[0.3x]Exclusive Roleplay[HRP][www.ex-rp.info]

Započeo Mr.Exclusive, Februar 10, 2014, 23:41:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svim clanovima Balkan-Samp foruma. Zelio bih vam predstaviti novootvorenu zajednicu. Znamo da smo novi i nismo nista posebno, ali se nadamo tomu.
Radnja naseg Exclusive Roleplay servera ce se odvijati u Los Santosu. Zivot nece biti lagan, i do novaca se nemoze doc laganim putem. Prvo se morate namucit da bi kasnije bilo lakse igrat.
Server je Roleplay, ali kazne za krsenje server/roleplay/forum pravila su stroge. Zelimo od servera napraviti pravi Hard RP server. Naravno, radimo i na zoni gdje ce igraci s losijim znanjem RP-a moci sve nauciti.
Naravno, necemo vas nagovarati da dodjete kod vas, ali jako bi nam bilo drago, kada bi ostavili barem jedan komentar, podrzali nas, jer nam to puno znaci. Jos bi nam bolje bilo, kada bi nas posjetili, ili postali clan nase zajednice. Unaprijed se zahvaljujemo na citanju, zato sto ste odvojili nekoliko minuta i procitali opis.


Info

Server IP: 91.121.21.54:7827
Forum: www.ex-rp.info ( jos u izradi )
FB stranica: www.facebook.com/ExSampRP
Otvorenje: 15.2.2014, Subota 18:00h

Register/Login

Sistem registracije je napravljen na nacin da je potrebno upisti Password, mail, pol, godiste i drzavu. Nakon toga igracu se otvori box u kojem mora prihvatiti uvjete. I naravno prije samog pocetka igre dolazi Tutorial. U tutorialu se ne spominju roleplay pravila, nego neke opcenite stvari koje je potrebno znati. Roleplay pravila ce se nalaziti na forumu.

Slike:







Spawn

Nakon registracije/prijave na server cete se stvoriti na server spawnu. Lokaciju za spawn smo dugo trazili, kako nebi bilo kao i na drugim serverima, a opet da bude neka Roleplay lokacija, ipak igrac mora sa necime doputovati u Los Santos. I na kraju nam je dosla ideja da spawn napravimo na dokovima. Razlog spawna na dokovima je taj sto se moze roleplay dobutovati brodom, blizu grada je, a nema laga. Pretezno su spawnovi u centru LS-a pa je dosta laga na tom mjestu. Sa nasim spawnom cete bezbrizno moci igrati u gradu bez lagga.

Slike:




Banka

Banka je ustanova ili radna organizacija koja posreduje u novčanom prometu i novčanim poslovima. Bavi se uzimanjem i davanjem kredita (zajmova). U banci mozete cuvati svoj novac, slati ga na druge racune i upravljati njime.

Slike:







Zatvor

Zatvor je ustanova u kojoj osuÄ'enici izdržavaju zatvorsku kaznu. Zatvorska je kazna jedna od mogućih kaznenih sankcija za počinitelje kaznenih djela.
Nas zatvor se nalazi na posebnom otoku, pod nazivom Administrative Maximum Unit. Takoder, u zatvoru nece biti dosade, i zatvor nije OOC zona. U zatvoru je potrebno drzati se svih pravila kao i izvan njega. U zatvor ce moci doci posjetitelji zatvorenika, uz pratnju Policije.





Sistem kuca/vikendica/Stanova

Ovaj server koristi dinamican sistem kuca/vikendica/stanova. U svakom trenutku admini ce moci mjenjati cijene, prodavati kuce, brisati ih, mijenjati opcije itd. Na serveru ima preko 400 kuca, vise od 400 stanova i preko 200 vikendica diljem mape San Andreasa.

Sistem vozila/motora/plovila

Sistemi vozila/motora/plovila su dinamicni. Svaki igrac moze posjedovati samo jedno vozilo, jedan motor i jedno plovilo. Komande su /v, /le, /mo. Na serveru ima jeftinijih, ali i skupljih vozila koja necete moci lagano kupiti. Kad smo vec kod sistema vozila, nas server ima unikatan sistem registracije vozila. Postupak je takav da prvo morate proci tehnicki pregled, pa ici u opstinu po papire, nakon toga je potrebno u policiji potvrditi papire i onda se vracate na tehnicki pregled da vam stave tablice.

War Sistem

War će igrati mafije/bande.
War-ove pokreću administratori, a lider ubacuje svoje clanove po zelji.
Nakon završetka wara, dobivate svoj score.
Kad ubijete svojeg igrača oduzima vam se 2 boda tako da ne možete abusat.
Brojac je napravljen u TextDraw-u.
War sistem je jedna od tri stvari koja ne dopusta nasem serveru da bude pravi HardPlay. U administraciji se odlucuje i nezna se dali ce ostati ili cemo ga maknuti da budemo pravi HardPlay. Takoder, to isto vrijedi i za evente.


