objekti granifce

Započeo Javier, Jun 02, 2010, 11:59:17 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

ovako zajebaju me objecti znaci napravio sam forward Granice1();
public napravio i timer napravio i sve

i doÄ'em ja /showpassport smao se pomjeri gore i nevraca se ali sam napravio da mi se pomijeri gdje je i bila kapija
Poslednja Izmena: Jun 02, 2010, 11:59:33 PRE PODNE od GeForce Mallcolm

jesi pod

public Granice1

stavio

SetObjectRot ?

Jesi stavio timer na Granice1?
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

nastoe

Citat: GeForce Mallcolm poslato Jun 02, 2010, 11:59:17 PRE PODNE
ovako zajebaju me objecti znaci napravio sam forward Granice1();
public napravio i timer napravio i sve

i doÄ'em ja /showpassport smao se pomjeri gore i nevraca se ali sam napravio da mi se pomijeri gdje je i bila kapija
Zasto koristite "public" on nece optimizirati PAWN memoriju dok "stock" moze imati optimalni argument dok "public" to ne moze

SetObjectRot ?

netreba mi rotacija ako je to to samo da mi se podigne ograda

Pa da, prvo ju podignes komandom, i onda na timeru se spusti, ja sam mislio da je rampa, pa da trebas rotaciju, pa onda koristi MoveObject

nastoe

Citat: LuKsA poslato Jun 02, 2010, 12:39:37 POSLE PODNE
Pa da, prvo ju podignes komandom, i onda na timeru se spusti, ja sam mislio da je rampa, pa da trebas rotaciju, pa onda koristi MoveObject
Citati onda na timeru se spusti
Jako ti je pametno koristiti timer nema Å¡ta, jos na naj obicnijoj "ogradi" da ti bzvz stvara LAG
Poslednja Izmena: Jun 02, 2010, 12:41:07 POSLE PODNE od ExtremePower

Citat: ExtremePower poslato Jun 02, 2010, 12:40:34 POSLE PODNE
Jako ti je pametno koristiti timer nema Å¡ta, jos na naj obicnijoj "ogradi" da ti bzvz stvara LAG

xD pa znam, ali kaze da je forwardao, znaci da je najvjerojatnije timer stavio kao sto ima LARP mod sve ograde/vrata...

nastoe

Citat: LuKsA poslato Jun 02, 2010, 12:42:03 POSLE PODNE
Citat: ExtremePower poslato Jun 02, 2010, 12:40:34 POSLE PODNE

xD pa znam, ali kaze da je forwardao, znaci da je najvjerojatnije timer stavio kao sto ima LARP mod sve ograde/vrata...

Pa nas koji ce to lag biti jos vidim da nemate pojima o optimizaciji i jos je LARP sam po sebi "NE optimiziran" a jos vi dodajete ( tj. malcolm ) public, i timere, pa koristi

PlayerToPoint funkciju, a timer stavi "lokalni" i onda koristi JEDAN timer za sva vrata, a ovako bi za svaku ogradu, vrata morao koristiti po jedan timer,a to je jako puno "NE optimizirane memorije" svaki "if, else, case, public...."

Vec sam reko gore

"Zasto koristite "public" on nece optimizirati PAWN memoriju dok "stock" moze imati optimalni argument dok "public" to ne moze"
Poslednja Izmena: Jun 02, 2010, 12:45:44 POSLE PODNE od ExtremePower

Correlli

Citat: ExtremePower poslato Jun 02, 2010, 12:30:56 POSLE PODNE
Zasto koristite "public" on nece optimizirati PAWN memoriju dok "stock" moze imati optimalni argument dok "public" to ne moze

Zato jer koristi tajmer, a za tajmer ti treba "public" funkcija, a ne "stock".

nastoe

Citat: Don Correlli poslato Jun 02, 2010, 16:19:01 POSLE PODNE

Naravno da treba nisam ja to niti reko, nego onda ako ce tako raditi neka naprave jedan lokalni timer koji ce provjeravati SVE ograde, a on radi za svaku ogradu jedan lokalni timer, a ono sta sam ja htio reci je da jednostavno kada radi novu orgradu da samo koristi isti timer

Citat: ExtremePower poslato Jun 02, 2010, 19:43:24 POSLE PODNE
Citat: Don Correlli poslato Jun 02, 2010, 16:19:01 POSLE PODNE

Naravno da treba nisam ja to niti reko, nego onda ako ce tako raditi neka naprave jedan lokalni timer koji ce provjeravati SVE ograde, a on radi za svaku ogradu jedan lokalni timer, a ono sta sam ja htio reci je da jednostavno kada radi novu orgradu da samo koristi isti timer
to ce ti dovesti do buga :S...
jer ce ti se kad netko otvori ogradu,ona zatvoriti,ali ce ti se istodobno zatvoriti i sve ostale...
ispravi me ako grijesim...