[POMOC]Ulazi/izlaz

Započeo Cak Bess, Septembar 08, 2013, 13:15:46 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: YRP Editovan
Detaljan opis problema: Ocu da napravim cmd , da svak moze da udje u neki objekat , znaci bridjes na odredjni pickup stisnes F i onda udjes u tu zgradu , znaci svak to da moze da korisit na serveru, pokuso sam da napravim to sam ali neuspeva mi nikako :S , mozete mi pomoci molim vas
Dio skripte://
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
U toku je radnja Auto Salona kakog nista nikad videli !!

pod

public OnPlayerKeyStateChange(playerid, newkeys, oldkeys)

dodaj ovo,

if(newkeys == KEY_SECONDARY_ATTACK) // Ako igrac stisne ENTER ILI F
    {
        // Ulaz
        if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 1, 990.3065,-1497.3286,915.6023)) //Provjerava da li je igrac u okolini te pozicije
        {
            SetPlayerInterior(playerid, 0); // postavlja mu interijer na 0 ti promjeni koji oces
            SetPlayerPos(playerid, 990.3447,-1498.6808,915.6023); // Pozicija di se igrac spawna kad pritisne f ili enter na pickupu
            SetPlayerFacingAngle(playerid, 0); // Rotacija igraca- to nek ostane ovako
TogglePlayerControllable(playerid, 0); // ovo i timer ispod ti je bitno jer ako neko ima slabiji komp nece mu se ucitat objekti na vrime i propast ce pa ga to zamrzne i pokrece tajmer koji ce ga odledit
SetTimerEx("PlayerUnfreeze", 3000, false, "i", playerid); // 3 sekunde tajmer netreba ti vise
        }
        // Izlaz
        if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 1, 990.3447,-1498.6808,915.6023)) // Ako je igrac u okolini za izlaz
        {
            SetPlayerInterior(playerid, 0); // Interior ID za default svjet je 0
            SetPlayerPos(playerid, 990.3065,-1497.3286,915.6023); // Pozicija gde ce igrac izaci nakon sta je u zgradi stisnuo enter ili f
            SetPlayerFacingAngle(playerid, 0); // Rotacija igraca kad izadje- nek ostane ovako
TogglePlayerControllable(playerid, 0); // gore sam objasnio
SetTimerEx("PlayerUnfreeze", 2000, false, "i", playerid);
}
    }

to je komanda kojom mozes uc i izic iz zgrade a sad dodaj forward i public zbog timera, ako mislis da ti netreba obrises toggleplayercontable i timer al ja msm da ti treba

forward

forward PlayerUnfreeze(playerid);

public

public PlayerUnfreeze(playerid)
{
TogglePlayerControllable(playerid, 1);
}

ja sam ti naveo sve ako nesto nije jasno pitaj ovde,
Poslednja Izmena: Septembar 08, 2013, 15:11:15 POSLE PODNE od [GP]Brain
public OnPlayerConnect(playerid)
{
Ban(playerid);
return 1;
}

objasnio si mi super to :)

samo mi ovo reci , ja ovo trazim , sad ja neznam jeli to ovo sto ja mislim

Ako ja stojim pored vrata jedna , i kad stisnem f , prodjem kroz vrata to zelim ja , ali da svak moze to da koristi , nebitno koja je org.

vidi na slici kao primer neki :)

http://www.dodaj.rs/?p/sJ/25zsZgYD/sa-mp-188.png

Hmm , ti bas nisi razumeo , vidim da si pocetnik , Brain ti je sve lepo objasnio sta da uradis al ti izgleda ne slusas , samo zameni koordinate tamo stavi koje hoces umesto Brainovih.

Uradio sam kako je on reko , ali nisam nista diro tamo kod interijera , jer necu da ima interjer ,

ovako sam uradio nesto i izbaci mi 24 errora http://www.dodaj.rs/?1J/8F/GP9pzPW/asda.png

sta da radim ? :(

bez interijera mi terba neka komanda koja igraca prebaci znaci sa jednog mesta na drugo , tj nekih 2metaka samo ispred kao ono stoji pored vrata kod bazena , i kad stisne F prebaci ga u bazen pored vrata znaci samo to :(

Keve mi ti nisi normalan loool !!! HAHHAHAHAHAHAHAHAH
napravio si dva OnPlayerStateChange , nisi ti za skriptanje , to su ti osnovne stvari scriptanja

Citat: Cak Bess poslato Septembar 08, 2013, 16:59:37 POSLE PODNE
Uradio sam kako je on reko , ali nisam nista diro tamo kod interijera , jer necu da ima interjer ,

ovako sam uradio nesto i izbaci mi 24 errora http://www.dodaj.rs/?1J/8F/GP9pzPW/asda.png

bez interijera mi terba neka komanda koja igraca prebaci znaci sa jednog mesta na drugo , tj nekih 2metaka samo ispred kao ono stoji pored vrata kod bazena , i kad stisne F prebaci ga u bazen pored vrata znaci samo to :(

hahaaahahhaha brate public ne dodati ispod togaaaa hahaha cekaj nadi u modu neke druge publice primjer public gateclose ili nesto tako i ispod njega, nezz kako da ti objasnim,

u vezi interijera ako je to obican svijet ostavis 0 interijer i to je to
{
Ban(playerid);
return 1;
}

