[C++][Pomoc] U vezi 'random" i inputa teksta

Započeo Bugi, Februar 06, 2014, 21:19:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Dobar dan :D dobro vece dobro jutro zavisi kad citate pa treba mi pomoc oko C++-a jer sam krenuo i ono znam dovoljno za takmicenje hehe :D al problem mi prave ove dve stvari tipa zanima me kako da kao u pawnu napravim ono :

new rand = 1+random(2); lupam i posle switch(rand) i case 0: case 1: i to e to me zanima kako u c++ da napravim

a pod broj 2 zanima me kako da uradim dakle input texta tipa samo mi pravi problem kako da uradim to ovako nesto sam mislio ali ipak ne ...

cout << "Upisite odakle ste:";
cin >> rodnomesto;
cout << "Vi ste iz "<< rodnomesto;
  :) i jos jedno pitanje kako da posle ovog cin-a dodam endl funkciju :D hvala u napred :)
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Za rand koristis sledece :
#include <ctime>

srand(time(NULL));
rand();

Ne razumem sta mislis oko input texta?
Inace endl funkciju mozes dodati na kraju reda ovako dodavanjem novog reda:

cout << endl;

Brate hvala :) i tebi i kapetanu husein gradscevic nadam se da sam dobro napisao al kako ja da uradim preko tog randoma switch(rand);
case 0: pa kod i case 1: ili if(rand == 1) i if(rand == 2) pa kod i tako dalje.. ? :) moze malo pojasnjenje za tu rand funkciju hvala :) i jos jedno pitanje za taj input texta kako da definisem jel ide char tekst; npr pa onda cin >> tekst;
cout << "ovo si napisao: " << tekst;
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Citat: |LZ| Bugi poslato Februar 07, 2014, 12:02:32 POSLE PODNE
Brate hvala :) i tebi i kapetanu husein gradscevic nadam se da sam dobro napisao al kako ja da uradim preko tog randoma switch(rand);
case 0: pa kod i case 1: ili if(rand == 1) i if(rand == 2) pa kod i tako dalje.. ? :) moze malo pojasnjenje za tu rand funkciju hvala :) i jos jedno pitanje za taj input texta kako da definisem jel ide char tekst; npr pa onda cin >> tekst;
cout << "ovo si napisao: " << tekst;

int rand,veci,manji;
veci = 5; //najveci broj koji ce biti
manji = 1; //najmanji broj koj ce bit

srand (time(NULL));
rand = (rand()%(veci-manji))+ manji;

if(rand == 2)
{...}

za ovo drugo koristi string za tekst.
string text;

cout << "neki tekst";
getline(cin,text);
cout << "upisali ste " << text << "\n";

to je ovako iz glave trebalo bi raditi

Poslednja Izmena: Februar 07, 2014, 20:36:24 POSLE PODNE od Husein kapetan Gradašević

otkad moze ovo \n da se koristi u c++ ? :D ja mislio samo endl ako moze i to \n hvala i to si me naucio :) kralj si hvala reseno :) sve radi

Citat: |LZ| Bugi poslato Februar 07, 2014, 22:19:21 POSLE PODNE
otkad moze ovo \n da se koristi u c++ ? :D ja mislio samo endl ako moze i to \n hvala i to si me naucio :) kralj si hvala reseno :) sve radi

std::endl ti je dosta sporiji od "/n".

escape sequencesi se mogu koristiti u svakom jeziku i imaju svoju ascii vrijednost...

Citat: Husein kapetan Gradašević poslato Februar 08, 2014, 10:06:50 PRE PODNE

std je samo namespace u kojem se nalazi sve šta možeš pronaći standardnoj blibloteci c++a
nije ništa sporije jer c++ podržava objektno orijentalni pristup programiranju i nije switch by switch jezik nego thread switch tako da nema apsolutno nikakve veze gdje se pristupa nekom elementu/metodi/objektu ili funkciji=metodi u realno vrijeme ga i izvrši

kada voliÅ¡ raditi benchmark testove raÄ'e iznesi razliku brzini petlji i rekurzije ali sa pravim primjerima to je ono na Å¡ta se viÅ¡e može pozornosti usmjeriti kada je riječ o brzini izvrÅ¡avanja...

ja sam samo iznio činjenice,nisam radio benchmark za escape sequencese, ali bila moja tvrdnja točna ili ne mislim da bi sama činjenica ići usporeÄ'ivati brzinu '\n' ili std::endl stavila svakom pravom programeru smijeÅ¡ak na lice, jer to su čiste [cenzura]osti...

ovo sve govorim samo da ne počne uzimati u obzir takve [cenzura]osti dok ući...pozz :)
i da,nisam ništa loše mislio (peace)
Poslednja Izmena: Februar 08, 2014, 19:56:31 POSLE PODNE od Slay
Kristijan Stipić

Citat: Slay poslato Februar 08, 2014, 19:46:20 POSLE PODNE

escape sequencesi se mogu koristiti u svakom jeziku i imaju svoju ascii vrijednost...

Citat: Husein kapetan Gradašević poslato Februar 08, 2014, 10:06:50 PRE PODNE

std je samo namespace u kojem se nalazi sve šta možeš pronaći standardnoj blibloteci c++a
nije ništa sporije jer c++ podržava objektno orijentalni pristup programiranju i nije switch by switch jezik nego thread switch tako da nema apsolutno nikakve veze gdje se pristupa nekom elementu/metodi/objektu ili funkciji=metodi u realno vrijeme ga i izvrši

kada voliÅ¡ raditi benchmark testove raÄ'e iznesi razliku brzini petlji i rekurzije ali sa pravim primjerima to je ono na Å¡ta se viÅ¡e može pozornosti usmjeriti kada je riječ o brzini izvrÅ¡avanja...

ja sam samo iznio činjenice,nisam radio benchmark za escape sequencese, ali bila moja tvrdnja točna ili ne mislim da bi sama činjenica ići usporeÄ'ivati brzinu '\n' ili std::endl stavila svakom pravom programeru smijeÅ¡ak na lice, jer to su čiste [cenzura]osti...

ovo sve govorim samo da ne počne uzimati u obzir takve [cenzura]osti dok ući...pozz :)
i da,nisam ništa loše mislio (peace)

Sa današnjim kompovima je [cenzura]ost razlika izmedju /n i endl. Samo da dodam da /n ne čisti buffer dok endl čisti tako da je ocito brži. Stvar odabira.

endl test http://prntscr.com/2rd17e
/n test http://prntscr.com/2rd0bf

10 sekundi. while petlja do mil.
Poslednja Izmena: Februar 10, 2014, 23:19:03 POSLE PODNE od Husein kapetan Gradašević

To nije stvar na koju treba odvajati puno pažnje...
Poslednja Izmena: Februar 11, 2014, 15:25:08 POSLE PODNE od Slay
Kristijan Stipić