[POMOC]Realtek HD Audio Menager,citaj u temi

Započeo Ray_Gonzalez, April 24, 2013, 21:06:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav :) .
Prije par dana mi je pao sistem,podigao sam ga i instalirao drajvere,medjutim imam problem sa mikrofonom. Problem je sljedeci:
Koristim cool edit jer radim muziku,potreban mi je mikrofon za snimanje vokala,ali sada nakon sto sam podigao sistem mikrofon mi ne radi niti u jednom record programu. Kad odem line out mikrofon se cuje na zvucnicima,ali uopste nece da snima zvuk u programima koji su za to namjenjeni. Zvucna kartica mi je Realtek hd audio menager. Pogledajte sliku ispod (nije sa mog racunara,ali je isto)

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/156/c00384555.jpg

Dakle,u prostoru "record" mi je sve "disable",ne mogu pojacavati niti smanjivati (u polju playback sta god da radim opet nece). a dok mi sistem nije pao "record" polje je bilo "ukljuceno" .Da mozda nisam skino pogrsan driver? Bilo kakva pomoc ce mi biti od koristi,hvala na citanju.

Snich

Skines univerzalni audio kontroler

Nista ti ne obecavam, ako ti ovo ne uspije rijesit problem, onda moras na netu naci originalni driver za audio konfiguraciju, preko svoje maticne ploce ces naci odgovarajuce drivere za svoj comp...

Citat: [FG] Snich poslato April 24, 2013, 22:13:33 POSLE PODNE
Skines univerzalni audio kontroler

Nista ti ne obecavam, ako ti ovo ne uspije rijesit problem, onda moras na netu naci originalni driver za audio konfiguraciju, preko svoje maticne ploce ces naci odgovarajuce drivere za svoj comp...

Trololololo :D

Odes u Control Panel -> Hardware and Sound -> Sount prebaci onda na tab recording tu odaberi mikrofon koji se koristi i sve ce ti biti ok. Da aktiviras odredjeni uredjaj odes tu desni klik pa set as defoult device.

btw to je ja msm stari drajver za realtek oni imaju sada novi, bar je dizajn drugaciji:
http://zaslike.com/files/rpt7nrnwgri339rc2wc.png
Poslednja Izmena: April 25, 2013, 00:18:49 PRE PODNE od Ralph Exon

Citat: Milosh_Shomy ãƒ,, poslato April 29, 2013, 18:00:36 POSLE PODNE
Citat: CadrRa poslato April 29, 2013, 17:58:09 POSLE PODNE
Citat: Milosh_Shomy ãƒ,, poslato April 29, 2013, 14:04:30 POSLE PODNE
koji sistem imas?
skini nove drajvere
Windows XP,skidao sam novi drajver,isti problem.

ja isti taj program imam, uz drajvere mi se inst i nikad me nije zaj...o
da ti nije crko mic? proveri ga na neki drugi program da li radi
da se ne mucis za dzabe a crko ti mic
Jel mozes da procitas temu fino  ::) . Mikrofon radi,cuje se zvuk kad upalim line out (cujem se na zvucnike) problem je sa recordom.

Citat: Milosh_Shomy ãƒ,, poslato April 29, 2013, 18:05:54 POSLE PODNE
Citat: CadrRa poslato April 29, 2013, 18:02:20 POSLE PODNE
Citat: Milosh_Shomy ãƒ,, poslato April 29, 2013, 18:00:36 POSLE PODNE
Citat: CadrRa poslato April 29, 2013, 17:58:09 POSLE PODNE
Citat: Milosh_Shomy ãƒ,, poslato April 29, 2013, 14:04:30 POSLE PODNE
koji sistem imas?
skini nove drajvere
Windows XP,skidao sam novi drajver,isti problem.

ja isti taj program imam, uz drajvere mi se inst i nikad me nije zaj...o
da ti nije crko mic? proveri ga na neki drugi program da li radi
da se ne mucis za dzabe a crko ti mic
Jel mozes da procitas temu fino  ::) . Mikrofon radi,cuje se zvuk kad upalim line out (cujem se na zvucnike) problem je sa recordom.

pa ne moze da mu snima, mozda mu otiso mic i ne moze da cuje sta je pricao
EDIT: na slici ti je gore smanjeno, probaj da pojacas, i izaberi onu zadnju karticu Microphone i slikaj to
Ti si tacno lud covjek  :) . Zamolio bih te da fino procitas moj prvi post. Ako neko drugi moze da pomogne,nek pokusa,hitno mi je...

KADA ODEM LINE OUT MIKROFON SE CUJE NA ZVUCNICIMA. Citaj fino  :)

Citat: CadrRa poslato April 29, 2013, 18:28:38 POSLE PODNE
KADA ODEM LINE OUT MIKROFON SE CUJE NA ZVUCNICIMA. Citaj fino  :)

Nemojte mu zamjerit xD

A nist raspitaj se kod ovih sta prodaju i popravljaju kompove :D