mala pomoc

Započeo | MARKO |, Jun 28, 2010, 18:43:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

napravio sam pod "public onplayerregister"

if(strlen(password) < 8) return SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "Lozinka mora sadrzavati minimalno 8 znakova");

i kako da sad pod "ondialoogresponse" napravim callback.

da ako lozinka bude manja od 8 znakova, da mi pise ovo "Lozinka mora sadrzavati minimalno 8 znakova", a pisat ce, i nakon toga da mi ponovno vrati na register dialog?!

hvala

else
{
    format(regstring,sizeof(regstring),"Krivo upisana lozinka. \n \nLozinka se mora sastojati od minimalno 8 znakova:");
    ShowPlayerDialog(playerid,dialogid,DIALOG_STYLE_INPUT,"Register",regstring,"Register","Exit"); // ovo registerstring i ostalo nadam se da imas... umjesto "dialogid" stavi id dialoga koji ti oznacava register, u ovom slucaju ponovan login jer prosli nije uspio (nije podrzavao uvjet od minimalno 8 znakova)
}

Dakle nadam se da znas ovo ubacit...

Ali jos jedna stvar koju sam upravo vidio... umjesto if(strlen(password) < 8) return SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "Lozinka mora sadrzavati minimalno 8 znakova");

Stavi ovo if(strlen(password) >= 8);

Dakle to je nesto slicno recimo da ako je lozinka veca ili jednaka (ista odgovaranom broju znakova) da ce sve bit ok, a ako nije ponovo ce mu izbacit taj dialog sa registriranjem...
Pa onda else... sve zajedno bi to ovak nekak izgledalo...

if(strlen(password) > 8);
else
{
    format(regstring,sizeof(regstring),"Krivo upisana lozinka. \n \nLozinka se mora sastojati od minimalno 8 znakova:");
    ShowPlayerDialog(playerid,dialogid,DIALOG_STYLE_INPUT,"Register",regstring,"Register","Exit"); // ovo registerstring i ostalo nadam se da imas... umjesto "dialogid" stavi id dialoga koji ti oznacava login, u ovom slucaju ponovan login jer prosli nije uspio (nije podrzavao uvjet od minimalno 8 znakova)
}

Probaj sam skuzit...

Respekt: [H]265, John, [03]Garsino, LordShigi, Dujma, Carlsson, Randy, Jacobs, Hu5o, Toni, Lukas, Curtis, Ivo, Hawks, Jack, Koksildo, gonss

Haha OMG => http://zaslike.com/files/9rd5urq94yqagvdsx3i.png [ovo nema nigdje]

Eh jebiga, kome ja ovo objasnjavam...  ::)
Respekt: [H]265, John, [03]Garsino, LordShigi, Dujma, Carlsson, Randy, Jacobs, Hu5o, Toni, Lukas, Curtis, Ivo, Hawks, Jack, Koksildo, gonss

Citat: [ED] ZicMortal poslato Jun 28, 2010, 19:04:29 POSLE PODNE
else
{
    ShowPlayerDialog(playerid,dialogid,DIALOG_STYLE_INPUT,"Register",regstring,"Register","Exit"); // ovo registerstring i ostalo nadam se da imas... umjesto "dialogid" stavi id dialoga koji ti oznacava register, u ovom slucaju ponovan login jer prosli nije uspio (nije podrzavao uvjet od minimalno 8 znakova)
}

Dakle nadam se da znas ovo ubacit...

Ali jos jedna stvar koju sam upravo vidio... umjesto if(strlen(password) < 8) return SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "Lozinka mora sadrzavati minimalno 8 znakova");

Stavi ovo if(strlen(password) >= 8);

Dakle to je nesto slicno recimo da ako je lozinka veca ili jednaka (ista odgovaranom broju znakova) da ce sve bit ok, a ako nije ponovo ce mu izbacit taj dialog sa registriranjem...
Pa onda else... sve zajedno bi to ovak nekak izgledalo...

if(strlen(password) > 8);
else
{
    ShowPlayerDialog(playerid,dialogid,DIALOG_STYLE_INPUT,"Register",regstring,"Register","Exit"); // ovo registerstring i ostalo nadam se da imas... umjesto "dialogid" stavi id dialoga koji ti oznacava login, u ovom slucaju ponovan login jer prosli nije uspio (nije podrzavao uvjet od minimalno 8 znakova)
}

Probaj sam skuzit...

sto ti on zeli ovime kazat je da umesto <8 stavis >= 8 znas one nejednacine iz matematike i tako to :D

znaci akda stavis ovo >=8 password mora imati minimalno osam pa navise znakova koliko sam ja skontao :P

Real-Life informacije

Ime : Vedad
Prezime : Fetahovic
Nadimak : Dedica
Zanimanje : Zigolo
Pol : Musko
Godine : 17

BS i ostale informacije

Rank :
Profil : Click Skype : Vedad_Phantoom CH-RP : ex Head Admin CH-FPS : ex Head Admin CH status : Legenda

Hummer brate kolko imas iz maematike?  ::)

>=8 znaci vise od osam i osam :D

O meni:
    Geek, gamer, i internet freak :) , bavim se web-designom, umjetnoscu, game developmentom.

