[OPIS] West Balkan RPG/DM [OTVORENJE - 26.7.2013 - 20:00h]

Započeo Klaus., Jul 22, 2013, 12:02:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.






    West Balkan RPG / DM
    Server IP: 85.10.195.230:7777
    Forum link: http://wb-samp.com/
    Facebook stranica: Fb Stranica
    TeamSpeak IP: 85.10.195.230:9987
    Administracija: Klaudio Brown & Scotch Danniels

    O nasoj zajednici?

    Dragi igraci/igracice SA:MP-a s ponosom vam predstavljamo novo otvorenu zajednicu West Balkan. West Balkan RPG / DM je server koji je napravljen u Julu 2013. godine. Server su osnovali Klaudio Brown (Klaus. ), Scotch Danniels ( Loza. ).Dugo smo radili na modu,te smo puno truda ulozili u cjelu zajednicu sto i sami mozete vidjet. Posjetite nas i uvjerite se u savrsenstvo igre, zovite sve svoje prijatelje te se zabavite uz dobar Administracijski Team. Hvala vam sto ste procitali samo info dio, dolje je cjelokupan opis servera nadamo se da ce vam se opis svidjeti.



    Za pocetak da vam kazemo da koristimo SAMP client (0.3x), koju mozete dowload sa sluzbene SA:MP stranice,ili klikom na alatnoj traki naseg foruma.
    Prilikom registracije na nas server 1. cete dobiti jedan mali dialog u kojem cete dobiti kratku dobrodoslicu od strane West Balkan Administracije te neke male upute koji bi vam mogle biti korisne. Vase ime i prezime mora bit ovog tipa Ime_Prezime. Nakon toga prvo sto cete morat odabrati je spol vas MUSKO / ZENSKO, koje ce vam odabrati skin prema vasem spolu. Nakon toga morat cete napisat broj godina, nemojte bezveze pisat broj godina nego iskreno napisite. Kad napisete vase godine, morat cete napisat vasu zaporku / loginku s kojom cete se moc poslje logirat na server. Nakon toga morat cete jos jednom napisat vasu lozinku, za pocetak igre.


    Slike register / login sistema






    Na serveru postoji 6 organizacija, nisu sve iste te nemaju bas istu funkciju te je dolje opis.
    • Police Department - je organizacija koja ima veliku ulogu na serveru. Njihov posao je hapsit kriminalce, dilere i igrace koji rade nered na serveru. Wanted level mogu dat sami s komandom /wanter [ID] [wanted level (1-6) [razlog]. Tazat mogu igraca koji ima Wanted Level, imaju pistol silence te s njime tazaju. Oni besplatno dobivaju oruzja i pancirku, mogu dat kaznu igracu s /ticket te ga onda treba oslobodit. Igracima mogu uzimat drogu koju posjeduju, te mu dat kaznu. Oni nekad vode racije na dok, gdje organizacije pune svoje sefove s materijalima i drogom.Takodjer imate tri vrste opreme na serveru: SWAT Oprema,Obicna oprema,FBI oprema.
    • Hitman Agency - je jedna elitna organizacija, oni su ubojice koji dobivaju novac za svoju metu. Oni kad dobiju metu dobiju i odreÄ'eni novac, ali novac se gleda po njegovom statusu ingame levelu, organizaciji i drugome. Hitman uzima metu s /gethit, ima svoje pakete koje moze uzimat po rankovima /packet [1-6], te s r4 moze koristit /toybomb.
    • Mafije - na serveru postoje 2 mafije, a to su Yakuza Mafia i La Cosa Nostra one imaju velike posjede i odlicne mafijase. One se bore na doku s bandama te igraju WAROVE [ratove] te tako stecu moc na serveru. Oni imaju sef koji ima kapacitet 35000 materijala, te s materijalima mogu uzet oruzje iz sefa. Imaju komande /tie koju moze koristit rank 3 i vise, za vezanje igrace u vozili samo.
    • Bande - na serveru postoje 2 bande, a to su Grove Gang i Ballas Gang one su slicne mafijama, samo sto oni nemaju limuzine, helice i crossere, nego sam aute i motor. One se bore na doku s mafijama te igraju WAROVE [ratove] te tako stecu moc na serveru. One imaju sef koji ima kapacitet 35000 materijala, te s materijalima mogu uzet oruzje iz sefa. Imaju komande /tie koju moze koristit rank 3 i vise, za vezanje igrace u vozili samo.
    Slike organizacija na serveru




















    Leader Sistem
    • Lideri svih organizacija imaju komande koje nemaju ostali igraci. Lider koristi komande (invite,uninvite,war,rank,msg), te dalje netreba govorit o komandama jer je ovo poseban sistem. Lider moze dat rank uvijek znaci nije po satima. Vise o tome imat ce samo leader team.