Poslovi

Na nasem serveru postoje mnogobrojni poslovi. Zarade su razlicite, sve ovisi o tome koji posao radite. Naravno, poslovi se protezu po levelima. Leveli za posao su od 1 pa do 8. Sto si veci level za posao to je zarada veca.

Organizacije

Na serveru postoji 6 organizacija. 2 legalne: novinari i LSPD, i 4 ilegalne: Montana Family, Corleone Family, Groove Street Hooligans i Ballas. ExTeam je odlucio da je to dovoljno organizacija za pocetak, a prema potrebi ce se dodavati jos njih. Vec ovaj tjedan sam cuo mnogobrojna pitanja kao sto su "mogu li biti lider?" . Moj odgovor na to pitanje je bio "Naravno". Prijave ce biti za vec postojece organizacije, a ostali mogu sa svojim drustvom RP-ati i tako dobiti bandu koja nece imati nista osim hooda i kuce. Kasnije, Sto ce ih biti vise i sto ce organizacija bolje funkcionirati, i biti dobra u RPu dobivat ce ostale mogucnosti kao sto su sef, spremnik oruzja. Nakon toga vasa ulicna banda moze postati ozbiljna mafija ja vilom, vozilima, poslovima na kojima se zaraduju veliki novci itd. Slike necete dobiti iz razloga sto cete se sami morati snaci i naci lokacije organizacija. LSPD je na mjestu gdje je i u SP-u.

Donacije

Sistem donacija je vrlo jednostavan. Vi donirate za server, a zauzvrat dobijete Donator bodove. Donator bodove cete moci mjenjati razno razne stvari unutar servera. Nasa zajednica i ExTeam ne zeli zaradivati na donacijama, ali jednostavno su nam potrebne. Uz donacije bi mogli na veliko prosiriti zajednicu. Naravno, nitko nije obavezan donirati serveru, nitko nece dobiti nikakve server pozicija ako donira, niti ce ga ExTeam bolje gledati, samo ce mu biti zahvalan, a to je ono najvaznije.

Kraj

Na serveru takoder postoje mnogobrojni unikatni sistemi koji nisu toliko bitni pa ih nismo niti opisivali. Jedan od njih je Glad/Odmor/WC sistem. ExTeam bih vam jos jednom zelio zahvaliti sto ste odvojili par minuta i procitali nas opis. Nadamo se da vam se svidio. Od ovog servera zelimo napraviti sto bolji Roleplay, i sto vise prilagodljiviji igracima. Pa ako imate bilo kakve ideje ili prijedloge za server, mozete postati na forumu u odredenom pdf-u. Nadamo se da cete nam se pridruziti na otvorenju i da ce nas biti sto vise. Zeljeli bi vam napomenuti da ce kroz 2-3 dana biti otvorene prijave za Lidere, GameMastere, Mapping tim i Marketing tim. Posjetite nas, necete pozaliti. Vas ExTeam.
Poslednja Izmena: Februar 11, 2014, 00:07:35 PRE PODNE od Mr.Exclusive
Nudim usluge pomocnog mappera/skriptera. PM[/center]

Opis k'o opis, nije nešto. Malo mi je ime čudno, ipak sretno.

Citat: [AG] Boris. poslato Februar 11, 2014, 11:34:23 PRE PODNE
Opis ruzan, mod ruzan, forum ruzan, ovo "HRP" je kratica za hard rp? hahahah


sretno  ;D



Totalno se slazem xD

i am king!

Ne morate toliko vrijeÄ'at ljude, a Borise ti neÅ¡to piÅ¡eÅ¡, a i sam znaÅ¡ da je i Afrika u krizi sa igračima.
Sretno Vam i da budete bolji od Afrike.

Citat: # Matthew'S poslato Februar 11, 2014, 13:14:10 POSLE PODNE
Ne morate toliko vrijeÄ'at ljude, a Borise ti neÅ¡to piÅ¡eÅ¡, a i sam znaÅ¡ da je i Afrika u krizi sa igračima.
Sretno Vam i da budete bolji od Afrike.

hahaha.. Hvala svima, pridruzite nam se. ;)
Nudim usluge pomocnog mappera/skriptera. PM[/center]

Nije lise sretno vam  :) nego sta predstavlja ovo Republika Srbska stomonda nema Kanton Sarajevo ??
Poslednja Izmena: Februar 16, 2014, 16:53:27 POSLE PODNE od LakiBrate