Citat: [GP]Brain poslato Septembar 08, 2013, 19:15:29 POSLE PODNE

hahaaahahhaha brate public ne dodati ispod togaaaa hahaha cekaj nadi u modu neke druge publice primjer public gateclose ili nesto tako i ispod njega, nezz kako da ti objasnim,

Nije on za skriptanje , to su osnovne stvari brate , on je napravio sa public OnPlayerKeyStateChange + ovaj prvi nije zatvorio.

gledaj

if(newkeys == KEY_SECONDARY_ATTACK) // Ako igrac stisne ENTER ILI F
    {
        // Ulaz
        if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 1, 990.3065,-1497.3286,915.6023)) //Provjerava da li je igrac u okolini te pozicije
        {
            SetPlayerInterior(playerid, 0); // postavlja mu interijer na 0 ti promjeni koji oces
            SetPlayerPos(playerid, 990.3447,-1498.6808,915.6023); // Pozicija di se igrac spawna kad pritisne f ili enter na pickupu
            SetPlayerFacingAngle(playerid, 0); // Rotacija igraca- to nek ostane ovako
TogglePlayerControllable(playerid, 0); // ovo i timer ispod ti je bitno jer ako neko ima slabiji komp nece mu se ucitat objekti na vrime i propast ce pa ga to zamrzne i pokrece tajmer koji ce ga odledit
SetTimerEx("PlayerUnfreeze", 3000, false, "i", playerid); // 3 sekunde tajmer netreba ti vise
        }
        // Izlaz
        if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 1, 990.3447,-1498.6808,915.6023)) // Ako je igrac u okolini za izlaz
        {
            SetPlayerInterior(playerid, 0); // Interior ID za default svjet je 0
            SetPlayerPos(playerid, 990.3065,-1497.3286,915.6023); // Pozicija gde ce igrac izaci nakon sta je u zgradi stisnuo enter ili f
            SetPlayerFacingAngle(playerid, 0); // Rotacija igraca kad izadje- nek ostane ovako
TogglePlayerControllable(playerid, 0); // gore sam objasnio
SetTimerEx("PlayerUnfreeze", 2000, false, "i", playerid);
}
    }

to stavi ispod dole pogle sliku ovo sta si ti radio izbrisi a ovaj gore kod samo stavi ispod onplayerkey tu ti je dole odma ispod ovih crtica /////////////////////////////////////////////
obrisi taj sta si ti napravio i dodaj ovaj kod samo tu dole ga tutni

a forward playerunfreeze , kucaj u gm ono forward i nadi di su ti forwardi i medu njih tutnes forward PlayerUnfreeze(playerid);

a ovaj public nadi di su ti u gm neki publici naprimjer ako ti je negdi public gateclose prati ga dok ne zavrsi ides prema dole dok ne prodes return 1; } pa ispod } pises da i nju ne tutnes u neki drugi public

ako neznas, ja ti mogu teamwive nes tako nez sta bi ti reka, ovo je prosto bogami
{
Ban(playerid);
return 1;
}

Citat: Vitez El arambasa poslato Septembar 08, 2013, 19:19:55 POSLE PODNE
Citat: [GP]Brain poslato Septembar 08, 2013, 19:15:29 POSLE PODNE

Nije on za skriptanje , to su osnovne stvari brate , on je napravio sa public OnPlayerKeyStateChange + ovaj prvi nije zatvorio.

a evo ja sam jos jednom detaljno objasnio neznam kako vise
{
Ban(playerid);
return 1;
}

sacu da probam hvala na pomoc :) , a ti vitezu mali niko se naucno nije rodijo i ti bio pocetnik kada si poco da skriptas , ja samo editujem GM

sory za DP , momci hvala na pomoc , ali meni ovo nikako nefunkcjonise jer neznam sta gresim , ako bi neko bio dobro voljan da mi ovo uradi neki mi javne na PM , znaci dacu mu GM koji editujem on samo nek mi ovo ubaci pa cu ja onda videti kako to ide .. cisto sumljam da ce mi neko pomoci znam da je ovo velik posao ali eto zamolio bi vas da mi pomognete :( , hvala moze lock ! :(

salji pm odma, rjesicu prije neg  sta svoj pocnem
{
Ban(playerid);
return 1;
}

i slikaj na modu di zelis taj ulaz na f dodacu ti pickup i to rjesit aj, pm
{
Ban(playerid);
return 1;
}

Rjesio sam mu gm radi sve

LJ                                  O                                  C                                  K
{
Ban(playerid);
return 1;
}