    Admin sistem
    • Admin sistem je vrlo jednostavan za koristenje admin timu. Admin nemoze koristit ni jednu admin komandu ako nije na duznosti s /duty. Admin moze vas stavljat u AREA ili jail, kad ste vi online / offline tako da nemozete izbjeci kaznu. Admin moze postavit lidera kada ste vi offline, ali moze vam isto i tako skinut. Ima komandu /ban s kojom moze banat na odredeni broj dana zavisi o vasem krsenju pravila i strogoci pravila.Admini takodjer imaju i svoju admin bazu u kojoj imaju dosta auta i ostalih vozila.

    Event dvorana
    • Event dvorana sistem je vrlo kompliciran, ali izgleda vrlo jednostavno. Ovdje se mozete zabavit u evente te zaradit novce. Admin level 2 moze startat event u novac ili u 0$. Event dvorana ima razne evente: Zombie Motel, Minigun Madness, Dakar Race te i ostale koje cete vidit Ingame. Kada igrate event nemojte krsit pravila servera, da nebi bilo kazna nego igrajte posteno.

    Event sistem slike:







    House sistem
    • Na serveru ima 3 vrste kuca, a to su SREDNJA, MALA, VELIKA. Kada posjedujete kucu mozete nju zakljucat / otkljucat, stavljat novac u nju, oruzje i ostalo. Na serveru ima mnogo kuca, ali samo neke su VILE te vrijede puno novaca. Svaki igrac moze posjedovat samo 1 kucu.





    Biznis sistem
    • Kao i kod kuca, mozete biti vlasnik samo jednog biznisa. Biznisi na serveru predstavljaju investiciju u koju je potrebno ulagati (naravno u neke vise, u neke manje). Ponuda za biznise je sljedeca: 24/7 ducani, Ammonationi, Banke, Restorani, Burgovi, Pizza, Cluckin bellovi. Ukoliko ste zainteresirani za bilo sto iz ponude, u mogucnosti ste da kupite biznis po osnovnoj cijeni ili po cijeni koju se dogovorite sa trenutnim vlasnikom. Svi biznisi na serveru imaju odredjenu ulogu, tako da nijedan nije manje vrijedan.

    Slika biznis sistema:









    COS - Car ownership
    • Svaki igrac na serveru moze posjedovat 3 auta, koji su rasporeÄ'eni po ID-ovima od (1-3). Mozete ih kupiti u AutoSalonima ili od nekog vec postojeceg vlasnika automobila. Automobili su velika vrijednost na serveru, sto veca marka automobila veca je vrijednost. Broj vozila u salonima je ogranicen, samim time trzisna cijena vozila ce porasti. Vlasnici vozila mogu: spawn vozila, promjenit boju, parkirat ga na odreÄ'enom mjestu, locirat ako ga slucajno izgube, zakljucati / otkljucati i naravno prodati drugom igracu.
    Komanda /veh park - lock - park - color - sell - locate

    Slika Cos sistema:
















    Dok sistem
    • Sve mafije / bande mogu dovozit materijale / drogu sa doka. Oni na doku pune svoj kamion do 100%. Na doku je radnja uvjek DM, te je ovo mjesto najbolje za skupljat ubojstva. Svaka posiljka dolazi nakon 10 minuta te se ponovo moze punit od 0 do 100%.






    War sistem
    • Rat sistem ili takozvani "WAR" sistem je dosta jednostavan. Sve mafije / bande mogu igrat rat koji traje 20 minuta. Oni se meÄ'usobno dogovaraju kako ce tocno igrat. Kad war zavrsi pise tko je pobjednik i s kolko boljom statistikom od protivnicke organizacije. Samo lider organizacija moze dat drugom lideru druge organizacije ponudu za rat. Statistike tjekom wara mogu se pogledat sa komandom /score.









