[Pomoc] Vlasnik vozila || Advanced

Započeo xFORCERx, Mart 05, 2013, 13:40:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mod koji koristim: CLRP
Opis problema: Oko ovoga se mucim vec duze vrijeme stoga bih htio samo iskusne za pomoc. Trebam napraviti provjeru i kod pod OnPlayerEnterVehicle... Znaci, ako je vozilo zakljucano, samo ako je vozilo kupljeno ( ne bilo koje vozilo u serveru ), da mu izbaci formatirani SCM "Ovo vozilo je zaključano. Vlasnik: >>>  Tu se najvise mucim jer mi je tesko napraviti tu provjeru, odnosno nikada ne radi :/ <<<
Dio moda: Pogledaj ispod!
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Ovo je vec bilo za vlasnika vozila u modu... Evo vam i enum
enum pInfo
{
      blabla
      blabla
      pVlasnikAuta[MAX_PLAYER_NAME],
}

enum ahCar
{
	Typ,
	Float:X3,
	Float:Y3,
	Float:Z3,
	Float:Rotation,
	Status,
	Lock,
	Carid,
	Paintjob,
	Color1,
	Color2,
	mod1,
	mod2,
	mod3,
	mod4,
	mod5,
	mod6,
	mod7,
	mod8,
	mod9,
	mod10,
	mod11,
	mod12,
	mod13,
	mod14,
	mod15,
	mod16,
	mod17,
	Vlasnik[MAX_PLAYER_NAME],
};
new Carlist[MAX_PLAYERS][ahCar];

Ovo "Vlasnik" se napravi automatski cim se igrac registrira, samo mu zapise ime  prezime tamo u folderu gdje radi za vozila fajl, ali se za nista ne koristi!

A gdje je enum za vozila koja nisu kupljena? Jer ova CarList varijabla je samo za kupljena vozila.

Last nick: Paradox

Tako je, CarList je za kupljena... Pa nemam to za nekupljena, mislim ostala su sva AddStaticVehicleEx i tako, nemaju svoj enum... Imam jos enume za BuyList ali to ti ne treba... Cek, ima jos ovo, mislim da je to to što mislis

enum vInfo
{
	mod1,
	mod2,
	mod3,
	mod4,
	mod5,
	mod6,
	mod7,
	mod8,
	mod9,
	mod10,
	mod11,
	mod12,
	mod13,
	mod14,
	mod15,
	mod16,
	mod17,
 	owner
};

new VehicleInfo[701][vInfo];

Nije to to, nemas niti jedan array u kojem pamtis podatke o tim ne kupljenim vozilima. Tak' da ne mozes nikako provjeriti da li je neko vozilo zakljucano osim ako neki online igrac nije vlasnik tog vozila.

Pa to mi i treba, jer vozilo se stvara samo kada je se igrac spoji, znaci vozilo ne ostaje kada izadje... Kako bih to mogao napraviti?

Moras napraviti svoj COS sustav, to je nesto slicno house sustavu ili biznis sustavu.

Nemoj mi samo reci da je to k'o ono u Ravensu "IsAnOwnableCar" ??? :/

Ne znam kak' je to napravljeno u Raven's-u, al' moguce.

Ah, a ne znas nikakav drugi nacin? Mozda nesto slicno, ali da je lakse.... Usput, hvala ti na brzim odgovorima!

Ne mozes lakse napravit COS, jedino da skines vec napravljen i onda ga modificiras za sebe.

pod onplayerentervehicle stavi ovo

new Float:Pos[3],string[128]; GetPlayerPos(playerid,Pos[0],Pos[1],Pos[2]);

if(Carlist[vehicleid][Lock] == 1) return    SCM(playerid,-1,"[osobno vozilo] Zakljucano, Vlasnik:%s",Carlist[vehicleid][Vlasnik]),SetPlayerPos(playerid,Pos[0],Pos[1],Pos[2]);
Poslednja Izmena: Mart 05, 2013, 22:03:26 POSLE PODNE od N1XTON
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

[quote author=[X]Low link=topic=69570.msg485082#msg485082 date=1362517535]
Probao sam to Nixtone...
[/quote] sta je prob onda radil ili?
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

Aj sacekaj da opet probam, ali mislim da sam to i ja napravio neki dan pa nije radilo... Al nema veze, vrijedi probati opet zar ne? :)

[quote author=[X]Low link=topic=69570.msg485089#msg485089 date=1362518026]
Aj sacekaj da opet probam, ali mislim da sam to i ja napravio neki dan pa nije radilo... Al nema veze, vrijedi probati opet zar ne? :)
[/quote]triput mjeri jednom sijeci :D