DA li neko moze da me nauci da skriptam

Započeo boki996, Jul 16, 2009, 00:18:03 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

pozzz zovem se bojan igram san andreas vec dosta godina a samp sam poceo pre nekoliko meseci ......igram na balkan mafia,croherzegovina,geforce........ali dve stvari me muce a to su:DA NAUCIM DA SKRIPTUJEM i da NAPRAVIM moj server to jest da svi mogu da udju na moj server  ne samo ja ko hoce da pomogne slobodno me pm ili ostavite tu post ili topic il kako se vec kaze HVALA!

Correlli

Niko nemože da te bolje nauči nego sam sebe:
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=715.0
http://forum.sa-mp.com/index.php?topic=2750.0
http://wiki.sa-mp.com

Mi ti možemo samo pomoć da bolje shvatiš Pawn jezik.
Poslednja Izmena: Jul 16, 2009, 00:21:50 PRE PODNE od Don Correlli

Meni ne treba da naucim celo skriptanje sve da znam,nego mi trebaju skripte za one autobuske stanice sto ima u LAS VENTURAS e trebaju mi te skripte i kako da stavim komandu za stavljanje stanice u igru eto ako to samo mozeted a mi kazete kako?

zerocoolos

Citat: boki996 poslato Jul 16, 2009, 00:34:24 PRE PODNE
ZNAM PUNO JEZIKA....AL OVAJ JE ZAJEBAN  :)

upće nije zajeban, daleko jednostavniji od nrp. Turbo Pascala... Samo naravno prvo treba nauciti osnove ;D

JingSaw

znam i ja hrvatski ,a taj pawn je bas cudan jezik.. kako vi to pricate sa drugima  :o

Citat: JingSaw poslato Jul 17, 2009, 01:12:11 PRE PODNE
znam i ja hrvatski ,a taj pawn je bas cudan jezik.. kako vi to pricate sa drugima  :o
Pawn se ne prica, samo pise i cita :D

JingSaw

pa kako je onda jezik ? .. reko sam da je cudan i uvjerio sam se.. cita i pise ? a kome citas ?

zerocoolos

Citat: JingSaw poslato Jul 17, 2009, 01:12:11 PRE PODNE

pawn je samo kompiler, a programski jezik na njemu je nekakva verzija C-a...

JingSaw

ajme jesi neobrazovan... pawno je kompajler koji je modificirana verzija orginal Quincy IDE koji je bio kompajler PAWN jezika.. a programski jezik je PAWN ...PAWN je programski jezik iako je raden prema C-u..

edit: idi gledat razliku izmedu kompajlera i jezika.. jer prema tebi je onda i C kompajler jel ... :laugh: :laugh: :D :D
nemoj pametovat kad niti sam ne znas ;)
Poslednja Izmena: Jul 17, 2009, 10:27:19 PRE PODNE od JingSaw

zerocoolos

ma daj uopće neću sa tobom raspravljati, šta se praviš toliko pametan, pawn jeste kompiler a to što ti želiš reći da je pawn programski jezik, moš mislit, zovi ti to kako želiš al to je čisti C... Mogu i ja napraviti svoj programski jezik "prema C programskom jeziku", i nazvat ga Sranje programski jezik...

Correlli

Jezik je Pawn, a kompajler je Pawno i istina je kao što zerocoolos kaže, Pawn je 90% C/C++ jezika.
Poslednja Izmena: Jul 17, 2009, 13:23:19 POSLE PODNE od Don Correlli

JingSaw

on je raden prema C-u ALI je typeless znaci da mu je synaxta skracena .. nema niti pointera, structura, typedefsa itd.
i ti si stvarno retardiran zero.. PAWN NIJE KOMPAJLER... PAWNO JE KOMPAJLER !!!..

pawn = programski jezik
pawno = kompajler...

i nemozes drugacije... to je tako kako je.. pawn NIJE KOMPAJLER daj nauci razliku.. to sta si ti ne obrazovan itd nije moj probl.. so fuck off ;)

zerocoolos

kao prvo ti mi pričaÅ¡ o obrazovanju  :laugh: :laugh: :laugh: a kao drugo ja ne vidim niti jedan tvoj post koji ima veze sa skriptanjem nego samo sereÅ¡ svima na forumu, daj nadji si život i fuck off sa foruma, mislim da su svima likovi kao ti dopizdili ovdje, te ti ovo ne Å¡tima, te ovo ne valja, ma de ti balonja jedan koji si ti k.... u životu napravio da tu sereÅ¡ nekome... molim admina da ovome pogleda postove i ustanovit će da je on tu sve samo ne radi skriptanja i da ga makne sa foruma...