Mape:
    Tutoriali: [/list]

Nez

*

1 linija i mala 'preinaka' ostalih ;)
    if(strlen(inputtext) < 8){ SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, "Vasa lozinka mora sadrzavati 8 ili vise znakova."); format(regstring,sizeof(regstring),"Dobrodosli, %s\nVi nemate account.\nMolim registrirajte se:",regname); ShowPlayerDialog(playerid,12345,DIALOG_STYLE_INPUT,"Registriraj",regstring,"Registriraj","Izlaz"); return 1; }// linija za lozinku (> 8)
    evo ti slikica kako to u mene fino izgleda ;)
    http://slike.hr/slike/slikica_ff050.jpg.html
    crvenom ti je gdje sam tu liniju Å¡ubno,uzivaj

btw: nista pod onplayerregister nisam mjenjo ;)
    uozbiljite se :(

Znaci ako je vece ili jednako od broja osam nece se nista desit... a ako nije (else) pojavit ce mu se dialog (kod dialoga login/register) tj. vratit ce ga na isti dialog koji je bio i samo ce mu ispisati "Prekratka sifra, trebas stavit dulju" (pogledati u kodu)... pa to si i trazio? Zar ne?

Citat: [ED] ZicMortal poslato Jun 28, 2010, 19:56:40 POSLE PODNE
    Znaci ako je vece ili jednako od broja osam nece se nista desit... a ako nije (else) pojavit ce mu se dialog (kod dialoga login/register) tj. vratit ce ga na isti dialog koji je bio i samo ce mu ispisati "Prekratka sifra, trebas stavit dulju" (pogledati u kodu)... pa to si i trazio? Zar ne?

to sam i mislio :P

Real-Life informacije

Ime : Vedad
    Prezime : Fetahovic
    Nadimak : Dedica
    Zanimanje : Zigolo
    Pol : Musko
    Godine : 17

BS i ostale informacije

Rank :
    Profil : Click Skype : Vedad_Phantoom CH-RP : ex Head Admin CH-FPS : ex Head Admin CH status : Legenda

Nez

*

Citat: Hummer^ poslato Jun 28, 2010, 19:57:42 POSLE PODNE
    Citat: [ED] ZicMortal poslato Jun 28, 2010, 19:56:40 POSLE PODNE

to sam i mislio :P
    pa< 8 ti je isto kao i >= 8  :-\

jos dva pitanja. zasto mi se server zna ugasit sam od sebe?! tj. onaj crni prozorcic. normalno igram i sve, nekad se zna sam od sebe ugasit. hvala imam LARP gamemod.

drugo pitanje: dali se moze napravit da ip bude staticki?? imam otvoren port forwarding.
    Poslednja Izmena: Jun 28, 2010, 20:18:59 POSLE PODNE od filip_pnv

Nez

*

Citat: filip_pnv poslato Jun 28, 2010, 20:14:58 POSLE PODNE
    jos dva pitanja. zasto mi se server zna ugasit sam od sebe?! tj. onaj crni prozorcic. normalno igram i sve, nekad se zna sam od sebe ugasit. hvala imam LARP gamemod.

drugo pitanje: dali se moze napravit da ip bude staticki?? imam otvoren port forwarding.
    1. dali ti crashuje ili se samo izgasi? i sta pise u server.log kada se izgasi?
    2. naravno da moze,mozes zatraziti od svog internet providera da ti daju staticki ip ili http://www.no-ip.com/ | nemam iskustva ni sa jednim ni sa drugim ali znam da se moze ;)

ok. hvala za odgovor na pitanje broj 2.

ne ne crashuje mi, nego se samo ugasi. onaj crni prozorcic.

Nez

*

Citat: filip_pnv poslato Jun 28, 2010, 20:24:22 POSLE PODNE
    ok. hvala za odgovor na pitanje broj 2.

ne ne crashuje mi, nego se samo ugasi. onaj crni prozorcic.
    pa sta pise u server.log kad se to desi? :O

[20:59:48] Roberto_Caffey payed $0 to enter biz 4

evo to pise. pokusam uc u banku, udjem, i napisem komandu /withdraw... i puf...ugasi se