[pomoc]/koamnde treba mi ta komanda pomoc

Započeo Mato RP, Oktobar 31, 2013, 19:42:40 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:moja od nule
Detaljan opis problema:evo ja bih trebao nesto kada neki igrac napise neku komandu krivu da mu gore tamo u chatu pise da moram napisati /komande i da koamnda neposoji pa znate vec kako izgleda na drugim serverima,i trebao bih komandu /komande samo to i ja cu si sam napisati ono unutra npr./novac /zivot to su moje komande to je primjer
Dio skripte:pawn
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Radis mod od nule a ne znas to da uradis evo ti sve...

Pod
public OnPlayerCommandPerformed(playerid, cmdtext[], success)

Dodas
    if(!success) return SCM(playerid,-1,"[GX-Gaming] "CRVENA"Upisali ste pogresnu komandu | Kucajte /komande za listu komandi!");
	new string[128]; format(string,sizeof(string),"Igrac %s | Komanda: %s",GetName(playerid),cmdtext); LogKomandi(string);
	if(isnull(cmdtext))
    {
    return 0;
    }
	return 1;
}

I evo ti CMD:Komande
CMD:komande(playerid, params[])
{

if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,"Tutorial | "CRVENA"Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
	new info[2048];
	strcat(info, ""SPLAVA"___________________________________________________________________________________________________\n\n", sizeof(info));
	strcat(info, ""SPLAVA"- Komande: "BELA"/pdozvole /prihvati /odbij /promjenipass /eject /kupidozvole /banka /kredit /otvoriracun /posao\n", sizeof(info));
    strcat(info, ""SPLAVA"- Komande: "BELA"/me /do /daj /osvjezi /novi /pomoc /report /s /tiho /b /w /unrent /rent /vrijeme /naocale /prekiniposao\n", sizeof(info));
	strcat(info, ""SPLAVA"- Komande: "BELA"/call /podbij /p (prihvati poziv) /h (prekini poziv) /sms /broj (vidi broj) /zavezi /odvezi /stats\n", sizeof(info));
    strcat(info, ""SPLAVA"- Komande: "BELA"/zapalicigaru /ugasicigaru /kockica /marama /otvori /koristi /promjenispawn /napustiorg /otkaz\n", sizeof(info));
    strcat(info, ""SPLAVA"- Imovina: "BELA"/kupikucu /kuca /kupifirmu /firma /kupistan /stan /kupivikendicu /vikendica\n", sizeof(info));
Srecu cine male stvari i veliko pivo!
x3M-Gaming USKORO!

{
     if(!success) return SendClientMessage(playerid,BOJA,"tvoj tekst");
     return true;
}

CMD najjednostavnije ti je ovako je uraditi:
CMD:komande(playerid, params[])
	{

SendClientMessage(playerid, BOJA, "/komande /komande /komande itd...");
SendClientMessage(playerid, BOJA, "/komande /komande bla bla);

return 1;
	}

@Joksa neces pomoci pocetniku ako uzmes kopiras mu samo svoj dio skripte, jer u vecini slucajeva nema neke definicije kao ti bla bla, samo ga zbunis.
Poslednja Izmena: Oktobar 31, 2013, 19:56:10 POSLE PODNE od [X-3] Ralph

A kamo ovo stavi pod sto zadnje ili gore gdje?

{
    if(!success) return SCM(playerid,-1,"[GX-Gaming] "CRVENA"Upisali ste pogresnu komandu | Kucajte /komande za listu komandi!");
	new string[128]; format(string,sizeof(string),"Igrac %s | Komanda: %s",GetName(playerid),cmdtext); LogKomandi(string);
	if(isnull(cmdtext))
    {
    return 0;
    }
	return 1;
}

Citat: Matorp poslato Oktobar 31, 2013, 20:33:26 POSLE PODNE
A kamo ovo stavi pod sto zadnje ili gore gdje?

{
	if(isnull(cmdtext))
    {
    return 0;
    }
	return 1;
}

Pod ostale publice... samo pitanje? Da li imas log komandi kao i on u svome modu?
Potpuno nepotrebno sta je igrac pogresno ukucao da se prema u log.
Da li imas proveru da li je ulogovan pa da ovo mozes da stavis: if(UlogovanProvera[playerid] == 0) ?
Poslednja Izmena: Oktobar 31, 2013, 20:36:27 POSLE PODNE od [X-3] Ralph

Nije mi dobro duÄ'ou mi dva errora sutra cu ti mozda vam tu dati pa pogledajte ja moram ici!

Citat: Matorp poslato Oktobar 31, 2013, 21:32:43 POSLE PODNE
Nije mi dobro duÄ'ou mi dva errora sutra cu ti mozda vam tu dati pa pogledajte ja moram ici!

Rekao sam ti odmah :)

Uradi kako sam ti ja dao neces imati problema.