[POMOC]Ownership sistem

Započeo ChampaWasTaken, Mart 08, 2013, 09:23:03 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: od 0 a ovo koristim ivexov ownership sistem
Detaljan opis problema: Pa evo ovako probao sam da ubacim ovaj ivexov cos i sve radi normalno samo kad podjem da ubacim jos vozila na buy izbaci mi kao da komanda ne postoji(to jest mogu samo jedno ubaciti a onda mi izbaci kao nepostoji cmd)
Dio skripte: Evo komanda pa nezz sta treba:
CMD:makesaleveh(playerid, params[])
{
new vrsta,model,boja1,boja2,cijena;
if (sscanf(params, "ddddd",vrsta,model,boja1,boja2,cijena)) SCM(playerid, COLOR_WHITE, "Koristenje: /makesaleveh [vrsta] [ModelID] [boja1] [boja2] [cijena]");
else if(vrsta < 0 || vrsta > 3)  SCM(playerid, COLOR_LIGHTGREEN, "Vrste: 0-Auto,1-Motor,2-Brod,3-Avion");
else if(model < 400 || model > 611)  SCM(playerid, COLOR_WHITE, "Model vozila nemoze biti ispod 400 i preko 611!");
else if(boja1 < 0 || boja1 > 126)  SCM(playerid, COLOR_WHITE, "Boja vozila nemoze biti ispod 0 i preko 126!");
else if(boja2 < 0 || boja2 > 126)  SCM(playerid, COLOR_WHITE, "Boja vozila nemoze biti ispod 0 i preko 126!");
else if(cijena < 1 || cijena > 99999999)  SCM(playerid, COLOR_WHITE, "Cijena nemoze biti ispod 0!");
else
{
    if(IsPlayerAdmin(playerid))
    {
new Float:X,Float:Y,Float:Z,Float:A, s;
GetPlayerPos(playerid, X,Y,Z);
s = MakeXDCarFnc(playerid,vrsta,model,X+1.5,Y+2.5,Z+2.0,A,boja1,boja2,"Nitko");//THREAD-0=car=bike,2=boat,3=air
MyVehicle[s][MyVehFsale] = cijena;
SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "Stvorio si vozilo za prodaju!");
printf("TYP:%d, ID:%d",vrsta,s);
UpdateMyVehSystem(s);
}else{SCM(playerid, COLOR_LIGHTRED, "Niste autorizirani za koristenje ove komande!");}
}
return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Mozda imas odreÄ'en maksimalan broj vozila provjeri to i promjeni cifru......

ove 2 definicije su za vozila
#define MAX_MYVEHS 1
#define MAX_BUYED_VEHS 50

Ova 50 bila je 2 mozel bit do tog(sad sam stavio na 50 pa cu probat samo da zavrsim lol)
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta

Evo stavio sam ono myvehs 50 i o5 nrdi komanda
Mislim dakle Boze
Na Zari sve i svasta