolicina]");
	    if(PlayerInfo[playerid][pNovac] < type)return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemate toliko novaca kod sebe!");
	    if(targetid == playerid)return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemožete dati sami sebe novac!");
	    if(!PlayerToPlayer(playerid, targetid,5.0)) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Niste dovoljno blizu toga igraca!");
	    if(type > 1000) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemoze preko 1000!");
	    GivePlayerMoney(targetid, type);
	    GivePlayerMoney(playerid, -type);
	    new sendername[MAX_PLAYERS];
	    new targetigrac[MAX_PLAYERS];
	    GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
	    GetPlayerName(targetid, targetigrac, sizeof(targetigrac));
		format(string, sizeof(string), "{FC00DB} *%s vadi nesto novca te je daje %s-u.", sendername, targetigrac);
		ProxDetector(3.0, playerid, string, -1);
	}
    return 1;
}

probaj ovako i samo da ti kazem nije ovo podforum uradi mi skriptu vec pomozi mi da uradim nesto....
znaci ti si taj koji bi trebao da uradis osnovicu ove druge komande pa ti ja pomognem ostatak
69

Pa kako da na pravim kad ne znam opce kako da krenem? :S

Citat: Rbr97 poslato Jun 09, 2014, 15:47:16 POSLE PODNE
Pa kako da na pravim kad ne znam opce kako da krenem? :S
pa evo ti pojasnim...

znaci tvoja komanda se treba sastojati od 2 parametra

parametar kojim ces prepoznavati id igraca kojem prodajes i parametar kojim ces poznavati cijenu toga..

nakon toga igracu kojem prodajes ces poslati dialog ili poruku o prihvatanju nakon toga igrac ce prihvatiti i postavices mu svoje varijable vezane za to..
69

Ma ne znam,Ne ide mi to kad trebam nešto da radim te neke parametre sa 2:S
A za money cu probat,hvala

REFRESH.

Jel mi moze neko pomoc oko te komande bar osnovu da mi kaze il napravi :S Vec 2 dana se mucim

YCMD:sellarmour(playerid,params[],help)
{
new komeprodajes,cijena,string[128];
if(sscanf(params, "ud", komaeprodajes, cijena))
// postavis mu neku varijablu kojom ces poznati da li je prodao i da li igrac kupuje pokazes ovome sto mu prodajes dialog
// u responsu na dialog odgovoris na uvjet koji si postavio .
return true;
}
69