[Pomoc] Trafika

Započeo mirza_zaimovic, Mart 18, 2013, 23:05:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Trazio sam tut kako da napravim trafiku, ali nikako da nadjem dobar tut pa ako moze ko samo link da stavi od tut koji je tacan...ovo oko mta znam...zcmd komande

nasao sam tut, ali ovo je lagano ....

renimo.

Udzite u igru , na mjestu gdje zelite da bude ulaz u biz upisite /save( Sa komandom save se sacuvaju Koordinate)

Ako ste pratili prosle tutove znate o cemu govorim (X,Y,Z Koordinate)

Odete u GTA San Andreas instalirani folder i nadzete file savepositions.txt i iz njega uzmite te koordinate/brojeve.

Nakon toga odite na ovu stranicu i nadzite sebi ulazni i Exit interior za biz.

Odite u root vaseg servera i otvorite folder "scriptfiles", a zatim otvorite file bizz.cfg.

Na kraju tog fajla zaljepite slijedeci kod:
Ima vlasnika/Nema vlasnika|Vlasnik|Opis|Reket|xUlaz|yUlaz|zUlaz|xIzlaz|yIzlaz|zIzlaz|Level|Cijena|Cijena ulaza|Novca u kasi|Zakljucano/Otkljucano|Interior|Producti|Maximalno Producta|Cijena Producta

Evo primjer jednog biznisa iz moda:

0|Drzava|~w~Oruzaonica1|No-one|1791.212036|-1164.631713|23.828100|2170.2server uklonjen!6|1618.818237|999.976623|5|5000000|0|0|1|1|100|500|100

Opis kodova/komandI:

Ima vlasnika/Nema vlasnika- Ukoliko nema vlasnika stavlja se 0 , ako ima 1.
Vlasnik- To je inace "Drzava", a ako je biz kupljen automatski ce stajati ime od igraca.
Opis- To je ime od biznisa (npr. Burger Shot, 24/7 Market..)
Reket-Tu inace stoji "Nitko", a ukoliko je neko' ingame reketiro biznis stajat' ce njegovo ime tu.
xUlaz, yUlaz, zUlaz - Koordinate ulaza(Gdje ste /Save ono)
xIzlaz, yIzlaz, zIzlaz- To su korodinate u interioru, nalaze se na sajtu kojeg sam gore pomenuo.
Level- Level koj ije potreban da se biz kupi
Cijena ulaza- Kada netko uzme biz , moci ce postaviti cijenu za ulaz i te pare ce biti u kasi od biznisa.
Novca u kasi- Koliko biz ima love u kasi
Zakljucano/otkljucano- 0- Otkljucan ; 1- Zakljucan
Interior- Interior sa one stranice
Producti- Koliko produkata ima biz.
Maximalno Producta- Maximalna kolicina produkta
Cijena Produkata- Cijena produkta koja sluzi kada netko doveze produkte u vas biz.. Inace to igraci ingame postavljaju

Nakon toga to sve snimite i odete u gamemode i searchate (CTRL+F) BizzInfo[ , tu vam se nalazi neki broj u zagradi i vi ga samo povecate za 1... (npr. BizzInfo[5][bInfo] )

Nadam se da ce nekome posluziti , uskoro jos tutova.
Poslednja Izmena: Mart 18, 2013, 23:26:03 POSLE PODNE od mirza_zaimovic
Maper

Ne kontam u cemu je tu problem?
A ako ti nama pravis tut ako si na to mislio? Imas ovdje podforum za to
http://balkan-samp.com/forum/index.php?board=27.0

Ovo je samo za pomoc pawn skriptanju i rijesavanju gresaka
Poslednja Izmena: Mart 18, 2013, 23:34:28 POSLE PODNE od _HarDy_
Moji Radiovi!
TuT||Iz code u MTA

ne, ne trazio sam tutove po google i nisam mogao naci dobar tut kako da napravim trafiku tj. svako na svoj nacin i onda sam samo naveo jedan od tutova koji sam nasao i pitao da li mi vi mozete dati link od tut za trafiku jer taj tut sto sam ja nasao je i suvise lagan....tj. trazim tut za trafiku (kako da je napravim, u mta znam). Mislim da sam sad bio jasniji..i ako moze tut u zcmd...ako ko moze pomoci...
Maper