Korisne skripte i kodovi

Započeo matejdz, Maj 05, 2009, 12:15:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: RazoR â,,–❶ poslato Septembar 02, 2009, 13:12:46 POSLE PODNE
Stvarno ima dobrih kodova svaka cast momci, isprobao sm vecinu i stavrno su korisne.
Posto nisam bash pro u skriptanju zanima me dali neko zna-ima adminkomandu tipa /payall

da bezveze ne lijepim iz pawna kod, obicna komanda pay samo da ima funkciju placanja vise igraca istovremeno /payall 1000 ( izgledalo bi nekako ovako

"Pisi: /payall [playerid/Dio imena(id1,id2,id3..bla bla)] [suma]"); ??
ja ju nemam,ali cu probati napraviti...

if(PlayerToPoint(radius, playerid,x1,y1,z1))//cp1 stavim ove  (1430.4539,-953.8242,36.1383)

SetPlayerCheckpoint(playerid,x2,y2,z2,radius2);//sad me buni ovo ne kontam kako ovo sta trebam pod ovim
kakve kordinate

nene sad imam ispod ovako isto sam sto je kod if(PlayerToPoint(radius, playerid,x2,y2,z2) cp2

i stoji mi isto ovo SetPlayerCheckpoint(playerid,x3,y3,z3,radius3)

pls pomoc i ne brisite mi post pls dajte da rijesim problem
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2009, 21:14:27 POSLE PODNE od Nodypocetnik
SampKucni

matejdz

"Pisi: /payall [playerid/Dio imena(id1,id2,id3..bla bla)] [suma]"); ??

Sta ce ti (id1,id2,id3..bla bla) ako koristis za ALL, ALL = SVI...

Valjda:

/payall [iznos novca] :S

isprobavano vec,.  nefunkcionira    server :-->''''''predaleko si''''''

/payall bi radio iskljucivo ako bi svima na serveru dao istu sumu novca zbog neznamcega,

no recimo ograniciti tu komandu na max 10 ljudi... (zato ti idijevi )

a jbt sta ti je tesko ad kucas /givemoney -.- ne moras ni blizu da budes nego samo ovako :o

Citat: SOaD poslato Septembar 02, 2009, 18:47:13 POSLE PODNE
a jbt sta ti je tesko ad kucas /givemoney -.- ne moras ni blizu da budes nego samo ovako :o

hehe naravno, no bit je u tome sta bi to s vremenom preslo na obicne igrace ne da bude adm komanda
(isplata kad sefofi daju novac clanovima, kad se organiziraju racevi..itd)

ma dobro oduzece ti 1 minutu sta je to...

{
            SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1, "Pisi: /payall [playerid/Dio imena]  [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [suma]");
            return 1;
         }
______________________________________________________________________________________

To bi bilo za /payall tipa 10 igraca , naravno pali i manji broj igraca nemora bit 10,

Citat: RazoR â,,–❶ poslato Septembar 02, 2009, 23:47:45 POSLE PODNE
   {
            SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1, "Pisi: /payall [playerid/Dio imena]  [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [playerid/Dio imena] [suma]");
            return 1;
         }
______________________________________________________________________________________

To bi bilo za /payall tipa 10 igraca , naravno pali i manji broj igraca nemora bit 10,

i sto si sad to nama trazio xD
Citat: zerocoolosZatim su tu meni osobno dva najdraza
admina,a to su Funky i Kreso,decki hvala vam na
vasem trudu i zalaganju,sa vama mi je bilo puno lakse voditi samparenu.

pogledaj kad je postan 1 post u vezi /payall , cijeli dan je proso malo caprko i vetoga  ::)

matejdz

Pa nekoristi direktno /pay naredbu... Koristi ovako, primjer i dio naredbe:

if(strcmp(cmd, "/payall", true) == 0)
{
if(IsPlayerConnected(playerid))
{
if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 2)
{
GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i ++)
{
if(IsPlayerConnected(i))
{

Pa sad tu dodas ispod toga:

format(string, sizeof(string), "Admin %s je poslao novac svim igracima na serveru.", sendername);
SendClientMessage(i, COLOR_RED, string);

Pa onda ako hoces mozes napraviti nesto ovako, umjesto ovog gore format i SendClientMessage mozes ubaciti ovo:

format(string, sizeof(string), "Poslali ste %s, %d $.", giveplayer, moneys);
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1, string);
format(string, sizeof(string), "Primili ste %d $ od %s.", moneys, sendername);
SendClientMessage(giveplayerid, COLOR_GRAD1, string);

Malo maste ;)

e pozz da li bi mi netko pomogao da mi kaze kako da napravim da mi na  modu trci normalno covjek pls help me

zerocoolos

ovisi sta ti je normalno, npr ako zelis da ti trci kao na sporo izbrisi "UsePlayerPedAnims();" iz ongamemodeinit, a ukoliko zelis da brzo trci kao default u gf modu stavi to u ongamemodeinit...

mene zanima kako dodati one ikone na mapi???