    Poslovi
    • Na serveru ima 9 razlicitih poslova. Poslovi su na serveru da se moze radit novac, te da imate ostale mogucnosti na serveru i komande u tim poslovima. Na poslovima skill povecate samo voznjom ruta. Skill u poslovima moze bit od 0/500 te s vecim skilom dobivate nove funkcije zavisi od posla. Komande su isto jednostavne i sve su dole objasnjene za svaki pojedini posao. Na serveru nesmijete ometat druge igrace kada rade u bilo kojem od posla jer je to strogo zabranjeno.



    Mehanicar
    • Mehanicar ili Mechanic ima velike mogucnosti. On moze popravljat drugim igracima vozila, davat im hidrauliku, nitro i refilat vozilo.









    Bolnicar
    • Bolnicar je jedan od dobrih poslova na serveru, on moze davat pomoc / heal igracu kada mu hp nije dovoljno velik. On odraduje rute te dobija novac za svako prevozenje ljekova.




    Pizza Man
    • Pizza man je jedan od bolji poslova na serveru raznosite pizze po gradu nalazi se kod Pizze.


    Bolnicar posao slike:




    Odvjetnik
    • Posao odvjetnik ima samo jednu ulogu, a to je da smanjuje minute za zatvor.


    Odvjetnik posao slike:




    Zastitar
    • Posao zastitar je vrlo dobar i za server i za organizaciji jedan dobar status. On moze davat pance "armour" sa komandom /server [usluga].
    • Svaki zastitar moze prevozit novce u banku s komandom /prevezi.


    Zastitar posao slike:





    Vozac busa
    • Posao vozača busa je vrlo konpatibilan za sve igrace.
    • Svaki vozac busa prevozi putnike od statice do stanice s komandom /tour.


    Vozac Busa posao slike:







    Grobar
    • Posao grobar posao je da prevozi ljesove do crkve i natrag do groblja.


    Grobar posao slike:




    Komentari

    Sretno




    Balkan Ulice RPG opis servera: Click



    -Tutorial za mijesanje ID-ova na vozilima: Click



    Sretno momci

    SA:MP Member Since: 14.05.2008
    If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling





    Citat: [WB] Klaudio. poslato Jul 23, 2013, 18:27:00 POSLE PODNE
    Citat: NajNcko poslato Jul 23, 2013, 11:50:13 PRE PODNE
    "Dugo smo radili na modu"

    koliko dugo? 3/4 sedmice ?
    Ti ako nemas sto pametno za rec bolje ne komentiraj.
    Jedina gl-upa stvar ovdje je ta Å¡to koristite tuÄ'u skriptu koju niste vi radili. :)
    Neću se miješati više, sretno vam.
    Poslednja Izmena: Jul 23, 2013, 19:35:30 POSLE PODNE od NajNcko

    Tudu ?

    Kao prvo skripta je od 0 :D
    Kao drugo ti nisi skriptao vec ja i tako zz !

    Ma pustite bota  :D , opis je odlican, mod ste fino uradili, samo jos forum malo da sredite( gore neku pozadinu iza logo slike, i srediti ovo login boxove gdje unosis korisnicko ime i pw  ;)

    Citat: Coltih^^ poslato Jul 23, 2013, 20:00:44 POSLE PODNE
    Kao prvo skripta je od 0 :D
    Kao drugo ti nisi skriptao vec ja i tako zz !

    hahahahahahaha, bravo bravo, skripta od 0, ma jeste - http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=77767.0

    Citat: Artieâ,,¢ poslato Jul 23, 2013, 20:06:57 POSLE PODNE
    Ma pustite bota  :D

    Bot je ovo sve naskriptao ;)

    nema veze, gotovo sad, sretno vam :)
    Poslednja Izmena: Jul 23, 2013, 20:27:30 POSLE PODNE od NajNcko

    Izvinjavam se, mislio sam da lažeÅ¡  ;D
    Coltih nije lijepo tako krasti, gm jeste stavljen na download ali mogao si bar napisati koji si edit a ne reci od 0 , to hvala sto koristis taj mod zdravo za gotovo?

    Citat: Artieâ,,¢ poslato Jul 23, 2013, 21:25:02 POSLE PODNE
    Izvinjavam se, mislio sam da lažeÅ¡  ;D
    Coltih nije lijepo tako krasti, gm jeste stavljen na download ali mogao si bar napisati koji si edit a ne reci od 0 , to hvala sto koristis taj mod zdravo za gotovo?


    zapravo,mod je ukran od nas (WOB) nie download